Oferty sprzedaży Touranów - oceny, komentarze [2016]
- Wallace
- Kandydat
- Auto:: BMW 325i
- Imię:: Wallace
Re: Oferty sprzedaży Touranów - oceny, komentarze [2016]
Dziękuję, a takie coś: ?
http://otomoto.pl/oferta/volkswagen-touran-klimatronic-automat-ID6ye0qN.html
Tylko skrzynia automatyczna...
http://otomoto.pl/oferta/volkswagen-touran-klimatronic-automat-ID6ye0qN.html
Tylko skrzynia automatyczna...
..::Forget Any Kind Of Problems You Have, Because Your Problem Is Standing Right In Front Of You::..
- PioDer
- Przeglądacz
- Auto:: 1T2 1.9 BLS '07
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
199 tys km od handlarza? Mój '07 półtora roku temu przy zakupie miał 283 tys, teraz 300 tys. Mało zdjęć, fotki po myjni i niewyraźne, ciężko powiedzieć, czy miał jakieś stłuczki.
- kubbus5
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 2.0TDI 2009
- Imię:: Kuba
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 15 razy
To już mniejsza o te 199 tyś km ale 2007 po lifcie i 22 tyś zł to już sama cena powinna dać do myślenia. Parę dni temu kolega forumowy kupił 2005 i 250 tyś km za tą cenę w super stanie to jak to się ma do tego auta. 
-
Vinczenzo
- Auto:: VW Polo
- Imię:: Vinczenzo
Witam.
Czy z tym co ogólnie czytam tu na forum o silnikach TSI mam się ich wystrzegać?
Zainteresował mnie Touran:
http://otomoto.pl/oferta/volkswagen-tou ... 7e7317192a
Czy mogę prosić o opinie na jego temat?
Dzięki za pomoc
Czy z tym co ogólnie czytam tu na forum o silnikach TSI mam się ich wystrzegać?
Zainteresował mnie Touran:
http://otomoto.pl/oferta/volkswagen-tou ... 7e7317192a
Czy mogę prosić o opinie na jego temat?
Dzięki za pomoc
- Wallace
- Kandydat
- Auto:: BMW 325i
- Imię:: Wallace
Dziękuję Panowie za rady. Nie spieszy mi się aż tak, więc może po wakacjach ceny nieco spadną.
Wersja przed liftowa podoba mi się mniej, stąd kieruję wzrok w strone lifta.
Wersja przed liftowa podoba mi się mniej, stąd kieruję wzrok w strone lifta.
..::Forget Any Kind Of Problems You Have, Because Your Problem Is Standing Right In Front Of You::..
-
glowa-glowa
- Początkujący
- Auto:: Touran 1,9 TDI AVQ
- Imię:: Andrzej
Panowie pomocy
szukam Tourana w okolicach Gdańsk, najlepiej 1.9 bez DPF, albo coś w benzynie (nie znam się nie wiem nie umiem
).
Kasa dość ograniczona: 20/25 (MAX MAXÓW ale już musi mucha nie siadać).
Roczniki mocno mnie nie odstraszają ale 10latek to tak bym chciał najwięcej.
Coś pomożecie, doradzicie, polecicie? Na co zwrócić uwagę?
Czegoś się wystrzegać jak ognia, szukać czegoś konkretnego?
Kasa dość ograniczona: 20/25 (MAX MAXÓW ale już musi mucha nie siadać).
Roczniki mocno mnie nie odstraszają ale 10latek to tak bym chciał najwięcej.
Coś pomożecie, doradzicie, polecicie? Na co zwrócić uwagę?
Czegoś się wystrzegać jak ognia, szukać czegoś konkretnego?
