No niestety kolego, ale to Ty się myliszAZIK pisze:bez obrazy dla adama, i ja również mogę się mylić, ale...kowet pisze:Kolego a który to jest 8V (zaworów) bo nie wiem? Ja mam 140 koni 2,0 TDI i nie wiem czy były 8 zoworowe?adamrogalski pisze:no ja też czaję się na jedno autko od nich, niestety średnio chcą zejść z ceny więc szukam dalej, gdyż mimo zapewnień że w aucie nic nie trzeba robić warto zrobić pełen przegląd wraz z wymianą rozrządu, filtrów, płynów, itp. stad moja propozycja niższej kwoty do zapłaty, niestety bez pozytywnego odzewu, więc jakby ktoś widział coś fajnego w dieslu 2.0 (najlepiej 8v) i koniecznie z DSG to z chęcią obejrzę, bo cała aktualna oferta z alledrogo jest mi znana i niestety nic nie wybrałem, a dwa auta sprawdzam
.... naczytał się głupot na forach, gdzie pomylili silnik dieslowski Opla i VW... w Oplu lepsze 8 zaworowe jednostki 100 lub 120 KM niż 16v - 150 KM .... ot to tyle co pamiętam jak kupowałem z sąsiadem Zafirkę
Otóż od 12.2005 były dostępne Tourany z silnikami 2.0 TDI 8v o oznaczeniu BMM (spójrz w mój opis