VW Touran - Kierownica multifunkcyjna MFSW - manual
- rzutnik
- Specjalista
- Auto:: Touran 1,6TDI 2012 manual
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 133 razy
Re: VW Touran - Kierownica multifunkcyjna MFSW - manual
U mnie przy wymianie był problem z wiązką pomiędzy zwijakiem, a poduszką - opisałem to tutaj.
Był Touran 1T2 był 2 Touran 1T3
-
- Przeglądacz
- Auto:: touran 2.0tdi bkd 2007
- Imię:: Krzysztof
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
zdazylem to znalesc jutro to sprawdze i napisze czy sie powiodlorzutnik pisze:U mnie przy wymianie był problem z wiązką pomiędzy zwijakiem, a poduszką - opisałem to tutaj.
-- Pn gru 14, 2015 08:13 --
okazalo sie ze blaszki byly zle dogiete juz wszystko dziala dzieki za pomoc

-
- Auto:: 1T3, 2.0TDI, 2010, HIGH
- Imię:: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
marcin_p pisze:Dziękuję za odpowiedzi.
Aczkolwiek to ogłoszenie, które znalazłem, już zniknęło z allegro, więc będę musiał szukać dalej.
Niezależnie od tego dopytałem jeszcze w serwisie o możliwe oficjalne zamienniki za mój model.
Jak tylko się czegoś dowiem to dam znać...
Nabyłem wspomniany moduł (z identycznym oznaczeniem jaki jest aktualnie) za chwilę będę starał się wymienić ten moduł.
- Cesarz
- Władca postów
- Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
- Imię:: Michał
- Podziękował: 629 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
Nie staraj się... Tylko wymieńmarcin_p pisze:marcin_p pisze:Dziękuję za odpowiedzi.
Aczkolwiek to ogłoszenie, które znalazłem, już zniknęło z allegro, więc będę musiał szukać dalej.
Niezależnie od tego dopytałem jeszcze w serwisie o możliwe oficjalne zamienniki za mój model.
Jak tylko się czegoś dowiem to dam znać...
Nabyłem wspomniany moduł (z identycznym oznaczeniem jaki jest aktualnie) za chwilę będę starał się wymienić ten moduł.

1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
- hagio
- Expert
- Auto:: TRENDLINE 2.0 16V BKD2005
- Imię:: BARTOSZ
- Podziękował: 276 razy
- Otrzymał podziękowań: 153 razy
- Kontakt:
Czy to cudo podejdzie pod przedlifta? Moduł pod kierownicą CH.licznik premium/kolor.skrzynia manual,Rns510 /bluetooth premium z wifi.
Nr kiery 1k8 419 091 T MPQ
Nr kiery 1k8 419 091 T MPQ
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Tak, to jest to 12 przyciskowa normalna. Jak od 1t3
NzTT
NzTT
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 

- hagio
- Expert
- Auto:: TRENDLINE 2.0 16V BKD2005
- Imię:: BARTOSZ
- Podziękował: 276 razy
- Otrzymał podziękowań: 153 razy
- Kontakt:
Domyślam się że będzie rzeźba z wtyczką od airbaga?czy się mylę?Muti pisze:Tak, to jest to 12 przyciskowa normalna. Jak od 1t3
NzTT
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Nie? czemu? Powinno pasować. Sam taką mam jeszcze na starym module bodajże CD.
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 

