podgrzewanie luster - jak uruchomić

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
mirek1966
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::

Post autor: mirek1966 »

Lusterko już grzeje. Kupiłem ostatecznie matę grzewczą 14x8 na Allegro za 8 PLN, trochę pracy i gotowe. Oglądałem gotowe zamienniki, ale wyglądają kiepsko. Mocowanie nie jest jak w oryginale na niemal całej powierzchni, tylko na środku wkładu. Wydaje mi się, że przy niezbyt silnym naciśnięciu brzegu wkładu, pewnie miałbym je w kawałkach. Teraz jest dużo lepiej i pewniej. Dziękuje wszystkim za pomoc. Pozdrawiam.
krzysztofn1983
Kandydat
Auto:: Vw Touran 1.9 TDI 2007
Imię:: KRZYSZTOF

Re: podgrzewanie luster - jak uruchomić

Post autor: krzysztofn1983 »

Witam. U mnie jest problem z lewym lusterkiem. Prawe grzeje a lewe nie grzeje. Wyjąłem lewy wkład i sprawdziłem zasilanie na kabelkach. Prąd jest. Sprawdziłem matę grzewczą miernikiem i się okazało że wszystko OK. Może miał ktoś podobny przypadek?
Awatar użytkownika
poldiver
Zaawansowany
Auto:: Caddy 1.6TDI 2011
Imię:: Kuba
Podziękował: 30 razy
Otrzymał podziękowań: 71 razy
Kontakt:

Post autor: poldiver »

krzysztofn1983 pisze:Witam. U mnie jest problem z lewym lusterkiem. Prawe grzeje a lewe nie grzeje. Wyjąłem lewy wkład i sprawdziłem zasilanie na kabelkach. Prąd jest. Sprawdziłem matę grzewczą miernikiem i się okazało że wszystko OK. Może miał ktoś podobny przypadek?
Czasem może się zdarzyć, że kabel zasilający zsunie się z końcówki maty grzewczej. W Twoim przypadku mogło tak właśnie się zdarzyć. Wystarczy naciągnięty kabel, lusterko opuszczasz do dołu i kabel się zsuwa z maty.
krzysztofn1983
Kandydat
Auto:: Vw Touran 1.9 TDI 2007
Imię:: KRZYSZTOF

Post autor: krzysztofn1983 »

Wyjąłem wkład i wtyczki były podłączone do wkładu a nadal nie grzeje.
Awatar użytkownika
Muti
Władca postów
Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
Imię:: Mateusz
Podziękował: 75 razy
Otrzymał podziękowań: 365 razy

Post autor: Muti »

Na próbę przełoz lustro że sprawnego i sprawdź. To da ci odpowiedź gdzie leży problem.

NzTT
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy :)
Awatar użytkownika
WROC1975
Użytkownik
Auto:: Touran 1.9 1T1 105KM 2004
Imię:: Robert
Podziękował: 74 razy
Otrzymał podziękowań: 39 razy

Post autor: WROC1975 »

No i tak na logikę jeśli masz omomierz a najlepiej multimetr to wkład powinien mieć opór i to można zmierzyć , ewentualnie można by sprawdzić czy dostaje 12V ale czasem układy sa tak wykonane , że jak nie ma obciążenia w sensie braku oporu to moduł nie da napięcia . Omomierz powinien Ci wiele powiedzieć :ok:
wszystko ma swoje priorytety ...
ODPOWIEDZ