Byłem dzisiaj w salonie podpisywać dokumenty i poszliśmy na plac obejrzeć mojego Tourana "karaibka".
Jeszcze jest cały w foliach i gąbkach ale zajrzeliśmy do środka. Jak ja lubię ten zapach nowego samochodu

Po prostu nie mogę się doczekać odbioru...
Gandalf pisze:Widziałem go![]()
Byłem dzisiaj w salonie podpisywać dokumenty i poszliśmy na plac obejrzeć mojego Tourana "karaibka".
Jeszcze jest cały w foliach i gąbkach ale zajrzeliśmy do środka. Jak ja lubię ten zapach nowego samochodu![]()
Po prostu nie mogę się doczekać odbioru...
Z tego co zrozumiałem z rozmowy z osobą obsługującą floty to na termin realizacji zamówienia ma wpływterex pisze: ... Ciekawe czym jest to spowodowane ze jeden czeka 6 tygodni,drugi 18 tygodni a trzeci 62 tygodnie???.
hm 62? czekalem chyba 15qrczak pisze:Czekając na realizację swojego zamówienia, postanowiłem policzyć ile czasu średnio wszystkim to zajmuje. Wyszło mi, że około 15 tygodni.
W większości przypadków informacje, które podajecie, są prognozą, chyba jedna albo dwie osoby potwierdziły odbiór (uwzględniałem tylko tych, którzy poinformowali o czasie złożenia zamówienia). Informacje podane jako "zalożyłem zamówienie w listopadzie" traktowałem jako środek miesiąca, stąd może być trochę nieścisłości.
I tak najkrócej czeka(ł) donjuanik - 5 tygodni, podobnie prognoza wygląda dla mnie, potem 6 tygodni gandalf. Dalej robi się duży przeskok, bo czas wydłuża się ponad dwukrotnie, następnie dużo jest wyników koło 20-25 tygodnia.
Największy koszmar zrelacjonował freebaby, gdzie doliczyłem się w skrajnym przypadku 62 tygodni, co mocno zawyżyło statystykę, ale wydaje się być też najmniej wiarygodną wartością gdyż podaną nie w związku ze złożonym zamówieniem.
Nieścisłości mogą wynikać nie tylko z różnic między prognozą a faktycznym odbiorem, ale także z niejasnego czasu oczekiwania pomiędzy wyprodukowaniem a odbiorem. Tym samym wnioskuję, że 15-20 tygodni oczekiwania to norma.
Den PL Touran habe ich mir auch vor meiner Bestellung näher angesehen und obwohl wir Familie in Polen haben und ich selbst polnisch spreche, kam er für mich nicht in Frage, weil einfach zu viele Extras dort nicht bestellbar sind, die ich haben wollte und der Preis ist beim DK Touran nicht viel auseinander.
Tez nad tym ubolewam bo zalezalo mi na tym foteliku.Gandalf pisze:Jestem zły na polskiego importera VW.
Dopiero teraz pojawiła się możliwość zamówienia Siedziska dla dzieci powyżej 3 roku życia, zintegrowane w zewnętrznych fotelach 2 rzędu siedzeń.
A na filmach z dalekiego wschodu na YT było już ze 3M temu jako wyposażenie.
Niestety domówić do mojego auta już tego nie mogę bo oznacza to inne fotele.
Szkoda bo by mi to bardzo ułatwiło przewożenie dziecka.