-
robi30
- Początkujący
- Auto:: Touran 2007r,1.9 tdi bls
- Imię:: Robert
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Miesiąc temu tez bylem w kropce jak ty co kupić i tez jestem z okolic Trójmiasta,wszystkie komisy zaliczyłem w Starogardzie GD,Tczew itd każdy miał zawsze coś, a handlarze okradają te auta,zakładają łyse opony,wyciągają akumulatory wkładają słabsze,dużo jest malowanych a przebiegach nie wspominam,ja w końcu kupiłem swojego w Lęborku tez handlarz
za rok powiem czy był to dobry zakup,po zakupie włożyłem w auto skromne 5tys,rozrząd,oleje+filtry,serwis klimy.opony nowe i nie szczęsne panewki bo się naczytałem o nich.
także cały czas monitoruj olx otomoto i coś się pojawi ruszaj oglądać.
kupiłem 1.9 tdi bls z pdf na razie odpukać wszytko działa
także cały czas monitoruj olx otomoto i coś się pojawi ruszaj oglądać.
kupiłem 1.9 tdi bls z pdf na razie odpukać wszytko działa
- marcyb3
- Expert
- Auto:: Touran 1,9 105 KM,2007r
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 141 razy
- Otrzymał podziękowań: 182 razy
Ja poprzedniego szukałem trzy miesiące obejrzałem 26 touranow i kupiłem w Starogardzie Gdańskim w komisie VIP .tego co teraz mam szukałem miesiąc I też czekałem na jakiś przyzwoity egzemplarz no i kupiłem 2007 rok od pierwszego właściciela z udokumentowanym przebiegiem 160000km za 24tyś a chciał 26200 i uwierz mi że naprawdę ładne auto warto poczekać a na pewno coś trafisz . Ja o swojego dzwoniłem o 23 wieczorem bo świeżo wyszedł na olx
Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka
Jestem Marcin z Jastrowia
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
-
glowa-glowa
- Początkujący
Jadę dziś
Co do handlarzy wiem z pierwszej ręki co się tam dzieje bo brat jest mechanikiem i robi m.in. także dla takich "klientów". Tanio, szybko i do żyda (takie jest podejście). Opony, koła, felgi, aku, wsio leci co się da
Z drugiej strony niestety jest tak, że auto jak się z pojawia w PL z innego kraju to ma już coś i to jest 99% przypadków, a biedny KL dostaje już wylizane, po polerce i rzeźbie
Dzwonię od kilku dni ale już po 2-3 zdaniach odkładam telefon: "rok temu kupiony, zrobiłem turbo, EGR, wyciąłem DPF, coś jest z hamulcami bo kontrolka się pali ale hamuje: 23 000zł"
no kurczę ja cię nie mogę 
Ok dam znać co i jak jak będę po pierwszym wstępnym macaniu wieczorem. Jak będzie ok, jadę do ASO na trzepanie.
Co do handlarzy wiem z pierwszej ręki co się tam dzieje bo brat jest mechanikiem i robi m.in. także dla takich "klientów". Tanio, szybko i do żyda (takie jest podejście). Opony, koła, felgi, aku, wsio leci co się da
Z drugiej strony niestety jest tak, że auto jak się z pojawia w PL z innego kraju to ma już coś i to jest 99% przypadków, a biedny KL dostaje już wylizane, po polerce i rzeźbie
Dzwonię od kilku dni ale już po 2-3 zdaniach odkładam telefon: "rok temu kupiony, zrobiłem turbo, EGR, wyciąłem DPF, coś jest z hamulcami bo kontrolka się pali ale hamuje: 23 000zł"
Ok dam znać co i jak jak będę po pierwszym wstępnym macaniu wieczorem. Jak będzie ok, jadę do ASO na trzepanie.
- kubbus5
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 2.0TDI 2009
- Imię:: Kuba
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 15 razy
No to skoro wiesz z pierwszej ręki co się tam dzieje to nie kumam twojego podejścia terazglowa-glowa pisze:Jadę dziś![]()
-
glowa-glowa
- Początkujący
To może nie jasno napisałem - TYLKO z PRV. rąk szukamkubbus5 pisze:No to skoro wiesz z pierwszej ręki co się tam dzieje to nie kumam twojego podejścia terazglowa-glowa pisze:Jadę dziś![]()
Co do handlarzy wiem z pierwszej ręki co się tam dzieje bo brat jest mechanikiem i robi m.in. także dla takich "klientów". Tanio, szybko i do żyda (takie jest podejście). Opony, koła, felgi, aku, wsio leci co się daPo co szukasz po handlarzach? Jest tyle ofert z prywatnych rąk! Tylko oczywiste jest że trzeba dołożyć pare tysi bo nie jest tak tanio jak u handlarzyny. Za dobre auto trzeba sporo zapłacić! PROSTE!
