Na logikę myśląc to dziwi mnie to jak lampy mogą działać w dwóch trybach na raz.
To tak jak by ktoś chciał iść trochę do przodu i jednocześnie trochę do tyłu.
Powinien być osobny tryb łączący te oba np. Meksykański

mam oryginalne PP. Jarry mógłbyś podać mi szczegółowo jaki przekaźnik oraz co i jak podłączyć, zaprogramować z przekaźnikiem?jarry pisze:ja bym zrobił inaczej, na dodatkowym przekaźniku zrobić logikę opartą na pozycyjnym świetle, brak pozycji to dzienne, jest pozycja to PP (przednie przeciwmgielne), do tego kodowanie w BN,
masz oryginalnie PP?
jeżu pisze:Dziś kolejny test... zakończony powodzeniem. Trzeba jednak samemu. Dla potomnych. Potrzebna przekaźnik zwierno-rozwierny o uniwersalnym przeznaczeniu. Najlepiej i najtaniej P561
[url=http://img35.imageshack.us/img35/7153/re0654przekazniktypu561.jpg]Obrazek[/URL] [url=http://img26.imageshack.us/img26/9866/p561.jpg]Obrazek[/URL]
i podłączamy
87a- zasilanie led +
30- po kluczyku +
85- masa -
86- ze świateł pozycyjnych +
I światła led "totalnie" gasną po załączeniu poz/mij/drog.
A u mnie za cholere nie przyjmuję takiego kodowaniajarry pisze:sprawdziłem jednoczesne załączanie "NA" + "S", powoduje to u mnie TYLKO dodatkowe załączanie tylnych lamp pozycyjnych, inne funkcjonalności m.in. gaszenie z ręcznym bez zmian
może nie wszystkie sterowniki przyjmują to kodowanie... no ale z drugiej strony robiłem już wiele samochodów na to kodowanie i zawsze mi przyjmowało...forest75 pisze: A u mnie za cholere nie przyjmuję takiego kodowania
Albo ameryka albo skandynawia.
Chciałbym domyślnie mieć amerykę ale dodatkowo spuszczenie ręcznego zapalało by też tył i nie mogę tego zakodować
mi bez przerwy migaja światłami, że niemam świateł z tyłu... jeden gościu to az przeszedł sam siebie i trąbił z 10 km, migał cały czas długimi itd... ale miałem polewe z niego...Ciapek pisze:Raz tylko jakiś kierowca na parkingu zwrócił uwagę, że mi światła z tyłu nie działają a ja z dumą powiedziałem, że mam światła dzienne![]()
tak to jest, jak na drogę wyjadą takie c*ule niedzielne, co z przepisami zatrzymali się w PRLuDodi pisze:mi bez przerwy migają światłami, że nie mam świateł z tyłu... jeden gościu to aż przeszedł sam siebie i trąbił z 10 km, migał cały czas długimi itd...Ciapek pisze:Raz tylko jakiś kierowca na parkingu zwrócił uwagę, że mi światła z tyłu nie działają a ja z dumą powiedziałem, że mam światła dzienne![]()