Witam,
Niestety zagubił mi się kluczyk do auta. Sprawdziłem w opcji ubezpieczenia, że posiadam opcję „kluczyk” za pomocą której mogę zlikwidować taka szkodę.
Likwidacja takiej szkody polega na wymianie zamków w aucie oraz przeprogramowaniu immo.
Wstawiłem auto do ASO VW na bezgotówkową likwidację. Okazało się że to nie jest takie proste…
Usługa została wyceniona na ok 2100zł. Jednakże zwrot z AC może być do 5% wartości pojazdu (zapis umowy dot. szkody „kluczyk”- nie doczytałem...) – czyli 1050zł.
Wychodzi na to, musiałbym dołożyć do tego 1000zł. Bez sensu.
Pozostają mi dwa wyjścia:
1. Dorobić brakujący kluczyk i przeprogramować IMMO – i mieć potencjalne trudności w uzyskaniu odszkodowania przy kradzieży pojazdu.
2. Zrobić to poza ASO – czyli wymiana zamka drzwi, stacyjki i dwa kluczyki. Tylko jak to zrobić za 1000zł na fakturę?
Jakieś pomysły Panowie?
Zagubienie kluczyka, AC i problem + kupię kluczyki z wkładka
- Mefju
- Użytkownik
- Auto:: OCTAVIA III CKFC
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 57 razy
Re: Zagubienie kluczyka, AC i problem + kupię kluczyki z wkł
dzwoniłeś może do Robaka we Wrocławiu ? Wyceniałeś u nich ? z tego co pamiętam dorabiali kluczyk nawet jak nie miałeś kluczyków od auta.
na ich stronie widnieje taki zapis :
na ich stronie widnieje taki zapis :
Odtwarzanie kluczy samochodowych w przypadku ich całkowitej utraty.
- swimmer
- Expert
- Auto:: VW Touran
- Imię:: Lukasz
- Podziękował: 48 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
u Robaka bardzo ciekawa propozycja: wymiana grotu w obecnym kluczyku, modyfikacja ścieżki w zamku, drugi kluczyk i przeprogramowanie immo - mieści się w kwocie zwrotu z AC. brzmi sensownie.Mefju pisze:dzwoniłeś może do Robaka we Wrocławiu ? ]
update:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Własnie dzwonili do mnie z VW, że negocjują z ubezpieczalnią i puki co jest opcja, że dopłacę 350zł do wszystkiego. Jeśli się uda, to chyba skorzystam z opcji z dopłata.
- Mefju
- Użytkownik
- Auto:: OCTAVIA III CKFC
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 57 razy
Robaka jako firmę polecam.
Jeśli dopłata z AC 350 zł, to nie ma o czym gadać
Jeśli dopłata z AC 350 zł, to nie ma o czym gadać
- swimmer
- Expert
- Auto:: VW Touran
- Imię:: Lukasz
- Podziękował: 48 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
fakt, jeśli pozostanie na poziomie 350zł to wchodzę w to: przeprowadzona operacja będzie widoczna w systemie, przyporządkowana do numeru VIN – wszystko wedle technologii producenta. Oficjalnym potwierdzeniem będzie FV za naprawę. zatem w przyszłości żadnych problemów z AC i potencjalnym nowym nabywcą.