-- Cz cze 23, 2016 16:02 --
Właśnie wróciłem z ASO VW w Gdańsku. To moje najlepiej wydane 350zł w życiu ale od początku.
Wczoraj pojechałem obejrzeć tego oto Turanka: http://olx.pl/oferta/vw-touran-1-9-tdi- ... fZ1NP.html
Lakier: baja 100% org. miernik zielony cały czas (w ASO potwierdzili i się zdziwili), przebieg realny (niżej będzie info). Przejechałem się, AVQ 101KM, jakoś nie do końca ciągnął na obwodnicy ale dawał radę
Dziś byłem 2,5h w ASO na pełnym przeglądzie. Koleś (mąż jej) fajny facet, uczciwy, pogadaliśmy, na każda naprawę papiery, f-ry, olej świeży, hamulce świeże na tyle no baja.
Po 1,5h woła nas mistrz zmiany na podnośnik. "Dzień dobry kto sprzedaje, kto kupuje? Rąsia. Jedziemy" - jak przed meczem.
No i się zaczęło (serio mina sprzedawcy bezcenna - takiej nieświadomości tego co jest pod osłoną nie można udawać):
1. Silnik od góry suchy, oleju nie bierze (podobno)
2. Paski ok,
niżej już gorzej:
1. 2mas - je*
2. sprzęgło - je*
3. dolna miska (poci się, silikon do wymiany) - je*
4. skrzynia poci się (wysprzęglacz) - je*
5. hamulce na froncie do zrobienia
6. obejma wydechy - je*
7. gumy letnie - je* kończą się
8. gumy na tylnych wahaczach - je*
9. rudej na podwoziu sporo - dziwne moja Octavia 99 nie ma ani grama
Szybka kalkulacja u brata, śmiech mechanika "ale w ASO nie będzie pan tego naprawiał mam nadzieję ($$$$$$$)". Idziemy gadać ze sprzedawcą bo jeszcze komp nas czeka już wiem, że 3k mam do zbicia z ceny poza ASO.
Mija kolejne 30-40min i woła nas Pani. Mamy wsio
Dostałem 4 strony i pytam o kosztorys napraw bo miał być. Ok ale na szybko bo dużo tego
Komp pokazał:
1. świeca
........
2. 4 POMPO WTRYSKI każdy 0.9 przy normie 1,5-2 i UWAGA 10 000zł w ASO same te 4 części
Sprzedawca załamany. "Pokaże mi to pani".
Szybka kalkulacja po cenach ASO + roboczogodzina. "No to ile mi pan dopłaci jak wezmę od Pana Tourana?" .....
Dzielę się jakby ktoś miał wsiadać na tego konia. Z ogólnych oględzin SUPER ... reszta już nie ...
3majcie się Panowie, szukam dalej i chyba zacznę BENZYNIAKA ...
ps:
Tego też wczoraj oglądałem: http://olx.pl/oferta/volkswagen-touran- ... 2ada85d654
1. szyba przednia wymieniana nieudolnie, ujowo uszczelki, obity dach, sprejem pomalowane
2. dojechany w środku
3. mokra pokrywa od dołu, hamulce do zrobienia, mokro przy korku oleju
4. listwy na progach (jakby ktoś dostrzegł i zastanawiał się): są zamocowane na blachowkręty które siedzą w karoserii pod listwami, a całość u ZENKA w szopie pomalowana srebrnawym sprejem - po to są listwy, żeby nie było widać, jak ktoś robił sam konserwację podwozia na progach, czarna maź (jakaś smoła) wychodzi pomiędzy zderzakiem i błotnikiem
5. sprzedająca nawet po ciągnięciu za język nie pisnęła ani słowa, co, kiedy, przy jakim przebiegu robione ... a co sprawdź se sam
6. za to silnik ładnie ciągnął na 5 i 6-tce
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Podstawa to blacharka. Dopuszczam malowanie elementu ale nie nieudolnie. Silnik owszem musi chodzić tez dobrze ale takie rzeczy jak dwumas czy zawieszenie to części wymienne które sobie ogarnę. Idealne auto nie będzie za 14 tys to trzeba zapomnieć. To ile ma nakulane na szafie to mnie wcale nie interesuje. Może być i 300 tys. Ważne jak chodzi jak pompki jak turbo. Ja mam 253 tys i do pracuje jak nowy cykl cichutko bez podgrzewania świec pali i przy +5 i przy +30 jak i ciepły pali od strzała. Korekcję na pd wzorowe.
