Mam pytanie dotyczące lusterka zewnętrznego prawego. Jakiś "miły" człowiek w jakąś ciemną noc wyjął mi wkład takiego lusterka. Zakupiłem nowy wkład - na opakowaniu firma Alkar i napisane, że pasuje do Touranów. Kształt faktycznie dobry, jednak jak próbowałem zamontować to wychodzi na to, że punkt mocowania na wkładzie jest trochę za nisko i wkład ybzt mocno stzka się z obudową, w której powinnien się mieścić. Tzn. jak już wkład wsadziłem, to nie mogę lusterka ustawić, bo górna część zatrzymuje się na obudowie.
Czy to możliwe, że są różne mocowania w różnych Touranach i kupiłem wersję do innego modelu (np. nowszego niż mój)? Na pudełku jest oznaczenie: "CS D VW TOURAN Cv Tr" i jeszcze cyfry 6432104. Firma Alkar. W sklepie podałem do jakiego Tourana chcę lusterko.
Z danych producenta wynika, że ta część ma oznaczenie 1T0857522 - czy to powinno pasować do mojego Tourana - jak to mogę sprawdzić?
lusterko zewnętrzne
-
trew
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 2 razy
No właśnie, pojechałem z tym wkładem lusterka do ASO i tam mi powiedzieli, że może być źle zrobione mocowanie na tym wkładzie - za nisko, ale powiedzieli to po mojej sugestii.
Co ciekawe, przed chwilą natknąłem się w internecie na dwa rodzaje (?) wkładów lusterek:
pierwszy i drugi . Ten drugi pasowałby jak sądzę do takiego lusterka link . Ale do mojego nie pasuje. Do mojego pasowałoby lusterko z tego pierwszego linka, ja mam ten element przytrzymujący wkład nieco bardziej na środku, a nie jak na ostatnim zdjęciu.
I jak to rozwiązać?
Poniżej zdjęcia po kolei z powyższych linków.
[ Dodano: Wto Sty 31, 2012 12:09 ]
No i po kłopocie. Oddałem niepasujące lusterko. I kupiłem inne - tzn. innej firmy: Dapa. Weszło jak w masło. Pasuje. I faktycznie to "kółko" mocujące na wkładzie jest osadzone nieco bardziej do góry niż w poprzednim egzemplarzu firmy Alkar. Ciekawe.
Co ciekawe, przed chwilą natknąłem się w internecie na dwa rodzaje (?) wkładów lusterek:
pierwszy i drugi . Ten drugi pasowałby jak sądzę do takiego lusterka link . Ale do mojego nie pasuje. Do mojego pasowałoby lusterko z tego pierwszego linka, ja mam ten element przytrzymujący wkład nieco bardziej na środku, a nie jak na ostatnim zdjęciu.
I jak to rozwiązać?
Poniżej zdjęcia po kolei z powyższych linków.
[ Dodano: Wto Sty 31, 2012 12:09 ]
No i po kłopocie. Oddałem niepasujące lusterko. I kupiłem inne - tzn. innej firmy: Dapa. Weszło jak w masło. Pasuje. I faktycznie to "kółko" mocujące na wkładzie jest osadzone nieco bardziej do góry niż w poprzednim egzemplarzu firmy Alkar. Ciekawe.