MFD 2 regeneracja

Problemy dotyczące radioodtwarzaczy, zmieniarek, systemów nawigacji, CB itp.
Awatar użytkownika
ropa
Początkujący
Auto:: TOURAN HIGHLINE
Imię:: Robert
Podziękował: 12 razy

MFD 2 regeneracja

Post autor: ropa »

witam drogich użytkowników :)
chciałbym sie dowiedzieć czy ktos z was regenerował cały panel z navi ?
mój z upływem lat juz sie bardo zużył/ wytarł i lata swietlnosci ma juz az sobą :(
wiem ze jast jakiś typ na portalu społecznościowym co przeprowadza takie operacje regeneracji ale nie potrafie go znalesc :cry:
jest tez typ co ma same guziczki po 5/7 dyszek za szt.,ale to by było z 1,5 klocka jak nic za same klawidze - kosmos
moze ktoś z was juz wymieniał klawisze albo oddawał gdzies do regeneracji ???

no chyba ze idzie dostac sam przód navi ?

a druga sprawa to szukam jakiegos elektronika z okolic śląska co mi wymieni potencjometry od głosu i funkcji

pozdr
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .
Awatar użytkownika
gordon
Auto:: Touran 1.9 TDI BKC '05
Imię:: Ireneusz
Podziękował: 115 razy
Otrzymał podziękowań: 188 razy

Re: MFD 2 regeneracja

Post autor: gordon »

ropa pisze:witam drogich użytkowników :)
chciałbym sie dowiedzieć czy ktos z was regenerował cały panel z navi ?
mój z upływem lat juz sie bardo zużył/ wytarł i lata swietlnosci ma juz az sobą :(
wiem ze jast jakiś typ na portalu społecznościowym co przeprowadza takie operacje regeneracji ale nie potrafie go znalesc :cry:
jest tez typ co ma same guziczki po 5/7 dyszek za szt.,ale to by było z 1,5 klocka jak nic za same klawidze - kosmos
moze ktoś z was juz wymieniał klawisze albo oddawał gdzies do regeneracji ???

no chyba ze idzie dostac sam przód navi ?

a druga sprawa to szukam jakiegos elektronika z okolic śląska co mi wymieni potencjometry od głosu i funkcji

pozdr
Nie wiem czy masz DVD czy CD, ale na znanym portalu aukcyjnym sprawdzałeś. 1,5 klocka, jak to ładnie określiłeś, to nie kosmos, to rozbój w biały dzień, jak za niecałego klocka kupiłem całe działające MFD2 DVD legalne z kodem w idealnym stanie wizualnym i technicznym.
Tutaj masz listing na znanym portalu aukcyjnym z aukcjami paneli do mfd2: PANELE. Pierwsza na liście opcja jest ciekawa, bo to wersja C z Passata w "chromie".
Dodatkowo to chyba lepiej byłoby kupić uwaloną NAVI i przełożyć panel niż płacić 1,5 klocka za regenerację.
Awatar użytkownika
ropa
Początkujący

ja mam dokładnie taki model ale w gorszym stanie :oops:

Image4

a tu masz aukcje i fota mówi sama za siebie

http://allegro.pl/klawisze-przyciski-vw ... 63556.html
Awatar użytkownika
gordon

No to masz to co ja MFD2 DVD, tylko wersję A lub B, czyli bez "chromu". Moim zdaniem możesz kupić ten panel z pierwszego linku w listingu który podałem za niecałe 160 PLN, i będziesz miał bonus w postaci "chromu". Ewentualnie możesz dopytać sprzedającego czy to podpasuje. Bo szczerze wydaje mi się że to zabangla, ale 100% pewności nie mam. Ewentualnie sprzedający pisze, że jest możliwość zakupu ramki i przycisków osobno, więc zostaje tylko przekładka.

PS. A odnośnie tej aukcji którą podałeś to gościowi kask zerwało i to bombą atomową, jakiś niepoważny :omatko: :hahaha:

Nie wiem czy zaglądałeś do aukcji które Ci podałem ale tu masz tą o której piszę allegro.pl/mfd2-vw-golf-passat-inne-elektronika-panel-bacha-i6206719243.html
Ostatnio zmieniony pt maja 20, 2016 00:00 przez gordon, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ropa
Początkujący

wydaje mi sie ze to chyba nie jest dvd, ale sie nie znam bo dopiero co samochód kupiłem

-- Cz maja 19, 2016 23:04 --

dokładnie mamtą navi gdzie na dolnych klawiszach jest TELE i opisany klawisz ESC

Image

i dokładnie taki sam mam układ klawiszy
Awatar użytkownika
gordon

No to jak masz "Tele" to faktycznie masz CD. To zajrzyj na tą aukcję allegro.pl/nawigacja-vw-panel-ekran-mfd-2-dx-dvd-s2-nowy-i6181702001.html. Tutaj gość ma kilka różnych paneli. Poza tym możesz zadzwonić i dopytać czy ma panel jaki Ci potrzebny.
Dodatkowo napisz w Dziale Kupię, że kupisz ładny panel do MFD2 CD, parę osób tu handluje gratami może ktoś będzie miał.
ODPOWIEDZ