Jak mówisz ze pompki mają korekcję po 0.9 mg to szmelc. Zakres do 2 nawet 3 mg to mega gruba przesada producenta. Do 0.5 jest okej.
Jak mówisz ze pompki mają korekcję po 0.9 mg to szmelc. Zakres do 2 nawet 3 mg to mega gruba przesada producenta. Do 0.5 jest okej.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
- yogicc
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1,9TDI AVQ 2003r
- Imię:: Daniel
- Podziękował: 18 razy
- Otrzymał podziękowań: 25 razy
Bawią mnie takie komentarze, byłeś w ASO to mogłeś kupić nowego, a nie marudzić że to do roboty czy tamto. Jak się kupuje używany samochód to trzeba się liczyć, że coś jest do zrobienia. zabrałeś auto do ASO i przed jazdą nie wyczułeś, że dwu masa jest do wymiany? że hamulce są do wymiany? że pompki już się kończą, że brak bieżnika to są rzeczy, które widać i czuć na pierwszy rzut oka.glowa-glowa pisze:To może nie jasno napisałem - TYLKO z PRV. rąk szukamkubbus5 pisze:No to skoro wiesz z pierwszej ręki co się tam dzieje to nie kumam twojego podejścia terazglowa-glowa pisze:Jadę dziś![]()
Co do handlarzy wiem z pierwszej ręki co się tam dzieje bo brat jest mechanikiem i robi m.in. także dla takich "klientów". Tanio, szybko i do żyda (takie jest podejście). Opony, koła, felgi, aku, wsio leci co się daPo co szukasz po handlarzach? Jest tyle ofert z prywatnych rąk! Tylko oczywiste jest że trzeba dołożyć pare tysi bo nie jest tak tanio jak u handlarzyny. Za dobre auto trzeba sporo zapłacić! PROSTE!
![]()
![]()
dlatego, że wiem co się dzieje u handlarza
-- Cz cze 23, 2016 16:02 --
Właśnie wróciłem z ASO VW w Gdańsku. To moje najlepiej wydane 350zł w życiu ale od początku.
Wczoraj pojechałem obejrzeć tego oto Turanka: http://olx.pl/oferta/vw-touran-1-9-tdi- ... fZ1NP.html
Lakier: baja 100% org. miernik zielony cały czas (w ASO potwierdzili i się zdziwili), przebieg realny (niżej będzie info). Przejechałem się, AVQ 101KM, jakoś nie do końca ciągnął na obwodnicy ale dawał radę. Wyposażenie baja, 8 gum, wsio mi pasi tylko cena duża, a żona nie chce odpuścić i trzyma gardę
Dziś byłem 2,5h w ASO na pełnym przeglądzie. Koleś (mąż jej) fajny facet, uczciwy, pogadaliśmy, na każda naprawę papiery, f-ry, olej świeży, hamulce świeże na tyle no baja.
Po 1,5h woła nas mistrz zmiany na podnośnik. "Dzień dobry kto sprzedaje, kto kupuje? Rąsia. Jedziemy" - jak przed meczem.
No i się zaczęło (serio mina sprzedawcy bezcenna - takiej nieświadomości tego co jest pod osłoną nie można udawać):
1. Silnik od góry suchy, oleju nie bierze (podobno)
2. Paski ok,
niżej już gorzej:
1. 2mas - je*
2. sprzęgło - je*
3. dolna miska (poci się, silikon do wymiany) - je*
4. skrzynia poci się (wysprzęglacz) - je*
5. hamulce na froncie do zrobienia
6. obejma wydechy - je*
7. gumy letnie - je* kończą się
8. gumy na tylnych wahaczach - je*
9. rudej na podwoziu sporo - dziwne moja Octavia 99 nie ma ani grama
Szybka kalkulacja u brata, śmiech mechanika "ale w ASO nie będzie pan tego naprawiał mam nadzieję ($$$$$$$)". Idziemy gadać ze sprzedawcą bo jeszcze komp nas czeka już wiem, że 3k mam do zbicia z ceny poza ASO.
