Nie dzialajace wycieraczki szyby przedniej
- sianko86
- Specjalista
- Auto:: 2.0tdi CFHC 140km 2011rok
- Imię:: Damian
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
Nie dzialajace wycieraczki szyby przedniej
witam. wczoraj podczas jazdy przestaly dzialas mi wycieraczki przedniej szyby. spryskiwacz dziala a i wycieraczka tyl dziala . sprawdzilem bezpieczniki w kabinie wszystki sprawne. co moze byc przyczyna ze nie dzialaja??
-
veedo
- Początkujący
- Auto:: touran 1.9 tdi 2006
- Imię:: dawid
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Re: Nie dzialajace wycieraczki szyby przedniej
też mam problem w temacie wycieraczek. mam czujnik deszczu. instrukcję obsługi mam niestety w języku niemieckim. nie mam pojęcia, kiedy on jest aktywny. przełączając dźwignię wycieraczek o stopień do góry, wycieraczki zaczynają wycierać - cały czas praca ciągła. na drugim stopniu to samo. trzeci - trochę szybciej wycierają. brak jakiejkolwiek reakcji na ustawienie tym dynksem na dźwigni na częstotliwość wycierania. po prostu - wycierają cały czas, nie mam możliwości ustawienia, że wyciera np. co 3,5,10 sekund. ktoś, coś?
- jeżu
- Władca postów
- Auto:: PB8
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 215 razy
- Otrzymał podziękowań: 681 razy
Spróbuj np zmienić kodowanie jak masz możliwość i zobacz czy jest jakaś poprawa.
W blokach masz możliwość podejrzenia jak wartości ma RLS.... (czułość światła/opadów) Masz vcds albo kogoś z?
W blokach masz możliwość podejrzenia jak wartości ma RLS.... (czułość światła/opadów) Masz vcds albo kogoś z?
-
veedo
- Początkujący
- Auto:: touran 1.9 tdi 2006
- Imię:: dawid
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
dzięki za odpowiedź. nie za bardzo rozumiem, trochę dla mnie to czarna magia o czym tu piszesz. w moim przypadku chyba bez wizyty u jakiegoś magika od vw się nie obejdzie. niestety nie mam vcds. jak rozumiem wyregulowanie tego czujnika powinno załatwić sprawę?