Jaki zestaw narzędzi.?
-
blue1980
- Przeglądacz
- Auto:: Touran, 2,0, 2005
- Imię:: Przemek
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 13 razy
Jaki zestaw narzędzi.?
Witam. Jestem żoną Przemka jednego z Waszych klubowiczów i w związku z tym ze zbliżają się jego urodziny mam do Was pytanie. Chciałabym mu kupić narzędzia do warsztatu bo wiem ze lubi sam przy aukcje grzebać tylko mam pytanie jaki zestaw wybrać jakie narzędzia będą mu potrzebne do dlubania przy aucie (Touran 2005 r) wiem ze mówił coś o silniczkach z ogrzewania coś o montażu kamery, braku podgrzewania fotela, świecach. Może macie jakieś gotowe zestawy narzędzi które by mu się przydały. Dziękuję za pomoc Ania
- yogicc
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1,9TDI AVQ 2003r
- Imię:: Daniel
- Podziękował: 18 razy
- Otrzymał podziękowań: 25 razy
Re: Jaki zestaw narzędzi.?
Ja korzystam z zestaw Yato YT-1268 od kilku lat. Jakość do ceny na dobrym poziomie.
Halooooo Straż pożarna??? Ukradli mi rower!! Zróbcie coś !!!
Było: Maluch '87, Cinquecento 700 '97, Corsa 1,2 '97, Passat 1,9TDI '99, Jest: Touran 1,9TDI '03, Audi A3 1,9TDI '00, Komar 232 '68, Romet 50T1 '81,
Było: Maluch '87, Cinquecento 700 '97, Corsa 1,2 '97, Passat 1,9TDI '99, Jest: Touran 1,9TDI '03, Audi A3 1,9TDI '00, Komar 232 '68, Romet 50T1 '81,
- Tomasz_W-wa
- Władca postów
- Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 285 razy
- Otrzymał podziękowań: 484 razy
Witam
Wszystko zależy ile chcesz wydać pieniążków, bo jak to zawsze jest jakość zależy pod ceny.
Yato to chinszczyzna ale dla większości osób spokojnie wystarczą, przy jakieś grubszej robocie może z kluczami być różnie.
Jeżeli chcemy mieć w miarę dobre klucze, a nie chcemy wydać nie wiem ile kasy to polecam Niemieckie klucze Proxxon, robione są na Tajwanie, a nie w Chinach i jakością są o wiele lepsze niż jakieś Yato, NEO itp. (ja tak uważam)
Sam miałem takie klucze, tu masz moje zestawy:

Duży zestaw PROXXON 23286 (na samej górze) bardzo przydatny, prawie wszystko tym zrobisz, do tego trzeba by dokupić jakiś zestaw kluczy płaskich.
Ta sama półka to klucze firmy Jonnesway, ciut wyżej to np. BETA.
Co do górnej półki to już Stahlwille wyżej to HAZET itd.
Jeżeli mąż będzie sobie tylko dłubał i żadnych poważnych napraw, a nie chcesz wydać góry pieniążków to jak najbardziej jakiś z zestawów Yato itp. Musisz wiedzieć że to jednak dolna półka, a co za tym idzie wykonanie i jakość do kluczy ze średniej półki jest znaczna.
Ja z czystym sumieniem mogę polecić klucze f. Proxxon bo takie miałem i używałem. Takie klucze jak nie pracujesz w warsztacie samochodowym to już na lata.
Jeżeli góna półka to polecam z f. HAZET ale tu za mały zestaw to trzeba liczyć wydatek ok. 1000, za większy to już od 1000 zł w górę.
Sam kompletuje sobie właśnie zestaw z tej firmy, ale to chyba już dla osób, które działają przy samochodzie albo samochodach trochę więcej albo mają sporo kasy i cena tu nie gra roli
A Tu mały mój zestaw:

Tyle mogłem pomóc.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Wszystko zależy ile chcesz wydać pieniążków, bo jak to zawsze jest jakość zależy pod ceny.
Yato to chinszczyzna ale dla większości osób spokojnie wystarczą, przy jakieś grubszej robocie może z kluczami być różnie.
Jeżeli chcemy mieć w miarę dobre klucze, a nie chcemy wydać nie wiem ile kasy to polecam Niemieckie klucze Proxxon, robione są na Tajwanie, a nie w Chinach i jakością są o wiele lepsze niż jakieś Yato, NEO itp. (ja tak uważam)
Sam miałem takie klucze, tu masz moje zestawy:

Duży zestaw PROXXON 23286 (na samej górze) bardzo przydatny, prawie wszystko tym zrobisz, do tego trzeba by dokupić jakiś zestaw kluczy płaskich.
Ta sama półka to klucze firmy Jonnesway, ciut wyżej to np. BETA.
Co do górnej półki to już Stahlwille wyżej to HAZET itd.
Jeżeli mąż będzie sobie tylko dłubał i żadnych poważnych napraw, a nie chcesz wydać góry pieniążków to jak najbardziej jakiś z zestawów Yato itp. Musisz wiedzieć że to jednak dolna półka, a co za tym idzie wykonanie i jakość do kluczy ze średniej półki jest znaczna.
Ja z czystym sumieniem mogę polecić klucze f. Proxxon bo takie miałem i używałem. Takie klucze jak nie pracujesz w warsztacie samochodowym to już na lata.
Jeżeli góna półka to polecam z f. HAZET ale tu za mały zestaw to trzeba liczyć wydatek ok. 1000, za większy to już od 1000 zł w górę.
Sam kompletuje sobie właśnie zestaw z tej firmy, ale to chyba już dla osób, które działają przy samochodzie albo samochodach trochę więcej albo mają sporo kasy i cena tu nie gra roli
A Tu mały mój zestaw:

