Czy oprócz dysku (HDD/SSD) wersja P a R różni sie czymś jeszcze?? Na przykład magistralą? Bo nie wiek czy jest sens dopłacać kilka stówek do wersji R jeśli różnica w prędkości działania ma wynosił około 10%...
Potwierdzam - nie ma sensu. Jedyna odczuwalna zmiana to szybsze (ale naprawdę sporo) wprowadzanie celu - daję się płynnie wprowadzać nazwy krajów, miast i ulic. Ale ten sam efekt osiągniesz jeśli wymienisz w starszej navi HDD na SSD. A wtedy możesz włożyć ile chcesz - tylko trzeba dobrze soft przygotować żeby odpowiednio podzielić dysk na partycje. Sam tak zrobiłem, wiem o czym mówię i mogę zademonstrować.
Dzisiaj zauważyłem że na mojej 510 nie mogę przerzucić stacji radiowych strzałkami na kierownicy multi 8 guzików. Wcześniej to działało, zakładałem ostatnio moduł bluetooth 1Z0 pod czerwone zegary. Co dziwniejsze w pozostałych opcjach MFD strzałki działają prawidłowo, Macie jakieś pomysły? Reset Navi był już. problem rozwiazany-przekodowalem Kierownice i radio , po uśpieniu auta rano wszystko zatrybilo, widocznie zawieszke załapał
Ostatnio zmieniony pn lis 16, 2015 23:41 przez hagio, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam.Mam taki problem.Po aktualizacji mapy v13 naciskam przycisk gwiazdki i mam komunikat głosowy system nawigacyjny jest nieaktywny.Jak mogę aktywować?
semii13 pisze:Witam.Mam taki problem.Po aktualizacji mapy v13 naciskam przycisk gwiazdki i mam komunikat głosowy system nawigacyjny jest nieaktywny.Jak mogę aktywować?
Gwiazdka zdaje się że jest od voice Command wybierania glosowego.lub mute wyciszenie. Jeśli masz mikrofon w lampce pod sufitem to pewnie kodowanie się kłania. Wszystko zależy co masz na pokładzie. Jaki moduł /uchwyt /kierownice multi? ?robiłeś restart Navi? Guziki. < > ☆ jednocześnie
pab567 pisze:Potwierdzam - nie ma sensu. Jedyna odczuwalna zmiana to szybsze (ale naprawdę sporo) wprowadzanie celu - daję się płynnie wprowadzać nazwy krajów, miast i ulic. Ale ten sam efekt osiągniesz jeśli wymienisz w starszej navi HDD na SSD. A wtedy możesz włożyć ile chcesz - tylko trzeba dobrze soft przygotować żeby odpowiednio podzielić dysk na partycje. Sam tak zrobiłem, wiem o czym mówię i mogę zademonstrować.
To już lepiej za tą kasę np. wyprać wnętrze. Lepiej człowiek na tym wyjdzie
Czy ktoś może mi potwierdzić, że w momencie update'u softu skasuje się opcja "dvd free"?
Jeżeli tak to czy ciężko to później wgrać?
pab567 pisze:
Czy ktoś może mi potwierdzić, że w momencie update'u softu skasuje się opcja "dvd free"?
Jeżeli tak to czy ciężko to później wgrać?
Witaj
Na mój gust zmieniając soft zmieniasz całe oprogramowanie, a co za tym idzie także skasujesz "dvd free".
Czy ciężko wgrać? Nie koniecznie robisz tak samo jak zmianę softu z płyty. Może się okazać, że zmieniając soft na nowy razem z nim będzie odblokowany dvd.
Pozdrawiam
Piotrek
semii13 pisze:Witam.Mam taki problem.Po aktualizacji mapy v13 naciskam przycisk gwiazdki i mam komunikat głosowy system nawigacyjny jest nieaktywny.Jak mogę aktywować?
Gwiazdka zdaje się że jest od voice Command wybierania glosowego.lub mute wyciszenie. Jeśli masz mikrofon w lampce pod sufitem to pewnie kodowanie się kłania. Wszystko zależy co masz na pokładzie. Jaki moduł /uchwyt /kierownice multi? ?robiłeś restart Navi? Guziki. < > ☆ jednocześnie
witam ,
ktoś może podpowiedzieć jaką karte SD uciągnie i przyjmnie maksymalnie RNS-510 8-16-32 GB?
chcę coś kupić do filmów dla maleństwa żeby nie kopiować na twardego za każdym razem a nie wiem co mi wejdzie a nawet nie mam nic na próbę do podstawienia
z góry dziękuję za pomoc i wasze doświadczenia;)
d3v0 pisze:witam ,
ktoś może podpowiedzieć jaką karte SD uciągnie i przyjmnie maksymalnie RNS-510 8-16-32 GB?
chcę coś kupić do filmów dla maleństwa żeby nie kopiować na twardego za każdym razem a nie wiem co mi wejdzie a nawet nie mam nic na próbę do podstawienia
pozdro
Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie filmy to tylko z DVD działają
d3v0 pisze:witam ,
pozdro
Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie filmy to tylko z DVD działają
no właśnie sprawdziłem i z karty pamięci film w mp4 nie widać wcale .
a jakie ogólnie formaty RNS przyswaja ?