Dziwne syczenie
-
Czarek
- Początkujący
- Auto:: Vw touran 1.9 tdi 2004
- Imię:: Czarek
Dziwne syczenie
Witam wywala mi błąd wypadania zaplonu cyl1 szarpie autem kozystając z chwili zdiąlem pokrywe zaworów i patrząc na 1 pompowtrysk usłyszalem ciche syczenie z pod niego wyjąlem go i zauwarzylem ze ta gumka na samym dole pompki jest poszarpana czy to moze byc przyczyna szarpania silnikiem
- gordon
- ____________________

- Auto:: Touran 1.9 TDI BKC '05
- Imię:: Ireneusz
- Podziękował: 115 razy
- Otrzymał podziękowań: 188 razy
Re: Dziwne syczenie
Gumki odpowiadają za uszczelnienie pompowtryskiwacza w jego gnieździe i są BARDZO WAŻNE. Komplet uszczelnień (gumek) na jeden pompowtryskiwacz kosztuje około 40 PLN (Bosch) i czym prędzej KONIECZNIE je wymień. Nawet na wszystkich 4 pompkach. Nie zapomnij także o wymianie uszczelki pokrywy zaworów, bo to też powinno się wymienić przy takiej robocie.
- gordon
- ____________________

A to już Twoja decyzja. Ja osobiście wymieniłbym na wszystkich czterech, plus uszczelka pokrywy. I ogólnie nie wracam do tematu. Przy okazji można obejrzeć gniazda pompowtryskiwaczy czy nie są wyrobione. O, i jeszcze co WAŻNE, KONIECZNIE wymień śrubę, którą jest przykręcany pompowtryskiwacz, bo one są jednorazowe i po wykręceniu nie należy używać ich ponownie bo się wyciągają, koszt takiej śruby to około 8-10 PLN. Śruby niestety nie są częścią zestawu uszczelniaczy Bosch-a, i trzeba je kupić osobno.
-
Czarek
- Początkujący
Ok dzieki za rade zrobje jak piszesz zamawiam cały komplet na 4 pompki a te śruby to dokupie konkretnie takie na alegro czy poszukac w sklepie z takimi rzeczami
- gordon
- ____________________

Nie wiem jak u Ciebie, ale ja u siebie zamawiałem w sklepie, bo to drobiazgi, za uszczelniacze płaciłem chyba po 36 PLN i za śruby płaciłem po 12 PLN, ale za to jak rano zamówiłem to na poobiedzie były.
-
Czarek
- Początkujący
U mnie max wtorek dojdą a jakim momentem dokrecic walki i tą srube co pompke trzyma
-- Pn kwi 18, 2016 21:34 --
Siema juz po zabjegu bryka zlozona silnik pracuje równo i odpala na dotyk zobaczymu jak jutro z rana dzieki za pomoc
-- Pn kwi 18, 2016 21:34 --
Siema juz po zabjegu bryka zlozona silnik pracuje równo i odpala na dotyk zobaczymu jak jutro z rana dzieki za pomoc