Problem po wymianie zamka drzwi
-
siemion22
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2006 2.0 TDI BMM
- Imię:: Błażej
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Problem po wymianie zamka drzwi
Zepsuł mi sie zamek drzwi kierowcy,konkretnie to że nie zamyka pilota drzwi kierowcy,wymieniłem na nowy zamiennik firmy SKF,nie wiem dokładnie po jakim czasie ,ale powiedzmy po miesiącu zamykam pilotem ,biorę ręką za klamkę drzwi otwarte.Po reklamacji dostałem nowy zamek i po montażu było ok i po jakimś czasie znowu pilotem drzwi nie zamyka,a kluczykiem wszystkie zamki które były drzwi zamykało,i tera nie wiem cy to problem z zamkami cy z coś z elektryką.
- Mefju
- Użytkownik
- Auto:: OCTAVIA III CKFC
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 57 razy
Re: Problem po wymianie zamka drzwi
tak to jest z zamiennikami, kup używkę sprawną i zapomnisz o problemie.
Przerabiałem w Golfie IV, 3 razy kolega Letis zakładał zamiennik, za 4 razem kupiłem używkę i zapomnieliśmy o temacie.
jak jeszcze pracowałem w sklepie z częściami to mieliśmy multum reklamacji na zamki z zamiennika...
Przerabiałem w Golfie IV, 3 razy kolega Letis zakładał zamiennik, za 4 razem kupiłem używkę i zapomnieliśmy o temacie.
jak jeszcze pracowałem w sklepie z częściami to mieliśmy multum reklamacji na zamki z zamiennika...
Ostatnio zmieniony czw sty 28, 2016 14:10 przez Mefju, łącznie zmieniany 1 raz.
- Letis
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2.0 AZV 2003
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 32 razy
- Kontakt:
Mefju a dużo roboty z tą wymianą ?:) Ostatnio też w seacie wymieniałem i dokładnie było to samo, wylądowała "zregenerowana" używka i po problemie.

-
siemion22
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2006 2.0 TDI BMM
- Imię:: Błażej
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Szukaj na forum ,chyba jest manual.Letis pisze:Mefju a dużo roboty z tą wymianą ?:) Ostatnio też w seacie wymieniałem i dokładnie było to samo, wylądowała "zregenerowana" używka i po problemie.
- Mefju
- Użytkownik
- Auto:: OCTAVIA III CKFC
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 57 razy
to był żart kolegi Letis, bo w zasadzie źle napisałem, to on to wymieniał w moim poprzednim auciesiemion22 pisze: Szukaj na forum ,chyba jest manual.
-
dpusio
- Auto:: turan, 1,9tdi105km2009r
- Imię:: pusio
- Podziękował: 12 razy
Jesli moge to poradzcie w drzwiach prawy tyl wymienilem zamek na nowy bo nie otwieral ale okazalo sie ze uklad na silniczku podnosnika tez padl-wymienilem na uzywke. Dziala wszystko oprocz sygnalizacji otwarcia drzwi w mfa i nie zapala sie wewn lampka. Ktora czesc wymienic??