Posiadaczem jestem vw touran 2,0 tdi z roku 2012. Od kilku dni zauważyłem, że coś się dzieje z silnikiem, a mianowicie na 3,4 biegu ( skrzynia manualna) na silniku zimnym przy spokojne jeździe odczuwalne są drgania. Zanikają gdy dynamiczniej zaczynam jechać albo gdy silnik jest już ciepły. Podpinałem pod kompa ale żadnych błędów nie pokazuje w ASO powiedzieli wyjeździć wszystkie paliwo i zalać z innej stacji trochę to chore ale sprawdzę. Czy ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem?? proszę w miarę możliwości o poradę.
Drgania silnika na zimno
-
buli2180
- Auto:: VW touran, 2,0 TDI, 2012
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 2 razy
Drgania silnika na zimno
Proszę o poradę
Posiadaczem jestem vw touran 2,0 tdi z roku 2012. Od kilku dni zauważyłem, że coś się dzieje z silnikiem, a mianowicie na 3,4 biegu ( skrzynia manualna) na silniku zimnym przy spokojne jeździe odczuwalne są drgania. Zanikają gdy dynamiczniej zaczynam jechać albo gdy silnik jest już ciepły. Podpinałem pod kompa ale żadnych błędów nie pokazuje w ASO powiedzieli wyjeździć wszystkie paliwo i zalać z innej stacji trochę to chore ale sprawdzę. Czy ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem?? proszę w miarę możliwości o poradę.
- GASIOR997
- Specjalista
- Auto:: SHARAN 7N2
- Imię:: GASIOR
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 61 razy
Re: Drgania silnika na zimno
Przeważnie silnik wpada w takie drgania od zle ustawionego rozrządu. I co niektórzy robią korektę żeby była równa praca silnika.
Jak pomogłem to podziękowanie! - Pozdrawiam
- PIOTREL
- Expert
- Auto:: 2.0 173Ps BMM mod 2008
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 64 razy
- Otrzymał podziękowań: 108 razy
Ja podejrzewam, że wypala się w tym momencie DPF. Sprawdź stopień jego zamulenia.
Ale zanim to zrobisz idź do odpowiedniego działu (powitalni) i tam zamieść swój post bo od tego powinieneś zacząć.
Ale zanim to zrobisz idź do odpowiedniego działu (powitalni) i tam zamieść swój post bo od tego powinieneś zacząć.
-
buli2180
- Auto:: VW touran, 2,0 TDI, 2012
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 2 razy
w czwartek jestem umówiony na wizytę zobaczę co powie to dam znać
-- Cz kwi 28, 2016 11:58 --
Po kolejnej wizycie kolejny fachowiec nic nie znalazł ręce rozkładam
-- Cz kwi 28, 2016 11:58 --
Po kolejnej wizycie kolejny fachowiec nic nie znalazł ręce rozkładam