Mój Touranek dostał dziś szczała od Opla
- Dust
- Przeglądacz
- Auto:: 1.6 BGU 2003 LPGTECH 224
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Re: Mój Touranek dostał dziś szczała od Opla
Co do VW Świtoń-Paczkowski Lubin: Tato robił u nich z AC Golfa po burzy / gradzie / zawalonej wiacie... Dach, drzwi, maska, wszystko. Zero prostowania, szpachlowania itd. Wszystkie blachy nowe. Robota pierwsza klasa. Tyle że była przepychanka, bo z ich kosztorysem ubezpieczyciel chciał wcisnąć całkę.
- Zyndram
- Użytkownik
- Auto:: CFJA, 2.0, 2011
- Imię:: Zyndram
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 17 razy
To z tym OC to podobno działa już w PZU.
Ja powiem tak, baran nie baran, każdemu może się zdarzyć, dobrze, że nikomu się krzywda nie wydarzyła. Każdemu z nas zdarzają się wpadki. Wszystko jest do naprawy, a zdrowie ciężko naprawić i przywrócić do stanu z przed kolizji.
Najważniejsze jest ludzkie życie.
Sam mam taką jedną na koncie na zwykłym parkingu w markecie. A przepraszam, skłamałem, w tym roku miałem wypadek, auto do kasacji, sprawa w sądzie. I bogu dziękuję, że tej kobicie się nic nie stało.
Ja powiem tak, baran nie baran, każdemu może się zdarzyć, dobrze, że nikomu się krzywda nie wydarzyła. Każdemu z nas zdarzają się wpadki. Wszystko jest do naprawy, a zdrowie ciężko naprawić i przywrócić do stanu z przed kolizji.
Najważniejsze jest ludzkie życie.
Sam mam taką jedną na koncie na zwykłym parkingu w markecie. A przepraszam, skłamałem, w tym roku miałem wypadek, auto do kasacji, sprawa w sądzie. I bogu dziękuję, że tej kobicie się nic nie stało.
- Miki76
- ____________________

- Auto:: Touran 1,9 BXE 133KM 2006
- Imię:: Damian
- Podziękował: 89 razy
- Otrzymał podziękowań: 194 razy
zobaczę co powie rzeczoznawca dziś jeszcze raz poszłem to zobaczyć i nie wygląda to dobrze drzwi i felgę pójdzie wymienić ale martwi mnie błotnik

- Rafalgd1
- ____________________

- Auto:: Touran 1.9 BKC DSG
- Imię:: Rafał
- Podziękował: 44 razy
- Otrzymał podziękowań: 18 razy
Powiem Ci ze z tym blotnikiem to kiepsko to widze
uszkodzenie w tej czesci jest paskudne pod wzgledem wymiany . Okazuje sie ze nowy blotnik jest za krotki i nie siega do progu i tak samo jest w druga strone z progiem w stunku do blotnika tylnego. Zeby bylo dobrze trzeba zamowic cale poszycie boku i wyciac blotnik do intetesujacej Cie dlugosci. Jestem mocno ciekaw jak zostana opisane te uszkodzenia. Nie daj sie i walcz o swoje
Rafcio
BKC 136KM -322Mm
BKC 136KM -322Mm
- Mario122
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1T3
- Imię:: Mario
- Podziękował: 13 razy
- Otrzymał podziękowań: 15 razy
Uważaj na tą firmę.Miki76 pisze:ze sprawcą nie było problemu od razu przyznał się że nie zauważył a filmik może się przydać do ubezpieczalni bo z nimi różnie bywa a firma to InterRisk jeszcze o takiej nie słyszałem szkodę zgłosiłem u nich na stronie bo na infolini jak zawsze odpowiada że wszyscy są w tej chwili zajęci
Znajomy miał szkodę z AC - próbowali mu udowodnić, że szkoda nie powstała w tym miejscu! Skończyło się w sądzie.
- Miki76
- ____________________

- krankor
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1T1, 1.9 AVQ 2004
- Imię:: Grzegorz
- Podziękował: 22 razy
- Otrzymał podziękowań: 52 razy
Przyłączam się do współczucia. Szczególnie, że to jeden z naszych majonezów.
pozdrawiam Grzegorz
-
maximus82
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.4 TSI 140KM BMY
- Imię:: Grzegorz
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
takie rzeczy na pewno w PZU i chyba dwóch innych ubezpieczycieliRafalgd1 pisze:możesz też zgłosić szkodę OC u swojego uebzpieczyciela on zlikwiducję Ci szkodę a potem zregresuję od zakładu ubepieczeń sprawcy
Pozdrawiam
Grzegorz
Grzegorz
- Miki76
- ____________________

wczoraj HDI odpowiedziało mi że na wprowadzenie mają czas do końca rokumaximus82 pisze:takie rzeczy na pewno w PZU i chyba dwóch innych ubezpieczycieliRafalgd1 pisze:możesz też zgłosić szkodę OC u swojego uebzpieczyciela on zlikwiducję Ci szkodę a potem zregresuję od zakładu ubepieczeń sprawcy
Więc tak zdjęcia wysłałem do ubezpieczalni i tu ciekawe miła Pani powiedziała że ze zdjęć widzi że wymiana nie potrzebna drzwi do naprawy błotnik wymiana na zamiennik choć jeszcze nie widziałem zamiennika no i reszta zapewne też do naprawy wyliczyła sobie wszystko i zaproponowała mi 3000zł a ja w śmiech później konsultacje z kierownikiem i następna propozycja 3800zł ostatecznie stanęło na 4000zł i wtedy się zgodziłem bo jak wcześniej pisałem nie byłem zadowolony z ostatniej naprawy w ASO w Lesznie
- zyga_wr
- Auto:: Octavia III RS kombi TDI
- Imię:: Łukasz
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
O kurde! Miki współczucia.
Drzwi kupisz pod kolor, alusa też kupisz, albo go uratujesz. Najgorzej będzie z błotnikiem. Daj jakiemuś dobremu blacharzowi (najlepiej takiemu, który też wgnioty wyjmuje) - niech wyciągnie ile się da, żeby jak najmniej szpachli poszło.
Kurde muszę kupić jakąś dobrą kamerkę. Jakieś 4 lata temu żona mi kupiła takie cudo, ale filmiki kiepskie w porównaniu do Twoich. Co masz za sprzęt?
Drzwi kupisz pod kolor, alusa też kupisz, albo go uratujesz. Najgorzej będzie z błotnikiem. Daj jakiemuś dobremu blacharzowi (najlepiej takiemu, który też wgnioty wyjmuje) - niech wyciągnie ile się da, żeby jak najmniej szpachli poszło.
Kurde muszę kupić jakąś dobrą kamerkę. Jakieś 4 lata temu żona mi kupiła takie cudo, ale filmiki kiepskie w porównaniu do Twoich. Co masz za sprzęt?
- Miki76
- ____________________

ja kupiłem w tym sklepie i tą co w tym linku
http://redar.com.pl/p/7/311/kamera-samo ... trasy.html
http://redar.com.pl/p/7/311/kamera-samo ... trasy.html
- Mefju
- Użytkownik