wszystko pieknie ale 449 eur to kosmos moje sam zrobilem i to bi -xenon to juz drugi komplet obecnie mam takie same ale na srebrnym froncie te beda czarne jak smoła
manual ciezko to tak nazwac masz lampy rozklejasz i kombinujesz mierzysz czy soczewka sie zmiesci wraz z zarnikiem jak tak to trzeba dorobic jakies mocowanie potem wyczyscic i skleic i gotowe ja mam takie jedne juz zrobione jezdze na nich 1 rok i git jest te sa takie same soczewka od bmw x6 bi -xenon fajnie swieci orginala przetwornica jak zapale długie to z przeciwka goscoiwi żebra widac jest spoko jak bedziesz chcial jakis info to daj znac na pw
pozdrawiam M
to była zwykla lampa zaadoptowalem tam soczewke z lampy z bm-ki srednica soczewki 80mm samego szkla wiec wieksze od orginału dorobiony uchwyt macujacy z blachy aluminium 2mm wszystko poskrecane do orginalnych uchwytów z lampy tourana wiec normalnie działa silnik który ustala zasieg reflektora jest troche zabawy ale naprawde warto
Pozdrawiam M
Wszystko fajnie, ale skąd wytrzasnąć same soczewki od BMKi?
Zostaje raczej zakup jakiś połamanych lamp, a to pewnie tanie nie jest.
Przechodziłeś już przegląd z tymi lampami?
Orientowałeś się czy lampy xenonowe muszą mieć nabitą jakąś homologację (inną/dodatkową)?
Do Niemiec przybyłem, zobaczyłem, sprowadziłem =>Szaraczek - z pomocą znajomego.
lampe rozklejasz mozna uzyc nagrzewarki zwanej opalarką podgrzać mocno rant i wyłuskiwać ja osobiscie rozklejałem w piekarniku na 200stC na 4 min i wyłuskujesz szkło potem umyć odbłysnik ja uzyłem cifu i gąbeczki potem obczyść rant lampy podgrzej podprostuj jeśli trzeba i sklej i ciesz sie lampami czarnymi jak smoła
Link już widziałem, nawet kupiłem taką piankę do czyszczenia piekarników, jaka jest na zdjęciach.
Marcin, podpowiedz jeszce jakiego kleju\silikonu użyłeś do sklejania? Da się to jeszcze raz rozkleić?
ja uzyłem zwyklego przezroczystego sylikonu sanitarnego na bazie octu tylko pamietaj ze taki silikon ma dosc dlugi czas wysychania a właściwie odparowania wiec nie zatykaj dekli na tyle lamp bo ci zaparuja pojezdzij sobie ze dwa dni na otwartych deklach . mozesz też uzyc kleju do szyb samochodowych kosztuje ok 15 pln ale póżniej może być problem przy powtórnym rozklejeniu znowu trzeba dość mocno podgrzać rant gdzie jest wklejone szkło.
Pozdrawiam M