Powitanie
-
winicjusz007
- Auto:: Touran 1900 2004 r.
- Imię:: Pawel
Powitanie
Witam Wszystkich. Trzy lata użytkowania Tourana skłoniło mnie do wstąpienia do TOURANKLUB.PL. Mój ma silnik : 1900 cm/3 diesel 105 km.
Przebieg:193 000 km
Bogate wyposażenie: centralny zamek+ pilot, imobilaizer, alarm, wspomaganie kierownicy i regulacja kierownicy w płaszczyznach góra – dół i przód-tył, klimatronik 2 strefowy, ABS,ASP, pełna elektryka szyb, halogeny, tempomat, fotele kubełkowe, skrzynia 6 biegowa, alufelgi , hak ( założony przeze mnie 2 lata temu).
W samochodzie w ciągu 3 lat powymieniałem na nowe: rozrząd wraz z pompą wody, łożyska kolumny Mc Persona, filtr powietrza, przeciwpyłkowy kabiny, filtr paliwa, zawór EGR, kompletne sprzęgło z kołem dwumasowym, nowe opony letnie ( z czerwca 2015) i zrobiona kompletna geometria zawieszenia, nowy akumulator, napełniłem klimę. Wszystko wpisane w książce serwisowej wraz z rachunkami zakupu i kartami gwarancyjnymi. Oczywiście oleje i filtry wymieniane na czas. Jest to więc samochód doinwestowany i pewny.
Przebieg:193 000 km
Bogate wyposażenie: centralny zamek+ pilot, imobilaizer, alarm, wspomaganie kierownicy i regulacja kierownicy w płaszczyznach góra – dół i przód-tył, klimatronik 2 strefowy, ABS,ASP, pełna elektryka szyb, halogeny, tempomat, fotele kubełkowe, skrzynia 6 biegowa, alufelgi , hak ( założony przeze mnie 2 lata temu).
W samochodzie w ciągu 3 lat powymieniałem na nowe: rozrząd wraz z pompą wody, łożyska kolumny Mc Persona, filtr powietrza, przeciwpyłkowy kabiny, filtr paliwa, zawór EGR, kompletne sprzęgło z kołem dwumasowym, nowe opony letnie ( z czerwca 2015) i zrobiona kompletna geometria zawieszenia, nowy akumulator, napełniłem klimę. Wszystko wpisane w książce serwisowej wraz z rachunkami zakupu i kartami gwarancyjnymi. Oczywiście oleje i filtry wymieniane na czas. Jest to więc samochód doinwestowany i pewny.
-
szmuglot
- Auto:: Touran, 2.0TDI,r. 2008
- Imię:: Radosław
Re: Powitanie
Witam, na wstępie wszystkich pozdrawiam. Jestem od roku użytkownikiem Tourana cross 2.0 DTI 140 KM. Samochód ma wszystko powymieniane zgodnie z serwisem poza jednym elementem a mianowicie pali się esp i komputer pokazuje błąd g419 czyli jest to czujnik wielo funkcyjny o nr 7P0 907 652. Chcialbym go wymienić ale nie wiem gdzie mam go szukać w trzech miejscach gdzie gdzie powinien byc czyli kolumna kierowcy, siedzenie kierowcy i tunel od ręcznego go nie ma, moze ktoś wymieniał go i by mi jakoś pomógł bym był wdzięczny. Pozdrawiam Radek
- gordon
- ____________________

- Auto:: Touran 1.9 TDI BKC '05
- Imię:: Ireneusz
- Podziękował: 115 razy
- Otrzymał podziękowań: 188 razy
W tym wątku się tylko witamy, i dodatkowo witamy się w sposób: jeden wątek, jeden użytkownik, jedno powitanie.szmuglot pisze:ozdrawiam. Jestem od roku użytkownikiem Tourana cross 2.0 DTI 140 KM. Samochód ma wszystko powymieniane zgodnie z serwisem poza jednym elementem a mianowicie pali się esp i komputer pokazuje błąd g419 czyli jest to czujnik wielo funkcyjny o nr 7P0 907 652. Chcialbym go wymienić ale nie wiem gdzie mam go szukać w trzech miejscach gdzie gdzie powinien byc czyli kolumna kierowcy, siedzenie kierowcy i tunel od ręcznego go nie ma, moze ktoś wymieniał go i by mi jakoś pomógł bym był wdzięczny. Pozdrawiam Radek
Później szukamy na forum rozwiązania problemu, jeżeli nie znajdujemy, to zakładamy wątek w odpowiednim dziale.
A i jeszcze zapomniałem!
Witaj w TKP Winicjusz007
Ostatnio zmieniony pt sty 08, 2016 20:26 przez gordon, łącznie zmieniany 1 raz.
- Adamfx
- ____________________

- Auto:: bmw
- Imię:: magchoobVE
- Podziękował: 11 razy
- Otrzymał podziękowań: 82 razy
- Kontakt:
Wstąpiłeś do klubu po 3 latach urzytkowania Touranka, ja wstąpiłem na rok przed zakupem obserwując forum, jest tu gro fachowców oraz samouków geniuszy rób tak jak pisze gordon a wiele się dowiesz. Witamy cię na forum Tourana, Winicjusz007.
Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka
https://SecreLocal.com - Live Local Dating - No Selfie - Anonymous Adult Dating - Voice Chat Dating