podgrzewanie luster - jak uruchomić
-
mirek1966
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
Lusterko już grzeje. Kupiłem ostatecznie matę grzewczą 14x8 na Allegro za 8 PLN, trochę pracy i gotowe. Oglądałem gotowe zamienniki, ale wyglądają kiepsko. Mocowanie nie jest jak w oryginale na niemal całej powierzchni, tylko na środku wkładu. Wydaje mi się, że przy niezbyt silnym naciśnięciu brzegu wkładu, pewnie miałbym je w kawałkach. Teraz jest dużo lepiej i pewniej. Dziękuje wszystkim za pomoc. Pozdrawiam.
-
krzysztofn1983
- Kandydat
- Auto:: Vw Touran 1.9 TDI 2007
- Imię:: KRZYSZTOF
Re: podgrzewanie luster - jak uruchomić
Witam. U mnie jest problem z lewym lusterkiem. Prawe grzeje a lewe nie grzeje. Wyjąłem lewy wkład i sprawdziłem zasilanie na kabelkach. Prąd jest. Sprawdziłem matę grzewczą miernikiem i się okazało że wszystko OK. Może miał ktoś podobny przypadek?
- poldiver
- Zaawansowany
- Auto:: Caddy 1.6TDI 2011
- Imię:: Kuba
- Podziękował: 30 razy
- Otrzymał podziękowań: 71 razy
- Kontakt:
Czasem może się zdarzyć, że kabel zasilający zsunie się z końcówki maty grzewczej. W Twoim przypadku mogło tak właśnie się zdarzyć. Wystarczy naciągnięty kabel, lusterko opuszczasz do dołu i kabel się zsuwa z maty.krzysztofn1983 pisze:Witam. U mnie jest problem z lewym lusterkiem. Prawe grzeje a lewe nie grzeje. Wyjąłem lewy wkład i sprawdziłem zasilanie na kabelkach. Prąd jest. Sprawdziłem matę grzewczą miernikiem i się okazało że wszystko OK. Może miał ktoś podobny przypadek?
-
krzysztofn1983
- Kandydat
- Auto:: Vw Touran 1.9 TDI 2007
- Imię:: KRZYSZTOF
Wyjąłem wkład i wtyczki były podłączone do wkładu a nadal nie grzeje.
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Na próbę przełoz lustro że sprawnego i sprawdź. To da ci odpowiedź gdzie leży problem.
NzTT
NzTT
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 
- WROC1975
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.9 1T1 105KM 2004
- Imię:: Robert
- Podziękował: 74 razy
- Otrzymał podziękowań: 39 razy
No i tak na logikę jeśli masz omomierz a najlepiej multimetr to wkład powinien mieć opór i to można zmierzyć , ewentualnie można by sprawdzić czy dostaje 12V ale czasem układy sa tak wykonane , że jak nie ma obciążenia w sensie braku oporu to moduł nie da napięcia . Omomierz powinien Ci wiele powiedzieć 
wszystko ma swoje priorytety ...