TOURAN 2015 (5T1)

Nowości ze świata motoryzacji
Awatar użytkownika
marcinde
Przeglądacz
Auto:: Touran 1.4tsi150
Imię:: Marcin
Podziękował: 9 razy
Otrzymał podziękowań: 45 razy

Re: TOURAN 2015

Post autor: marcinde »

W konfiguratorze 2016 brakuje informacji, w 2015 było tak, że po wybraniu wersji 7-osobowej, pojawiała się informacja o braku koła zapasowego i dodaniu opon samouszczelniających.

Btw. Ciekaw jestem jak będzie na żywo wyglądał pomarańczowy habanero!! Podejrzewam, że będzie kozak :) dopłata do tego koloru też konkret........
terex
Auto:: Touran 2016 1,4 TSI DSG
Imię:: Grzegorz
Podziękował: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 11 razy

Post autor: terex »

powiem ci ze juz w szwecji widzialem takiego i jakos szalu nie robi bardzo jest podobny ten kolor do cross tourana 1t2. ale to jest opinia mojego gustu a wiadomo o gustach sie nie dyskutuje.

Jechalem kupowac mojego to niebieski nie wchodzil w rachube a wlazlem do salonu i bum zamowilem niebieskiego
grszyman
Początkujący
Auto:: Touran 1.4 TSI 150KM
Podziękował: 4 razy

Post autor: grszyman »

marcinde pisze:...fotele top komfort różnią się od zwykłych dodatkowa regulacją długości siedziska (również ręczną). w cenniku jest wybór, czy oba fotele mają być top komfort, czy tylko fotel kierowcy...
Doprecyzuję. W wersji HL oba fotele są Top-Komfort bez regulacji długości siedziska, ale z szufladami pod każdym. To o czym piszesz to fotele "Top-Komfort ergoActive z elektryczna regulacją" - opcjonalne, ale tu faktycznie masz wybór czy chcesz tylko fotel kierowcy czy oba.
Awatar użytkownika
marcinde
Przeglądacz

Zgadza się, miałem na myśli fotele ergo, dzięki
donjuanik
Początkujący
Auto:: Touran 1.4Tsi, 2016
Imię:: Tom

Post autor: donjuanik »

1- Swiatła dzienne led (z pakietu bizness ) a przeciwmgielne przy doswietlaniu zakretów mam zółte co mnie strasznie irytuje bo jedno z drugim nie pasuje czy to tylko kwestia zmiany żarówek na ledowe?
2- Czy czułość wycieraczek można jeszcze bardziej podkrecic w serwisie bo za późno mi sie załanczaja gdy juz szyba mocno zapadana
3- W konfiguratorze w cenniku pojawiła się listwa chrom na rant bagaznika - diler mówił ze nie warto przepłacac za znaczek vw on kupił na allegro za 1/3 ceny. Nie ma jeszcze dedykowanych do nowego turana i zalecał od t5 i obciąć np:
http://allegro.pl/vw-transporter-t5-lis ... 64922.html
Miałem kilka niby chromowanych ramek na tablice i po kilku miesiacach po chromie i do kosza czy tu jakosc bedzie na lata?
4- Da ktos namiar na solidne nakładki chromowane na pedały czy do turana 2016 beda pasowały od innych modeli?
Awatar użytkownika
Muti
Władca postów
Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
Imię:: Mateusz
Podziękował: 75 razy
Otrzymał podziękowań: 365 razy

Post autor: Muti »

4.nakladki zapewne pasują od golfa. Popatrz w etce.

NzTT
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy :)
Awatar użytkownika
Gandalf
Użytkownik
Auto:: Touran 1.4 TSI HL 2016
Imię:: Jarek
Podziękował: 22 razy
Otrzymał podziękowań: 49 razy

Post autor: Gandalf »

donjuanik pisze:1- Swiatła dzienne led (z pakietu bizness ) a przeciwmgielne przy doswietlaniu zakretów mam zółte co mnie strasznie irytuje bo jedno z drugim nie pasuje czy to tylko kwestia zmiany żarówek na ledowe?
2- Czy czułość wycieraczek można jeszcze bardziej podkrecic w serwisie bo za późno mi sie załanczaja gdy juz szyba mocno zapadana
3- W konfiguratorze w cenniku pojawiła się listwa chrom na rant bagaznika - diler mówił ze nie warto przepłacac za znaczek vw on kupił na allegro za 1/3 ceny. Nie ma jeszcze dedykowanych do nowego turana i zalecał od t5 i obciąć np:
1. faktycznie są w przeciwmgielnych żarówki halogenowe. Mi też się to nie podoba bo pasują do ledów jak pięść do nosa. Ale... może w warunkach mgły żółte światło halogenów będzie bardziej efektywne niż biały led.
2. nie sądzę. Aktywuję wycieraczki przesuwając suwak i potem już działają jak trzeba.
3. nie mam tej listwy bo mi się podoba kolor lakieru mojego auta (i nie chce go zasłaniać) ale sobie tak myślę, że gdybym miał kupować to bym wziął dopasowaną listwę z oferty VW bo nie mam pewności, że bym sam potrafił precyzyjnie dociąć.
4. już dostałeś odp :)

uzupełnienie ad 1

W przeciwmgielnych są żarówki H11 - można kupić Osramy Blue Intense lub Night Breaker i wtedy będą świeciły bardziej na niebiesko
Ostatnio zmieniony czw mar 31, 2016 21:34 przez Gandalf, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
siemi1
Przeglądacz
Auto:: Octavia II FL 2009 BMM
Imię:: Piotr
Podziękował: 28 razy

Post autor: siemi1 »

W przyszlym tygodniu odbieramy Tourana kolei. firmy no jestem ciekaw jak to na żywo wyglada

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Awatar użytkownika
marcinde
Przeglądacz

To czekamy na foty!
donjuanik
Początkujący

W postach wyzej pisalismy o zapasie i wykrakalem ,ledwo 400km na licznikiu i 5km od domu wpadlem w wielka dziure w jezdni po 2km kontrolka spadek cisnienia slychac jak syczy ale do do dojechalem i teraz co wzywac w poniedzialek asistance vw aby mi go zholowal 50km do aso czy samemu moge odkrecic i zawiesc do dowolnego punktu? W jaki sposob on ma podlaczony czujnik spadku cisnienia abym czasem nie urwal czegos?
Awatar użytkownika
Gandalf
Użytkownik

ZTCW czujników ciśnienia nie ma. Dane są pobierane w oparciu o zmianę szybkości obrotu koła. Jak złapiesz gumę, koło obraca się szybciej niż pozostałe i to jest sygnalizowane jako spadek ciśnienia.

Zdejmując koło nie powinieneś niczego urwać.

Info z VW:
Wskaźnik kontroli ciśnienia w oponach informuje kierowcę o spadku ciśnienia za pomocą sygnału dźwiękowego i zapalenia kontrolki. W przypadku obniżenia ciśnienia w którymś z kół, zmienia się średnica opony i koło obraca się szybciej, mimo stałej prędkości pojazdu. Czujnik ABS wykrywa różnicę prędkości poszczególnych kół i sygnalizuje spadek ciśnienia. System wymaga skalibrowania, poprzez dłuższe naciśnięcie przycisku na desce rozdzielczej - aktualne ciśnienie zostaje zapamiętane jako wyjściowe.
donjuanik
Początkujący

odkrecilem ale ani lywarka ani klucza vw nie dal tylko nasadke antykradziezowa.
Na targach motoshow byly 2 turany rs , troche za malo sportowych cech najbardziej rozczarowuje mnie tapicerka.
Naklejka na prog tylko z przodu, kurcze jaki to koszt dac tez z tylu a na tylnych drzwiach nawet w tej topowej wersji brakuje mi tej listwy podswietlanej i podswietlenia klamek ktore mamy z przodu w hl.
Awatar użytkownika
Gandalf
Użytkownik

donjuanik pisze: Na targach motoshow byly 2 turany rs , troche za malo sportowych cech najbardziej rozczarowuje mnie tapicerka.
Może robiłeś zdjęcia - ciekaw jestem jak wersja R Line wygląda w środku.
Awatar użytkownika
siemi1
Przeglądacz
Auto:: Octavia II FL 2009 BMM
Imię:: Piotr
Podziękował: 28 razy

Post autor: siemi1 »

Na yt znajdziesz filmiki dobrej jakosci

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
terex
Auto:: Touran 2016 1,4 TSI DSG
Podziękował: 6 razy

Post autor: terex »

:brawa: Dzis dostalem wiadomosc ze moj touran-ek jest sklecony do kupy i jedzie do Polski :super:
ODPOWIEDZ