Czyszczenie tapicerki

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)
Awatar użytkownika
wins28ton
Przeglądacz
Auto:: Trendline 1.9tdi bkc 2004
Imię:: Wojtek
Podziękował: 10 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Czyszczenie tapicerki

Post autor: wins28ton »

Witam kolegów, gdzieś kiedyś widziałem podobny wątek ale nie znalałem, mimo szukania w szukajce. Zbliża się lato i chciałbym poprać siedzenia w turasie, wiecie jak to jest z dzieciakami i teściową w aucie razem na dłuższej trasie... :evil: Tu moje pytanie jakie środki polecacie mniej więcej koszty, zastanawiam się nad kupnem odkurzacza, który mogłbym stosować równierz w domu. Może macie jakieś doświadczenia w tej materii. Jedyne kryteria to cena no i wymiary urządzenia gdyż mieszkam w 2u pokojowym mieszkaniu i miejsce na wagę złota jest.
Pozdrawiam Wojtek.
ps. Jeśli piszę w złym dziale proszę o przeniesienie we właściwe miejsce, z góry dzięki.
Awatar użytkownika
swimmer
Expert
Auto:: VW Touran
Imię:: Lukasz
Podziękował: 48 razy
Otrzymał podziękowań: 118 razy

Re: Czyszczenie tapicerki

Post autor: swimmer »

hej,

dobry odkurzacz zajmuje troche wiecej miesca niz standardowy odkurzacz. to prost wynika z jego mocy + pojemnik na wode z chemia, lub wode i chemie.

zanim podejmiesz decyzje o zakupie, zastanów się jak czesto będziesz z tego korzystał i czy masz do tego warunki: dostęp do prądu, wody, miejse na 3-4 godzinną zabawe przy aucie a potem zostawienie auta na suszenie. W kwesti urzytku domowego - jak czesto pierzesz dywany, kanapy it.

Do tego wiedza na temat mycia i odplamiania, zakup odpowiednich środków, ktore czesto są w niemałych ilościach, a zwykle potrzebujesz nakretke lub dwie...

Zajrzyj na forum kosmetyka http://kosmetykaaut.pl/ tutaj dowiesz się wszystkiego w tym temacie + znajdziesz osoby z Twojej okolicy, które zrobią pranie w rozsadnych cenach.

Ze swojej strony dodam, że zrezygnowałem z takiego zakupu, na rzecz prania tapicerki u poleconej osoby z forum.
Awatar użytkownika
wins28ton
Przeglądacz

Cześć, dzięki za szybką odpowiedź. Wiem, że ten sprzęt jest całkiem słusznych rozmiarów i zajmuje on miejsce, Miałem nadzieję zastąpić nim zwykły odkurzacz (np.taki z funkcją prania, ale możliwością odkurzania normalnego do worka, wiem pojawją się głosy że jak coś jest do wszystkiego to jest doniczego).Oprócz auta i dywanów chciałbym móc czyścić tapicerki w domu.Dobrze kolego zauwarzyłeś, że częstość takich zabiegów byłaby raczej sporadyczna. Fakt trzymanie kilku baniek z chemią też nie jest mi potrzebne (nie robią mniejszych opakowań?) jeśli chodzi o miesce na akcje prania to z tym akurat nie mam problemów. Szefo udstępni halę .Koszt takiego ustrojstwa nie mały ach tylko się ytania mnożą...
Awatar użytkownika
swimmer
Expert
Auto:: VW Touran
Imię:: Lukasz
Podziękował: 48 razy
Otrzymał podziękowań: 118 razy

Post autor: swimmer »

zawsze możesz wypożyczyc taki sprzet, np z castoramy lub firmy która zajmuje sie taką działalnością. opierdzielisz w weekend auto, dywany i meble. i bedziesz miał dosyc na dwa lata jak nic ;)
Awatar użytkownika
wins28ton
Przeglądacz

Poczytałem to forum do, którego mi linka podrzuciłeś, dla mnie to już perwersja :mrgreen:
Za to opcja porzyczenia sprzętu wydaje się rozsądna, dzięki za zainteresowanie i podpowiedzi. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
żółwik
Użytkownik
Auto:: turek na YETI 4x4
Imię:: Krzysiek
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 16 razy

Post autor: żółwik »

wins28ton pisze:Poczytałem to forum do, którego mi linka podrzuciłeś, dla mnie to już perwersja :mrgreen:
Za to opcja porzyczenia sprzętu wydaje się rozsądna, dzięki za zainteresowanie i podpowiedzi. Pozdrawiam.
ale gdybyś zmienił zdanie to link :http://www.skapiec.pl/site/cat/304/comp/301427#from43406
do jednego z najlepszych i najtańszych sprzętów .
Awatar użytkownika
chr
Początkujący
Auto:: Touran 1.9 BXE 139KM 2006
Imię:: Chr
Podziękował: 5 razy

Post autor: chr »

Gdyby ktoś potrzebował w pomorskim w miejscowości Chojnice gość pierze fotele razem z odkurzaniem za 5-6 dyszek. Dojeżdża do klienta też. Wpiszcie sobie na olx Marquette. Polecam gościa. :19:
Keep Ya Head Up
ODPOWIEDZ