Caddy poszukuje pomocy

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
bb_team
Auto:: Caddy, 2.0 SDI, 2004
Imię:: Kuba

Caddy poszukuje pomocy

Post autor: bb_team »

Koledzy potrzebuje Waszej pomocy,

pacjent: Caddy 2.0 sdi urodzony 2004r.
dolegliwość: silnik & elektryka

a teraz do rzeczy. auto, które bardzo szanuje, ponieważ ciężko dla mnie pracowało przez wszystkie swoje dni. Postanowiłem tchnąć w nie drugie życie, ponieważ na to zasługuje. Po głowie chodzi mi projekt zmiany silnika i elektryki. Dawcą chciałbym uczynić skodę octavię rs 1.8T 180km, model silnika AUQ. Co do elektryki chciałbym do środka wrzucić wiązkę od golfa V/VI lub coś podobnego abym mógł mieć climatronic, tempomat, i inne bajery takie jakie mają nowsze wozy :) Widziałem różne przeróbki na angielskich forach, ale chyba nie tak drastyczne jak ja chce to zrobić. Moje pytanie brzmi: jak i czy w ogóle można spiąć wiązkę silnika z wiązką wnętrza aby wszystko to hulało.

czekam na każde cenne informacje te mniej jak i bardziej szczegółowe
Awatar użytkownika
Hermann
Przeglądacz
Auto:: Touran'08 BLS
Imię:: Piotr
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Re: Caddy poszukuje pomocy

Post autor: Hermann »

Pogadaj z kolegą rob555. On wymieniał diesla na benzyniaka ;)
http://www.touranklub.pl/forum/viewtopi ... =9&t=12741
Awatar użytkownika
spacewalker
Władca postów
Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
Imię:: Marcin
Podziękował: 118 razy
Otrzymał podziękowań: 700 razy

Re: Caddy poszukuje pomocy

Post autor: spacewalker »

bb_team pisze:Koledzy potrzebuje Waszej pomocy,

pacjent: Caddy 2.0 sdi urodzony 2004r.
dolegliwość: silnik & elektryka

a teraz do rzeczy. auto, które bardzo szanuje, ponieważ ciężko dla mnie pracowało przez wszystkie swoje dni. Postanowiłem tchnąć w nie drugie życie, ponieważ na to zasługuje. Po głowie chodzi mi projekt zmiany silnika i elektryki. Dawcą chciałbym uczynić skodę octavię rs 1.8T 180km, model silnika AUQ. Co do elektryki chciałbym do środka wrzucić wiązkę od golfa V/VI lub coś podobnego abym mógł mieć climatronic, tempomat, i inne bajery takie jakie mają nowsze wozy :) Widziałem różne przeróbki na angielskich forach, ale chyba nie tak drastyczne jak ja chce to zrobić. Moje pytanie brzmi: jak i czy w ogóle można spiąć wiązkę silnika z wiązką wnętrza aby wszystko to hulało.

czekam na każde cenne informacje te mniej jak i bardziej szczegółowe
zapomnij, masz teraz EDC16 , chcesz wsadzic EDC15 ? ten ECU nie zagada Ci z niczym co aktualnie ma EDC16 ,...
ODPOWIEDZ