-
- Użytkownik
- Auto:: Touran Cross BMM 2008r.
- Imię:: tomasz
- Podziękował: 15 razy
- Otrzymał podziękowań: 25 razy
Koledzy zanabyłem taką kierownicę jak z pierwszego zdjęcia może mi ktoś podpowiedzieć jakiej poduszki mam do niej szukać bo zgłupiałem z tym mocowaniami,czy w poduszce jest razem wiązka obsługująca przyciski i łopatki czy trzeba coś dokupić,jak wogole te przyciski są podłączone z samochodem radiowo jakoś czy jak bo nie widzę tam żadnych kostek...proszę o numery części lub aukcje z alle...
obecnie posiadam kierownicę jak na zdjęciu drugim z obsługą multi ale bez łopatek,czy będzie trzeba wymienić pierścień ślizgowy pod tą nowszą kierę z łopatkami ogólnie i tak będę u spacewalkera ją przekładał i kodował razem z licznikiem i panelem klimy ale muszę mieć komplet żeby za jeden raz złożyć, moduł po kierownicą pewnie do wymiany na taki z końcówką CH i gateway na jaki bo mam z literką L ,czy o czymś jeszcze zapomniałem lub potrzebuję do takiej przekładki wiem że jest wiele informacji ale z racji tego że co samochód to inne podzespoły to dlatego zawracam głowę:)
obecnie posiadam kierownicę jak na zdjęciu drugim z obsługą multi ale bez łopatek,czy będzie trzeba wymienić pierścień ślizgowy pod tą nowszą kierę z łopatkami ogólnie i tak będę u spacewalkera ją przekładał i kodował razem z licznikiem i panelem klimy ale muszę mieć komplet żeby za jeden raz złożyć, moduł po kierownicą pewnie do wymiany na taki z końcówką CH i gateway na jaki bo mam z literką L ,czy o czymś jeszcze zapomniałem lub potrzebuję do takiej przekładki wiem że jest wiele informacji ale z racji tego że co samochód to inne podzespoły to dlatego zawracam głowę:)
- BRUNO55
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
Musisz mieć poduszkę z plastikowym spodem a do tego inny kabelek do poduszki i multifunkcji z pewnością wymiana gatewaya najlepiej na CH no i manetki z nowymi piktogramami G i H. Poduszki nie mam a kabelek mam.trucha0 pisze:Koledzy zanabyłem taką kierownicę jak z pierwszego zdjęcia może mi ktoś podpowiedzieć jakiej poduszki mam do niej szukać bo zgłupiałem z tym mocowaniami,czy w poduszce jest razem wiązka obsługująca przyciski i łopatki czy trzeba coś dokupić,jak wogole te przyciski są podłączone z samochodem radiowo jakoś czy jak bo nie widzę tam żadnych kostek...proszę o numery części lub aukcje z alle...

Do tej kierownicy nie pasują poduszki takie jak na poniższym zdjęciu więc ich nie szukaj.

- gordon
- ____________________
- Auto:: Touran 1.9 TDI BKC '05
- Imię:: Ireneusz
- Podziękował: 115 razy
- Otrzymał podziękowań: 188 razy
Chyba raczej nie wymiana gatewaya tylko modułu od kierownicy, pod kierownicą.BRUNO55 pisze:Musisz mieć poduszkę z plastikowym spodem a do tego inny kabelek do poduszki i multifunkcji z pewnością wymiana gatewaya najlepiej na CH no i manetki z nowymi piktogramami G i H. Poduszki nie mam a kabelek mam.
-
- Użytkownik
- Auto:: Golf GT BMN '08
- Imię:: Krzysiek
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 60 razy
- Kontakt:
przejęzyczył się... ale po opisie widać ze chodzi o moduł CH pod kierownicą...
-
- Użytkownik
- Auto:: Touran Cross BMM 2008r.
- Imię:: tomasz
- Podziękował: 15 razy
- Otrzymał podziękowań: 25 razy
Kurczę to jeszcze i manetki do wymiany widzę ze robi się dużo i drogo z taką niby niewinną wymianą czyli podsumowując do wymiany:kierownica,poducha,wiązką jeżeli nie ma jej wraz z poduchą,moduł z końcówką CH,gateway wyższy niż ten który mam z racji tego ze pójdzie licznik czarno bialy mam L jakiego szukać żeby obsłużył ten licznik,jakich manetek szukać konkretne numery a co jak bym zostawił stare nowy model CH nie obsłuży ich czy jakichś funkcji będzie brak, a co z slizgiem/zwijakiem poduszki ten co mam będzie dobry niby mimo że dokładam kierownice z łopatkami i 12 przycisków ?
- Rafał288
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1,9 BLS -2007
- Imię:: Rafal
- Podziękował: 60 razy
- Otrzymał podziękowań: 42 razy
trucha0 pisze:jakich manetek szukać konkretne numery
Prawa manetka 1K0953519 H
Lewa manetka 1K0953513 G

- BRUNO55
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
Tak oczywiście -moja pomyłka,moduł pod kierownicę CH.gordon pisze:Chyba raczej nie wymiana gatewaya tylko modułu od kierownicy, pod kierownicą.BRUNO55 pisze:Musisz mieć poduszkę z plastikowym spodem a do tego inny kabelek do poduszki i multifunkcji z pewnością wymiana gatewaya najlepiej na CH no i manetki z nowymi piktogramami G i H. Poduszki nie mam a kabelek mam.