mógłby mi ktoś napisać który to? ponieważ potrzebuje podpiąć światła dzienne do bezpiecznika lamp postojowych chyba ze jest inny sposób.

no widzisz a ty byś chciał żebyśmy zgadywali jakie masz auto, z którego roku, z jakim silnikiemhajor pisze:kabelki które wchodzą do lampy tylko jak wybadać który to który?
Kolego bierzemy ostrą szpileczke, do niej kontrolka z żaróweczka,przełącznik na postojowe i szukamy na którym kabelku zaświeci ? u mnie to szaro-czarny pin 10jarry pisze:no widzisz a ty byś chciał żebyśmy zgadywali jakie masz auto, z którego roku, z jakim silnikiemhajor pisze:kabelki które wchodzą do lampy tylko jak wybadać który to który?
![]()
właśnie po to jest opis w twoim profilu że jak chciałbym ci pomóc to patrzę jaki masz model i patrzę w schematy i mogę ci kolor powiedzieć, a jak masz tylko Touran to nie będę wertował schematów żeby ci podawać warianty w zależności od rocznika...
jeszcze to sobie wpisz na przyszłość do profilu i będzie OKhajor pisze:a przepraszam bardzoVW Touran, 2004, z silnikiem 2.0
jarry pisze:jeszcze to sobie wpisz na przyszłość do profilu i będzie OKhajor pisze:a przepraszam bardzoVW Touran, 2004, z silnikiem 2.0
![]()
z bordnetz wtyczka A pin 7 idzie kabelek szaro-czarny na wtyczkę 10 cio pinową na pin 10, dalej do żarówki pozycyjnej lewej przewód czerwony
Pojawia ale nie znika do 0,00v , sprawdziłeś czy aby napewno nie ma tam żadnego prądu po wyłączeniu zapłonu?hajor pisze:A właśnie. Podlutowałem do tego kabelka od postojówek tam podłączyłem 1 kabel, 2 do - na aku no a 3 kabel do miejsca na w/w rysunku 1 miejsce obok 4rtego bezpiecznika który opisałem wyżej, ponieważ był wolny a tam pojawia się napięcie po włączeniu stacyjki;)
to zrobiłeś wbrew przepisom!TOMASZ PLUTA pisze:sygnał ze świateł mijania dallem do wyłączenia świateł do jazdy w dzień
turek pisze:Pojawia ale nie znika do 0,00v , sprawdziłeś czy aby napewno nie ma tam żadnego prądu po wyłączeniu zapłonu?hajor pisze:A właśnie. Podlutowałem do tego kabelka od postojówek tam podłączyłem 1 kabel, 2 do - na aku no a 3 kabel do miejsca na w/w rysunku 1 miejsce obok 4rtego bezpiecznika który opisałem wyżej, ponieważ był wolny a tam pojawia się napięcie po włączeniu stacyjki;)ciągnij kabel do skrzynki SC pod nogami kier. i tam poszukaj prądu ale miernikiem i ma być 0.00v na wył. zapłonie