Witam szukałem dużo i czytałem na forum, ale dla mnie to za dużo i nie ogarniam tego co czytałem , mam wsumie tylko jedno pytanie i był bym bardzo wdzięczny za pomoc. A mianowicie: mam taki panel
a chce zmienić na taki (zdjęcie poglądowe bo brakuje kilku funkcji )
czy musze zmieniać nagrzewnice?Turanik jest z 2008roku. Wiem że trzeba przerobić silniczki od świeżego powietrza, ale czy ogólnie musze wymienić całą nagrzewnice czy nie ma takiej potrzeby? będe wdzięczny za pomoc
tak, silniczek o którym piszesz dokłada się jeśli chcesz zmienić na nowszy panel climatic, a ten który pokazałeś jest climatronic, inaczej to wygląda, kupę więcej silniczków i czujników, sama nagrzewnica ma trochę inną konstrukcję. Przejżyj manual Jadaro, zbieraj graty, (nowe oringi z aso do klimy czekałem 2 tygodnie)
zarezerwuj z 2-3 dni na robotę i działaj(mi zeszło 23 godziny robocze pracy),
marek1629 pisze:tak, silniczek o którym piszesz dokłada się jeśli chcesz zmienić na nowszy panel climatic, a ten który pokazałeś jest climatronic, inaczej to wygląda, kupę więcej silniczków i czujników, sama nagrzewnica ma trochę inną konstrukcję. Przejżyj manual Jadaro, zbieraj graty, (nowe oringi z aso do klimy czekałem 2 tygodnie)
Ok, czyli jak mam climatica bo ten panel na pierwszym zdjęciu to climatic? To i tak musze kupić nagrzewnice pod panel na drugim zdjęciu? Sama zmiana panelu nic tu nie da?
marek1629 pisze:tak, silniczek o którym piszesz dokłada się jeśli chcesz zmienić na nowszy panel climatic, a ten który pokazałeś jest climatronic, inaczej to wygląda, kupę więcej silniczków i czujników, sama nagrzewnica ma trochę inną konstrukcję. Przejżyj manual Jadaro, zbieraj graty, (nowe oringi z aso do klimy czekałem 2 tygodnie)
Ok, czyli jak mam climatica bo ten panel na pierwszym zdjęciu to climatic? To i tak musze kupić nagrzewnice pod panel na drugim zdjęciu? Sama zmiana panelu nic tu nie da?
Dokładnie dobrze kombinujesz, sama zmiana panelu niestety nic nie da. A dokładnie powinien zainteresować Cię ten wątek.
Dokładnie dobrze kombinujesz, sama zmiana panelu niestety nic nie da. A dokładnie powinien zainteresować Cię ten wątek.