Pociągniecię kabli do bagażnika - do suba
-
- Kandydat
- Auto:: Touran 1.9 TDI 2004
- Imię:: Marcin
Re: Pociągniecię kabli do bagażnika - do suba
Heh, ale już widze, że za radio robi ci jakaś stacja kosmiczna. Mnie całkowicie nie stać na takie coś, ja mam studencki budżet. Dlatego skupie się na subie narazie. Serio według mnie przód stockowy gra fajnie. W pewnych pasmach ;d Ale gra fajnie.
Czyli musze brać pod uwage jaki będe miał wzmacniacz, żebym przypadkiem tego adaptera nie musiał ładować, tak?
I jeszcze 2 pytanie - jakby zamiast RDC wsadzic coś pokroju tego co dałem post wyżej?
Czyli musze brać pod uwage jaki będe miał wzmacniacz, żebym przypadkiem tego adaptera nie musiał ładować, tak?
I jeszcze 2 pytanie - jakby zamiast RDC wsadzic coś pokroju tego co dałem post wyżej?
- niko02
- Władca postów
- Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
- Imię:: Michał
- Podziękował: 384 razy
- Otrzymał podziękowań: 325 razy
Mam fajny wzmacniacz, który spokojnie zasili Ci porządnego suba.exclusive pisze:Heh, ale już widze, że za radio robi ci jakaś stacja kosmiczna. Mnie całkowicie nie stać na takie coś, ja mam studencki budżet. Dlatego skupie się na subie narazie. Serio według mnie przód stockowy gra fajnie. W pewnych pasmach ;d Ale gra fajnie.
Model Infinity RA 5004. Został mi po modach, miał zasilać drzwi ale zdecydowałem jedną firmę.
Cena 200zł, taki, jak tu na zdjęciach https://www.google.pl/search?q=infinity ... NGeG8FM%3A
Konwerter i masę do wzmacniacza też Ci w cenie mogę dorzucić, wpina się go przy kostce w przewody od głośników.
Takie radio jak pokazałeś fajnie mieści się w podłokietniku, a sterowanie z kierownicy.
- raflip
- Początkujący
- Auto:: Touran AZV 2004
- Imię:: Rafal
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
niko02 a nie myślałeś nad tym żeby podpiąć te przednie focale pod juniora?
Ja nie mam przekonania do klasy D na przód.
Nawet na probe.
Ja nie mam przekonania do klasy D na przód.
Nawet na probe.
- niko02
- Władca postów
Co masz na myśli?raflip pisze:Ja nie mam przekonania do klasy D na przód.
- raflip
- Początkujący
- Auto:: Touran AZV 2004
- Imię:: Rafal
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
Ze focal to klasa D a junior AB i ze klas AB dla mnie gra całkiem inaczej, bardziej muzykalnie.
-
- Kandydat
- Auto:: Touran 1.9 TDI 2004
- Imię:: Marcin
A powiedzcie mi, jaki sub o jakiej mocy RMS sprawdzilby się w Touranie? Tak, żeby to gralo mocno,glosno, ale bez przesady? 300 RMS?
-- N mar 29, 2015 18:28 --
Ok powiedzcie mi, jak chce zamontować sub 300 RMS, jakiego wzmacniacza o jakiej mocy bym potrzebował? 225 RMS wzmak starczy?
Do tego kable - przekrój musi być w jakich granicach?
I potrzebuje kondensatora?
-- N mar 29, 2015 18:28 --
Ok powiedzcie mi, jak chce zamontować sub 300 RMS, jakiego wzmacniacza o jakiej mocy bym potrzebował? 225 RMS wzmak starczy?
Do tego kable - przekrój musi być w jakich granicach?
I potrzebuje kondensatora?
- Golas
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1T1 2.0 TDi
- Imię:: Adam
- Otrzymał podziękowań: 51 razy
- Kontakt:
Witam sorki za odkop,
Mam pytanko odnośnie tego jak przedostać się kablem zasilającym przez grodź silnika - od aku do wnętrza? Jak to macie rozwiązane u siebie bo otwornicy nie mam zamiaru używać :p hehe
Czy iść po lince od maski czy może jest jakieś miejsce gdzie można zmieścić spokojnie kabel "+" ?
