Wiązka czujnika G28

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
adri1
Auto:: Touran 1.9 tdi 2007
Imię:: adri

Wiązka czujnika G28

Post autor: adri1 »

Witam jest to mój pierwszy post na tym forum (byłem tylko w dziale powitania),więc prosze o wyrozumiałośc .Do czujnika G28 dochodzi kostka z trzema przewodami ,chciałbym uzyskac informacje gdzie każdy z tych przewodów dochodzi (np.który pin w sterowniku ,itp).Na vcds wywala mi błąd czujnika g28 (błąd 000801) ale przed wymianą chciałbym prześwietlić kable .pozdrawiam.
Krzycho
Użytkownik
Auto:: Golf GT BMN '08
Imię:: Krzysiek
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 60 razy
Kontakt:

Re: Wiązka czujnika G28

Post autor: Krzycho »

tak na szybko znalezione:

vwts.ru/forum_txt/index.php/t79357.html
Krzycho
MK5 '08 GT Sport ---> Kartoteka
Obrazek
adri1
Auto:: Touran 1.9 tdi 2007
Imię:: adri

Re: Wiązka czujnika G28

Post autor: adri1 »

Witam,przewody prześwietlone,są całe,wychodzi na to że czujnik do wymiany.Dzisiaj rano odpalił od strzała i chodził jak zegarek,wczoraj wieczorem ledwo do domu się dokulałem (był ciepły),ledwo odpalił,skakał,szarpał jakby padaczki dostał.Niema co kombinować tylko wymiana G28.pozdrawiam.

-- Pn gru 07, 2015 15:36 --

Czujnik zamówiony w ASO Frankfurt nad Odrą .Koszt 58,91 euro.Jutro rano do odbioru.Wychodzi że jakieś 40-50 zł tańszy niż w ASO KIM Swiebodzin.pozdrawiam.

-- Śr gru 09, 2015 13:28 --

Czujnik wymieniony,odyło się bez demontażu podstawy filtra oleju.Potrzebne narzedzia do całej operacji to:lusterko,latarka,długi klucz imbusowy zakończony kulką,elastyczna(sprężynowa)przedłużka na klucz imbusowy 1/4 cala ,troche cierpliwości i około 1,5 godzinu czasu.pozdrawiam.
ODPOWIEDZ