Zablokowany fotel w drugim rzędzie.
-
MadmanPL
- Kandydat
- Auto:: Touran 2.0, 2007
- Imię:: Michał
- Podziękował: 2 razy
Zablokowany fotel w drugim rzędzie.
Witam
W moim Touranie mam źle zamontowane siedzenia w drugim rzędzie foteli (wersja 5 osobowa), a mianowicie lewy i prawy fotel są zamienione miejscami. Mogę wymontować fotel znajdujący się po lewej stronie. Ale nie mogę wymontować fotela znajdującego się po prawej stronie. Składanie działa, ale gdy ciągnę za czerwone ucho z tyłu by podnieść fotel, to nie zwalniają się zaczepy fotela. Czy można jakoś inaczej zdemontować fotel lub odciągnąć zaczepy fotela?
W moim Touranie mam źle zamontowane siedzenia w drugim rzędzie foteli (wersja 5 osobowa), a mianowicie lewy i prawy fotel są zamienione miejscami. Mogę wymontować fotel znajdujący się po lewej stronie. Ale nie mogę wymontować fotela znajdującego się po prawej stronie. Składanie działa, ale gdy ciągnę za czerwone ucho z tyłu by podnieść fotel, to nie zwalniają się zaczepy fotela. Czy można jakoś inaczej zdemontować fotel lub odciągnąć zaczepy fotela?
- kriso
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.9 TDI,BLS,2006
- Imię:: Krzysiek
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 27 razy
Re: Zablokowany fotel w drugim rzędzie.
A czy napewno jest fotel cofnięty do oporu ? ( do bagażnika ) inaczej go nie poniesiesz
Zapraszam też do powitalni !
Zapraszam też do powitalni !
- niko02
- Władca postów
- Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
- Podziękował: 384 razy
- Otrzymał podziękowań: 325 razy
Raczej masz fotel przesunięty lekko do przodu, dlatego się nie składa.
Weź wajchę między nogami i cofnij go do tyłu.
Weź wajchę między nogami i cofnij go do tyłu.
-
MadmanPL
- Kandydat
- Auto:: Touran 2.0, 2007
- Podziękował: 2 razy
Dziękuję za odpowiedzi. Mieliście rację fotel był wysunięty trochę do przodu i to go blokowało. Jeszcze raz dziękuję za pomoc.
- kijec
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1t2 1.4 140km 2008
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
https://youtu.be/tAQWtGa-F_4?t=8m30s
Zacharow terz się męczył
-- Wt maja 10, 2016 23:15 --
Środkowy rząd siedzeń jest regulowany .Siedzenia nie były przesunięte w tylne położenie dlatego są zablokowane i zabezpieczone przed otwarciem w nieprawidłowej pozycji. Złożenie w takiej pozycji krzeseł groziłoby uszkodzeniem mechanizmu przesuwania. Przed testem trzeba się zapoznać z autem
Zacharow terz się męczył
-- Wt maja 10, 2016 23:15 --
Środkowy rząd siedzeń jest regulowany .Siedzenia nie były przesunięte w tylne położenie dlatego są zablokowane i zabezpieczone przed otwarciem w nieprawidłowej pozycji. Złożenie w takiej pozycji krzeseł groziłoby uszkodzeniem mechanizmu przesuwania. Przed testem trzeba się zapoznać z autem
-
Mi Rek
- Kandydat
- Auto:: Touran 1,9 AVQ 2003r.
- Imię:: Mirek
- Podziękował: 1 raz
Witam,
dołączę się do tematu bo mam taki sam problem. Tylko u mnie nie jest to spowodowane nie cofniętym fotelem. U mnie to chyba grubsza sprawa.
