Witam od jakiegoś czasu borykam się z problemem centralnego zamka
mianowicie:
centralny zamek nie zamyka przednich drzwi i słychać w zamkach brzęczenie przy kliknięciu w opcję " zamykania" w pilocie.
sprawdziłem wszystkie bezpieczniki i wymieniłem zamki na nowe jednak dalej problem się nie rozwiązał.
Na dodatek po wymianie zamka z drzwi od strony kierowcy, przestał reagować na zamykanie drzwi z kluczyka.
Czy ktoś przerabiał podobny problem? To brzęczenie brzmi jak jakieś zwarcie czy coś w tym stylu. Sprawdziłem kable wyglądają w porządku. Jakieś pomysły ?
Problem z zamkami przód Touran 2004
-
sto2
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2.0 TDI CR CFHC
- Imię:: Sławek
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 28 razy
Re: Problem z zamkami przód Touran 2004
Na jaki zamek wymieniłeś nowy czy używany?MarcinSw pisze:Witam od jakiegoś czasu borykam się z problemem centralnego zamka
mianowicie:
centralny zamek nie zamyka przednich drzwi i słychać w zamkach brzęczenie przy kliknięciu w opcję " zamykania" w pilocie.
sprawdziłem wszystkie bezpieczniki i wymieniłem zamki na nowe jednak dalej problem się nie rozwiązał.
Na dodatek po wymianie zamka z drzwi od strony kierowcy, przestał reagować na zamykanie drzwi z kluczyka.
Czy ktoś przerabiał podobny problem? To brzęczenie brzmi jak jakieś zwarcie czy coś w tym stylu. Sprawdziłem kable wyglądają w porządku. Jakieś pomysły ?
Był Touran 2004r 1.9 TDI 105KM
jest Touran 2012r 2.0 TDI 140KM
-
MarcinSw
- Auto:: Touran 1.9TDI
- Imię:: Marcin
Przecież napisałem że na nowe .... VAG powiedział wszystko uszkodzone moduły drzwi. Tym samym mam do sprzedania dwa zamki jak by ktoś potrzebował
-
sto2
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2.0 TDI CR CFHC
- Imię:: Sławek
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 28 razy
od tego było trzeba zacząć, można zaoszczędzić trochę gotówki.MarcinSw pisze:VAG powiedział wszystko uszkodzone moduły drzwi.
Był Touran 2004r 1.9 TDI 105KM
-
Widek77
- Początkujący
- Auto:: Touran 2.0 FSI 2004
- Imię:: Dawid
- Podziękował: 5 razy
Witam.
Podłącze się do tematu, gdyż mam podobny problem, a mianowicie u mnie zamek w drzwiach pasażera przód nie otwierają się. Słychać jak siłownik się podnosi i od razu opada. Mam pytanie odnośnie zamka bo w serwisie podali mi nr 3D1 837016 AC , gdzie mam szukać tego nr na zamku, ewentualnie na co zwrócić uwagę.A i czy od tych modeli pasują zamki?
Mój Touran to 2.0 FSI 2004.
Pozdrawiam i z góry dziękuję.
Podłącze się do tematu, gdyż mam podobny problem, a mianowicie u mnie zamek w drzwiach pasażera przód nie otwierają się. Słychać jak siłownik się podnosi i od razu opada. Mam pytanie odnośnie zamka bo w serwisie podali mi nr 3D1 837016 AC , gdzie mam szukać tego nr na zamku, ewentualnie na co zwrócić uwagę.A i czy od tych modeli pasują zamki?
Mój Touran to 2.0 FSI 2004.
Pozdrawiam i z góry dziękuję.
-
blue1980
- Przeglądacz
- Auto:: Touran, 2,0, 2005
- Imię:: Przemek
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 13 razy
Jaka cena za zamek.pasażera??MarcinSw pisze:Przecież napisałem że na nowe .... VAG powiedział wszystko uszkodzone moduły drzwi. Tym samym mam do sprzedania dwa zamki jak by ktoś potrzebował