Całą resztę myślę że ogarnę - adapter mam do wzięcia syg. z głośników tylnich ( bo radio bieda narazie RCD300), masa wiadomo gdzieś w bagażniku :]
Mam pytanko odnośnie tego jak przedostać się kablem zasilającym przez grodź silnika - od aku do wnętrza? Jak to macie rozwiązane u siebie bo otwornicy nie mam zamiaru używać :p hehe
Czy iść po lince od maski czy może jest jakieś miejsce gdzie można zmieścić spokojnie kabel "+" ?
Całą resztę myślę że ogarnę - adapter mam do wzięcia syg. z głośników tylnich ( bo radio bieda narazie RCD300), masa wiadomo gdzieś w bagażniku :]
- marek1629
- Zaawansowany
- Auto:: touran, 1.9 bls 2006
- Imię:: Marek
- Podziękował: 65 razy
- Otrzymał podziękowań: 92 razy
masz gumę w ścianie grodziowej na wysokości pedału hamulca i wychodzi z drugiej strony za akuGolas_306team pisze:Witam sorki za odkop,
Moje autko marek1629
145.5 KM 323Nm bls
145.5 KM 323Nm bls
- Golas
- Przeglądacz
- Kontakt:
Oki dziękować , zdążyłem już dokopać się do tematu z 2013r hehe :p
Jutro zajrzę i będę działał :]
Jutro zajrzę i będę działał :]
- niko02
- Władca postów
Potrzebny drut 1,5m, przechodzisz obok pedałów i wyjdzie między akumulatorem, a rurą od filtra powietrze. Ja kleje kabel do druta izolacją i go przepycham.
- Golas
- Przeglądacz
- Kontakt:
+ juz jest na swoim miejscu teraz szukam po forum skąd na kostce wziąć sygnał - REM w radiu RCD 300 i które piny to głośniki - tam chce wpiąć konwerter z kabelków na RCA a dalej to wiadomo prawym bokiem do tyłu auta RCA razem z REM :]
Idzie jak krew z nosa ale co zrobić jak czasu brakuje
i co Exclusive wymodziłeś coś ?
-- N gru 20, 2015 17:53 --
Jeśli mogę prosić o podpowiedź w tym temacie -> http://www.touranklub.pl/forum/viewtopi ... 23#p198523 będę dźwięczny :p
Bo znalazłem opis "tyłu" RCD 300 :]
Idzie jak krew z nosa ale co zrobić jak czasu brakuje

i co Exclusive wymodziłeś coś ?
-- N gru 20, 2015 17:53 --
Jeśli mogę prosić o podpowiedź w tym temacie -> http://www.touranklub.pl/forum/viewtopi ... 23#p198523 będę dźwięczny :p
Bo znalazłem opis "tyłu" RCD 300 :]
- JBL
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.9TDI BXE 2007
- Imię:: Jarek
Witam masz podłączona kamerę cofania pod to radio Pioneer Avic F20BT bo ja będę jakoś nie długo podłaczał pod swoje radio PIONEER AVIC-F930BT tylko musze zakupić wiązke rca bo nie było styłu radia. Bo jeśli tak to będę miał pytanko o kabelek z plusem do podłaczenia żarówki cofanianiko02 pisze:Mam cały zestaw Focala.:
Przód Focal PS 165 FX syczki w słupkach
Tył Focal Acces A1
zasilane wzmacniaczem Focal FD 4.350
SUB Focal 27V1 zasilany wzmaczniaczem uDimension JR.370
Do tego odpowiednie zasilanie i przewody.
Stacja Pioneer Avic F20BT.
Wygłuszone wszystkie drzwi + podłoga bagażnika.
Koszty kosmosokoło 8***.
Gra to bardzo ładnie, trzeba poprawić wygłuszenie w prawych drzwiach pasażera i boki bagażnika.
Gdybym zaczynał od nowa najpierw robię przednie drzwi i radio...
1.Golf IV 1.4 75KM 1998r sprzedany 
2. Passat 1.8T 150KM 1997r
3.Touran 1.9TDI 126KM 2007r

2. Passat 1.8T 150KM 1997r
3.Touran 1.9TDI 126KM 2007r