Proszę o pomoc kogoś kto posiada, w tylnych fotelach okrągłe mocowanie. Bo ja takie mam i nigdzie nie mogę znaleźć takich a zwłaszcza ich zdjęcia mechanizmu od spodu. Bardzo by mi to pomogło. Znalazłem tylko te z płaskim i porównując to z moim fotelem podejrzewam, że ktoś przede mną coś namieszał. A dokładnie zrobił z jakiegoś powodu przekładkę całego fotela zostawiając tylko zaczepy. A mechanizm odblokowania musi być zupełnie inny bo to co mam nie ma szans żeby działało.
Fotele mam tak zrobione wszystkie trzy, odblokowałem je za pomocą śrubokręta i patrzyłem na nie przez kilka godzin i twierdzę, że coś jest nie tak.
Dlatego chociaż jedno zdjęcie i rzut oka i wszytko było by jasne.
Z góry dziękuję.
dołączę się do tematu bo mam taki sam problem. Tylko u mnie nie jest to spowodowane nie cofniętym fotelem. U mnie to chyba grubsza sprawa.
Proszę o pomoc kogoś kto posiada, w tylnych fotelach okrągłe mocowanie. Bo ja takie mam i nigdzie nie mogę znaleźć takich a zwłaszcza ich zdjęcia mechanizmu od spodu. Bardzo by mi to pomogło. Znalazłem tylko te z płaskim i porównując to z moim fotelem podejrzewam, że ktoś przede mną coś namieszał. A dokładnie zrobił z jakiegoś powodu przekładkę całego fotela zostawiając tylko zaczepy. A mechanizm odblokowania musi być zupełnie inny bo to co mam nie ma szans żeby działało.
Fotele mam tak zrobione wszystkie trzy, odblokowałem je za pomocą śrubokręta i patrzyłem na nie przez kilka godzin i twierdzę, że coś jest nie tak.
Dlatego chociaż jedno zdjęcie i rzut oka i wszytko było by jasne.
Z góry dziękuję.
- gordon
- ____________________

- Auto:: Touran 1.9 TDI BKC '05
- Imię:: Ireneusz
- Podziękował: 115 razy
- Otrzymał podziękowań: 188 razy
To może pokaż zdjęcie swojego okrągłego mocowania fotela, będzie łatwiej o porównanie czy sprawdzenie kto ma tak jak Ty.
-
Mi Rek
- Kandydat
- Auto:: Touran 1,9 AVQ 2003r.
- Imię:: Mirek
- Podziękował: 1 raz
Nie mogę (umie) dodać zdjęcia, jak będę w domu to spróbuję jeszcze raz.
-- Śr lut 22, 2017 16:50 --
U mnie jest tak
-- Śr lut 22, 2017 16:50 --
U mnie jest tak
-
qrczak
- Przeglądacz
- Auto:: 2.0 150KM '16
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
A ja zapytam tak całkiem teoretycznie. Czy w 5T dałoby sie zainstalować fotel w drugim rzędzie tyłem do przodu?
Potrzebuję przetransportować większy bagaż, ale w drodze powrotnej z kolei potrzebuję fotela, więc nie chcę go wymontowywać. Pomimo tego, iż złożony fotel jest PRAWIE na równi z listwą mocującą podłogę w bagażniku, to jednak wystaje dosłownie o 1-2 cm i to już blokuje możliwość zmieszczenia bagażu. Gdybym tylko mógł zainstalować fotel tyłem do przodu rozłożony, to uzyskałbym brakujący centymetr...
Pytanie tylko, czy jest się za to zabierać?
Potrzebuję przetransportować większy bagaż, ale w drodze powrotnej z kolei potrzebuję fotela, więc nie chcę go wymontowywać. Pomimo tego, iż złożony fotel jest PRAWIE na równi z listwą mocującą podłogę w bagażniku, to jednak wystaje dosłownie o 1-2 cm i to już blokuje możliwość zmieszczenia bagażu. Gdybym tylko mógł zainstalować fotel tyłem do przodu rozłożony, to uzyskałbym brakujący centymetr...
Pytanie tylko, czy jest się za to zabierać?