Witam,
Czy można jakoś spr wtryskiwacze w FSi przez VCDS. Mam podejrzenia,że jeden mi siada. I czy trudna jest wymiana takie wtrysku? Czy potrzebne jakieś są specjalne narzędzia?
Wtryskiwacze FSi
-
- Kandydat
- Auto:: Golf V; 2004; 1,6 FSI
- Imię:: Krzysztof
Re: Wtryskiwacze FSi
VCDS nie pokaże ci "częściowego" uszkodzenia wtryskiwacza. W tym przypadku diagnoza będzie zero jedynkowa - cewka dobra, cewka spalona.
Ogólnie z wtryskiwaczami do benzyny jest kłopot w sensie sprawdzenia na stanowisku probierczym. Jest mało warsztatów które tym się zajmują (b. drogie oprzyrządowanie + małe zapotrzebowanie na taką usługę).
Kiedyś miałem wymontowaną listwę z wtryskiwaczami. Wystarczy uzupełnić ją paliwem i kompresorem podać ciśnienie, potem po kolei przykładać napięcie i obserwować strumień. Tylko i aż tyle.
p.s.
Jaki jest powód i dlaczego "denerwują" cię wtryski?
Ogólnie z wtryskiwaczami do benzyny jest kłopot w sensie sprawdzenia na stanowisku probierczym. Jest mało warsztatów które tym się zajmują (b. drogie oprzyrządowanie + małe zapotrzebowanie na taką usługę).
Kiedyś miałem wymontowaną listwę z wtryskiwaczami. Wystarczy uzupełnić ją paliwem i kompresorem podać ciśnienie, potem po kolei przykładać napięcie i obserwować strumień. Tylko i aż tyle.
p.s.
Jaki jest powód i dlaczego "denerwują" cię wtryski?
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Sprawdź na gorącym silniku ciśnienie palowa w listwie czy po zgaszeniu rośnie.
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 

- avisek
- Początkujący
- Auto:: 1T1 1.6FSI(BLP)
- Imię:: Emil
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
Silnik nierówno chodzi. W vcds pokazuje mi wypadanie zapłonu na 2 cylindrze. Wymieniłem już cewkę i świece bez poprawy dlatego myślę ze to wtrysk. Postaram się dziś sprawdzić ciśnienie.
-- N lip 17, 2016 14:49 --
Ciśnienie na ciepłym silniku waha się koło 60 bar. Po zgaszeniu wzrasta ( ponad 90 bar).
-- N lip 17, 2016 14:49 --
Ciśnienie na ciepłym silniku waha się koło 60 bar. Po zgaszeniu wzrasta ( ponad 90 bar).