Tyle mogłem pomóc.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
- Maciej_F
- Expert
- Auto:: Alhambra 7N
- Imię:: Maciej
- Podziękował: 49 razy
- Otrzymał podziękowań: 68 razy
Eeeech coby moja księgowa mi pozwoliła tak oficjalnie dotknąć samochodublue1980 pisze:Chciałabym mu kupić narzędzia do warsztatu bo wiem ze lubi sam przy aukcje grzebać tylko mam pytanie jaki zestaw wybrać jakie narzędzia będą mu potrzebne do dlubania przy aucie
A tak się muszę czaić
A poważne . Na pierwszy ogień : ''Zestaw małego włamywacza ''
np.
http://allegro.pl/zestaw-sciagaczy-scia ... 35868.html
Wiem . że niespodzianka jest także ważna , ale jak będzie nie trafiona ??
Trochę się go podpytaj co chce .
- Tomasz_W-wa
- Władca postów
Proszę bardzo, oczywiście to co napisałem to nawet nie jest promil co można by napisać o kluczach czy nazwach firm.
Co do nazw firm, które produkują klucze to pewnie dużo osób będzie słyszeć pierwszy raz takie nazwy jak: vigor, facom, gedore, garant, stahlwille i hazet.
Jeżeli nie kupiłaś jeszcze kluczy i nie chcesz kupić chińszczyzny to zobacz takie zestawy:
http://allegro.pl/zestaw-narzedzi-nasad ... 84100.html
http://allegro.pl/klucze-garant-jakosc- ... 82013.html
http://allegro.pl/klucze-calowe-stahlwi ... 22522.html
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Co do nazw firm, które produkują klucze to pewnie dużo osób będzie słyszeć pierwszy raz takie nazwy jak: vigor, facom, gedore, garant, stahlwille i hazet.
Jeżeli nie kupiłaś jeszcze kluczy i nie chcesz kupić chińszczyzny to zobacz takie zestawy:
http://allegro.pl/zestaw-narzedzi-nasad ... 84100.html
http://allegro.pl/klucze-garant-jakosc- ... 82013.html
http://allegro.pl/klucze-calowe-stahlwi ... 22522.html
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
- żółwik
- Użytkownik
- Auto:: turek na YETI 4x4
- Imię:: Krzysiek
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 16 razy
a w temacie ściągaczy do tapicerki ;
6szt czy 11 za podwójną cenę , który ??? do naszego Turka
6szt czy 11 za podwójną cenę , który ??? do naszego Turka
- rzutnik
- Specjalista
- Auto:: Touran 1,6TDI 2012 manual
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 133 razy
Zakupiłem jakiś zestaw 6 ściągaczy, a praktycznie przy Touranie wykorzystywałem 2.
Był Touran 1T2 był 2 Touran 1T3
- Tomasz_W-wa
- Władca postów
Nie chcę się mądrować, ale to jest tak że używasz np. 2 sztuk z zestawu, ale przyjdzie taki dzień że będziesz potrzebował z zestawu inny i bez niego byś nic nie zrobił, a więc od przybytku głowa nie boli
Co do "Zestawu małego włamywacza'' to taki z 6-cioma sztukami powinien na początek spokojnie wystarczyć, jak będzie potrzebował więcej to polecam taki zestaw (sam go używam i jest OK):

Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Co do "Zestawu małego włamywacza'' to taki z 6-cioma sztukami powinien na początek spokojnie wystarczyć, jak będzie potrzebował więcej to polecam taki zestaw (sam go używam i jest OK):

Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
- gordon
- ____________________

- Auto:: Touran 1.9 TDI BKC '05
- Imię:: Ireneusz
- Podziękował: 115 razy
- Otrzymał podziękowań: 188 razy
Jeżeli chodzi o ściągacze do tapicerki, to kupiłem sobie zestaw Yato, coś koło 10-12 ściągaczy, do tego mam walizę z zestawem kluczy Honiton (taki do wszystkiego), i pudełko z kluczami spline, też Honiton. Na razie do mojego amatorskiego działania w zupełności wystarcza. A przy ściąganiu tapicerki już mnie przynajmniej opuszki palców nie bolą
A też użyłem tego ze dwa razy i nie żałuje ani jednej złotówki wydanej na zestaw.
Zaznaczam używam tego amatorsko i tylko dla siebie.
Zaznaczam używam tego amatorsko i tylko dla siebie.
-
krzysiek_rybak
- Użytkownik
- Auto:: touran '05 bkc
- Imię:: Krzysiek
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Ja posiadam zestaw kluczy yato z pierwszych lat produkcji gdzie jeszcze walizka miała metalowe zapiecia. Sąsiad, który pracuje w sklepie powiedzial mi juz pare lat temu że yato sie skiepściło i nie polecają tych narzedzi ze względu na dużo reklamacji. Polecił bym zas zestaw honitona stosunek jakości do ceny bardzo dobry.
- piotrh4
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 2.0 Bkd 2004r
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 38 razy
Ja posiadam zestaw Proxxona taki jak u Tomka z pierwszego zdjęcia jestem bardzo zadowolony
Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka