Witam
Powoli rozglądam się za nowym autem. Obecnie mam kilka lat avensis 98, z której jestem bardzo zadowolony. Póki co elektryka bezproblemowa, małe naprawy zawieszenia. Nie wiem ile poprzedni właściciel przejechał na gazie ale ja zrobiłem 60tys i póki co tylko filtry zmieniłem. Statystycznie musi się niedługo zacząć psuć:).
Jestem wysoki, avensis daje mi bdb komfort podróży.
Jednak tym razem chciałbym coś wyższego i od jakiegoś czasu rozglądam się za touranem. Czy do kwoty 15tys zł znajdę coś sensownego? tylko benzyna, najlepiej z gazem.
Dzięki za porady, poczytam sobie w dziale technicznym o najczęstszych bolączkach.
Szukanie starszego rocznika
- WROC1975
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.9 1T1 105KM 2004
- Imię:: Robert
- Podziękował: 74 razy
- Otrzymał podziękowań: 39 razy
Re: Szukanie starszego rocznika
Witaj
Ja generalnie tylko
ale jak szukasz
i do zagazowania to z tego co wyczytałem silniczek 1.6 będzie ok - podobno to jest jeden z najlepszych motorów benzynowych w Touranie. Nie ma może zbyt wielu kucy ale Touran to nie wyścigówka a silnik odwdzięcza się generalnie bezawaryjną pracą. Czy znajdziesz coś sensownego w tych pieniądzach ? Pewnie ciężko Ci będzie bo tych silników w ofertach zbyt wiele nie ma a jak się pojawiają w sensownym stanie to szybko znikają . Jak poczytasz Forum to jest wątek
http://www.touranklub.pl/forum/viewtopi ... 11&t=15402
koledzy dzielą się uwagami z oględzin aut i jak poczytasz to sam zobaczysz jak ciężko kupić dzisiaj dobrego Touranka - szukaj , przeglądaj , jak masz jakiś układ to może warto się wybrać do Niemiec i tam kupić - auta są droższe ale jak kupisz od pewnego gościa ( nie Turasa z kręconym licznikiem i złożonego z trzech ) tylko budżet masz słaby - może warto rozważyć podniesienie limitu tak żeby później nie pluć sobie w brodę ...
Owocnych poszukiwań
Ja generalnie tylko

http://www.touranklub.pl/forum/viewtopi ... 11&t=15402
koledzy dzielą się uwagami z oględzin aut i jak poczytasz to sam zobaczysz jak ciężko kupić dzisiaj dobrego Touranka - szukaj , przeglądaj , jak masz jakiś układ to może warto się wybrać do Niemiec i tam kupić - auta są droższe ale jak kupisz od pewnego gościa ( nie Turasa z kręconym licznikiem i złożonego z trzech ) tylko budżet masz słaby - może warto rozważyć podniesienie limitu tak żeby później nie pluć sobie w brodę ...
Owocnych poszukiwań

wszystko ma swoje priorytety ...