DSG-7 wymiana prośba o pomoc.
-
gregor-70
- Kandydat
- Auto:: touran 1.9 2009 DSG
- Imię:: mariusz
- Podziękował: 2 razy
DSG-7 wymiana prośba o pomoc.
witam.chce wymienić skrzynie DSG w TORANIE która nie była użytkowana przez 3 lata,czy muszę się spodziewać że nie zadziała.Chodzi o skrzynie DSG 7 symbol LKF przebieg około 45 tys.km .czy można diagnozowac przed wymianą.
-
Krzycho
- Użytkownik
- Auto:: Golf GT BMN '08
- Imię:: Krzysiek
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 60 razy
- Kontakt:
Re: DSG-7 wymiana prośba o pomoc.
ja bym wymienił oba oleje które powinny w niej być o ile była w odpowiedniej pozycji... olej w mechatronice jak i w układzie przeniesienia napędu... elektrycznie mogę Ci ją podpiąć w Krakowie... i sprawdzić czy się mechatronika oddzywa, sprawdzić faktyczny przebieg zapisany w sterowniku jak i zaktualizować w niej soft...
-
gregor-70
- Kandydat
dzięki. za odpowiedź.niestety skrzynia została założona.nie działa prawidłowo- szarpie.diagnostyka wskazuje na uszkodzenie sprzegieł przy 44tys.km.nie pozwala to na przeprowadzenie adaptacji..nie wiem jakie kroki najlepiej podjąć.propozycja z warsztatu to wymiana sprzęgieł.co sądzisz
-
Krzycho
- Użytkownik
- Kontakt:
zapewne skrzynia nie ma 44tys tylko dużo więcej... te skrzynie montowali w autach w 2008 - 2009 później zastąpili je skrzynią LKL... a nie mogą przełożyć sprzęgieł ze starej skrzyni?? a co się w starej skrzyni stało że zakładasz inną??
-
gregor-70
- Kandydat
stara skrzynia-diagnoza uszkodzony mechatronic i moduł sprzegieł również.przechodziła w tryb awaryjny. po zgaszeniu i ponownym uruchomieniu działała poprawnie.tryb awaryjny-migały wszystkie litery na wyswietlaczu i jezdziła tylko na 2 4 6.
-
Krzycho
- Użytkownik
- Kontakt:
hmmmmm gdzieś mam skrzynie z mojego golfa po przebiegu 100tys, u mnie uszkodzeniu uległa sama mechatronika reszta była ok tylko nie wiem czy mam ją jeszcze... czy nie została zezłomowana...
-
gregor-70
- Kandydat
Witam.przepraszam że ,tak nieregularnie odpowiadam ale musiałem podejmować decyzje odnośnie naprawy.decyzja to wymiana modulu sprzegiel na nowe.mysle ze mechatronic z jednej lub drugiej skrzyni zadziala.dziękuje za zainteresowanie .ewentualnie regeneracja mecha ....w zielonej gorze. kończe post.
-- Cz kwi 18, 2019 10:39 --
Witam.ponownie proszę o pomoc chodzi o DSG-7 touran-2009 .Gdzie w okolicach Krakowa można polecić kogoś do naprawy .
-- Cz kwi 18, 2019 10:39 --
Witam.ponownie proszę o pomoc chodzi o DSG-7 touran-2009 .Gdzie w okolicach Krakowa można polecić kogoś do naprawy .