Uchwyt dachowy na rowerki
- stann
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.4 TSI BMY 2007
- Imię:: Staszek
- Podziękował: 55 razy
- Otrzymał podziękowań: 53 razy
Uchwyt dachowy na rowerki
Witam, poszukuje jakiegoś uchwytu dachowego na rowerki. Co macie u siebie i co polecacie a czego lepiej nie kupować. Chciałbym na dachu przewozić przynjamniej 2 rowerki duże koło 26 cali i jeden córki mały, syna by się wrzuciło najwyżej do bagażnika bo to bieguś. Chyba że da radę zmieścić 4 rowery u góry. Poradźcie koledzy coś ciekawego. Dziękuję
- swimmer
- Expert
- Auto:: VW Touran
- Imię:: Lukasz
- Podziękował: 48 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
Re: Uchwyt dachowy na rowerki
ja mam dwa rodzaje, to są bezfirmówki. jeden kupiony w markecie na wyprzedarzy za 35zł sztuka, drugi coś "ala" thule, taka płoza. za używke dałem 50zł.
jedno i drugie spłnia swoje wymagania. poprostu wrzucasz rower na szyne, podnosisz ramie z uchwytem i przykrecasz do ramy. na koła zakładasz opaski z kompletu (bardzo ważne, aby koła były przytwierdzone do szyny).
jak wiem, że będę zostawiał auto z rowerami ro jeszcze zakładam U-locka mocując rower do uchytu lub do szyny.
jedyny problem przy turanie to wysokośc. jak masz cięzki rower to łatwo sobie nadgarstki nadwyrężyć. raz podczas montarzu rower mi spadł - całe szczęscie nie uderzył w auto.
przy wkładaniau roweru na dach, dobrze jest mieć jakiś podest, stołek...cokolwiek.
4 rowery wejdą Ci bez problemu. w zeszłym roku jechałem z boxem i trzema rowerami (dwa kierownicą do przodu, jeden z kierownicą do tyłu pomiedzy nimi, kierownice dodatkowo obrócone o 90*).
jedno i drugie spłnia swoje wymagania. poprostu wrzucasz rower na szyne, podnosisz ramie z uchwytem i przykrecasz do ramy. na koła zakładasz opaski z kompletu (bardzo ważne, aby koła były przytwierdzone do szyny).
jak wiem, że będę zostawiał auto z rowerami ro jeszcze zakładam U-locka mocując rower do uchytu lub do szyny.
jedyny problem przy turanie to wysokośc. jak masz cięzki rower to łatwo sobie nadgarstki nadwyrężyć. raz podczas montarzu rower mi spadł - całe szczęscie nie uderzył w auto.
przy wkładaniau roweru na dach, dobrze jest mieć jakiś podest, stołek...cokolwiek.
4 rowery wejdą Ci bez problemu. w zeszłym roku jechałem z boxem i trzema rowerami (dwa kierownicą do przodu, jeden z kierownicą do tyłu pomiedzy nimi, kierownice dodatkowo obrócone o 90*).
-
krukim
- Początkujący
- Auto:: Touran 2.0 cng lpg 2006
- Imię:: krukim
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
...to sie nazywa miłość do auta, to nic ze przygniótł Ciebie ale wazne ze auta nie uszkodziłswimmer pisze:jedyny problem przy turanie to wysokośc. jak masz cięzki rower to łatwo sobie nadgarstki nadwyrężyć. raz podczas montarzu rower mi spadł - całe szczęscie nie uderzył w auto.
pozdrawiam
- swimmer
- Expert
- Auto:: VW Touran
- Imię:: Lukasz
- Podziękował: 48 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
Coś w tym jestkrukim pisze:...to sie nazywa miłość do auta, to nic ze przygniótł Ciebie ale wazne ze auta nie uszkodziłswimmer pisze:jedyny problem przy turanie to wysokośc. jak masz cięzki rower to łatwo sobie nadgarstki nadwyrężyć. raz podczas montarzu rower mi spadł - całe szczęscie nie uderzył w auto.![]()
pozdrawiam