Mija kolejne 30-40min i woła nas Pani. Mamy wsio
Dostałem 4 strony i pytam o kosztorys napraw bo miał być. Ok ale na szybko bo dużo tegoMyślałem, że 2mas mnie skasuje, a Pani "a nie
![]()
![]()
"
Komp pokazał:
1. świeca
........
2. 4 POMPO WTRYSKI każdy 0.9 przy normie 1,5-2 i UWAGA 10 000zł w ASO same te 4 części
Sprzedawca załamany. "Pokaże mi to pani".
Szybka kalkulacja po cenach ASO + roboczogodzina. "No to ile mi pan dopłaci jak wezmę od Pana Tourana?" .....
Dzielę się jakby ktoś miał wsiadać na tego konia. Z ogólnych oględzin SUPER ... reszta już nie ...
3majcie się Panowie, szukam dalej i chyba zacznę BENZYNIAKA ...
ps:
Tego też wczoraj oglądałem: http://olx.pl/oferta/volkswagen-touran- ... 2ada85d654
1. szyba przednia wymieniana nieudolnie, ujowo uszczelki, obity dach, sprejem pomalowane
2. dojechany w środku
3. mokra pokrywa od dołu, hamulce do zrobienia, mokro przy korku oleju
4. listwy na progach (jakby ktoś dostrzegł i zastanawiał się): są zamocowane na blachowkręty które siedzą w karoserii pod listwami, a całość u ZENKA w szopie pomalowana srebrnawym sprejem - po to są listwy, żeby nie było widać, jak ktoś robił sam konserwację podwozia na progach, czarna maź (jakaś smoła) wychodzi pomiędzy zderzakiem i błotnikiem
5. sprzedająca nawet po ciągnięciu za język nie pisnęła ani słowa, co, kiedy, przy jakim przebiegu robione ... a co sprawdź se sam
6. za to silnik ładnie ciągnął na 5 i 6-tce
Wsiadłeś do auta i pojechałeś, trzeba się liczyć z tym ze to auto ma swoje kilometry na budzie i możliwa będzie wymiana w/w podzespołów, kupujesz auto za 1/5 1/6 cenę nowego auta.
Halooooo Straż pożarna??? Ukradli mi rower!! Zróbcie coś !!!
Było: Maluch '87, Cinquecento 700 '97, Corsa 1,2 '97, Passat 1,9TDI '99, Jest: Touran 1,9TDI '03, Audi A3 1,9TDI '00, Komar 232 '68, Romet 50T1 '81,
Było: Maluch '87, Cinquecento 700 '97, Corsa 1,2 '97, Passat 1,9TDI '99, Jest: Touran 1,9TDI '03, Audi A3 1,9TDI '00, Komar 232 '68, Romet 50T1 '81,
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Tak to tez racja. Robiłem w kilku aso i takie przeglądy przedsprzedazne te robiłem. To że to aso nie znaczy ze to tam niewiadomą co tam wybadali. Usiebie przed domem nie wiem czy więcej nie sprawdzę w takim vagu. Dużo się liczy to co kto ma pod kopułą czyli w głowie a nie ze to aso. Luzy na sworzniu hamulce itp to mnie nie interesują bo sobie to ogarnę. Nawet wole jak będzie dziabnieta turbina skrzynia dwumas itp bo zbite z ceny ze 2 tys a naprawie za góra połowę ceny.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
- yox
- Władca postów
- Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
- Imię:: Marek
- Podziękował: 240 razy
- Otrzymał podziękowań: 673 razy
... dokladnie auto uzywane, ja kupowalem swojego, ze swiadomoscia, ze turbo i 2-mas do wymiany, ale zrobilem i wiem co mam...