I chyba działa przez LINjarry pisze:platforma MQB czyli np. Golf VII nie pasuje niestetyyankee_g pisze:czy takie będzie pasowało: 5Q0815005N, bo jest od Golfa VII?
VW Touran Webasto Rozbudowa dogrzewacza Ogrzewanie postojowe
- hagio
- Expert
- Auto:: TRENDLINE 2.0 16V BKD2005
- Imię:: BARTOSZ
- Podziękował: 276 razy
- Otrzymał podziękowań: 153 razy
- Kontakt:
Re: VW Touran Webasto Rozbudowa dogrzewacza Ogrzewanie posto
-
Lex-mb
- Przeglądacz
- Auto:: 1T BKC 1.9 tdi 105KM 2005
- Imię:: Miras
- Podziękował: 16 razy
- Otrzymał podziękowań: 10 razy
Witam
Czy ktoś już próbował podlaczyc do Tourana taki piecyk
3C0815005AT
Czy ktoś już próbował podlaczyc do Tourana taki piecyk
3C0815005AT
Z pozdrowieniami Miras
PPD
Mody: webasto , podgrzewane fotele z tapicerką lift , naprawa maty w fotelu , parktronic , vw bluetooth touch phone kit , MFA , MFSW , TPMS .
PPD
Mody: webasto , podgrzewane fotele z tapicerką lift , naprawa maty w fotelu , parktronic , vw bluetooth touch phone kit , MFA , MFSW , TPMS .
- Tomasz_W-wa
- Władca postów
- Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 285 razy
- Otrzymał podziękowań: 484 razy
Tak, piecyk od Passata, działa bez problemowo, ze względu że ten piec ma wysokie SW (4709) w aucie musi być Gateway najmniej 1K0-L lub wyższy.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
-
bólzęba
- Kandydat
- Auto:: 1.9 AVQ 2004
- Imię:: Damian
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Posiadam taki piecyk zamontowany u siebie w Touranie i śmiga bez problemu.
-
rossini
- Kandydat
- Auto:: VW
- Imię:: Michał
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Witam, potrzebuję koledzy porady, meczę się od kilku dni z webasto w touaregu, może byście mogli coś pomóc i poradzić.
A mianowicie webasto to 7L6 819 008 H, telestart T91R, pin 2 z telestartu na pierwszy pin pieca. Pilot zaprogramowany ale za piernika nie wstaje webasto, tzn po wciśnięciu pilota słychać dźwięk z za licznika chyba can podnosi ale nie rusza. Miałem 0000000 w kodowaniu, znalazłem na zagranicznym forum do swojego wrzuciłem je ale nadal zero odzewu, opisywali żeby próbować z końcówką kodowania 30, 20, 10 próbowałem z każdą i nadal nic. VCDS w bloku 7 widzi działanie pilota co pokazuję na zdjęciu poniżej. Piec vcdsem mogę uruchomić normalnie. Ktoś miał takie przejścia i mógłby coś podpowiedzieć? Moze to wina tego telestartu z końcówką r chociaż z tego co się orientowałem to powinien działać beż żadnego problemu ma w-bus.

W bitach 006 wszystko okej tylko 0 że silnik zgaszony, i czekałem aż temperatura spadnie bo też było 0 iż za wysoka temperatura płynu chłodzącego, a co do 013 to kody pilota widzi poprawnie.

A mianowicie webasto to 7L6 819 008 H, telestart T91R, pin 2 z telestartu na pierwszy pin pieca. Pilot zaprogramowany ale za piernika nie wstaje webasto, tzn po wciśnięciu pilota słychać dźwięk z za licznika chyba can podnosi ale nie rusza. Miałem 0000000 w kodowaniu, znalazłem na zagranicznym forum do swojego wrzuciłem je ale nadal zero odzewu, opisywali żeby próbować z końcówką kodowania 30, 20, 10 próbowałem z każdą i nadal nic. VCDS w bloku 7 widzi działanie pilota co pokazuję na zdjęciu poniżej. Piec vcdsem mogę uruchomić normalnie. Ktoś miał takie przejścia i mógłby coś podpowiedzieć? Moze to wina tego telestartu z końcówką r chociaż z tego co się orientowałem to powinien działać beż żadnego problemu ma w-bus.
W bitach 006 wszystko okej tylko 0 że silnik zgaszony, i czekałem aż temperatura spadnie bo też było 0 iż za wysoka temperatura płynu chłodzącego, a co do 013 to kody pilota widzi poprawnie.
- JEDARO
- Expert
- Auto:: Touran 1.9 TDI BLS
- Imię:: Darek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 518 razy
do touarega to telestart T100 HTM montowany był piec thermo top C inny piec całkowicie niż touranach
-
rossini
- Kandydat
Dziekuje bardzo za odpowiedz, a ja zamówiłem sobie juz pilota oryginalnego z webasto, ale nic jak nie zadziała trzeba będzie sprzedać i kupić cos innego.
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Ja musze sie wziac za to kiedy i rozgryzc na ktory kabel podac by odpalilo. Spiac to pilotem od centrala uniwersalnego i tyle.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
To nie są te webasto co kiedyś, zobacz jaki teraz sygnał wyzwala włączenie.
NzTT
NzTT
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Wlasnie nie wiem. Musze to zbadac. Generalnie wlasnie psmietam ze saaby i viki C mialy juz na canie te piece. Chyba nawet mniej kabli bylo. Co steruje tym zalaczaniem pieca w sensie od czego impuls dostaje piec i jaki?
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
-
rossini
- Kandydat
Webasta cyfrowe sterowane są sygnałem W-bus a analogowe 12V
- hagio
- Expert
- Kontakt:
Może zacznijmy od tego czy masz jakieś błędy?jeśli tak to wklej skan. Pin nr.1 w piecu jest od programatora. Pin nr.2.diagnoza w-bus. Chyba masz źle wpięty sygnał w-bus do pieca-pisałeś że 2pin telestart na 1 pin w piecu.rossini pisze:Dziekuje bardzo za odpowiedz, a ja zamówiłem sobie juz pilota oryginalnego z webasto, ale nic jak nie zadziała trzeba będzie sprzedać i kupić cos innego.
-
rossini
- Kandydat
hagio pisze:Może zacznijmy od tego czy masz jakieś błędy?jeśli tak to wklej skan. Pin nr.1 w piecu jest od programatora. Pin nr.2.diagnoza w-bus. Chyba masz źle wpięty sygnał w-bus do pieca-pisałeś że 2pin telestart na 1 pin w piecu.rossini pisze:Dziekuje bardzo za odpowiedz, a ja zamówiłem sobie juz pilota oryginalnego z webasto, ale nic jak nie zadziała trzeba będzie sprzedać i kupić cos innego.
Witam, błędów nie mam, webasto termo testem odpalam, telestartem mogę je jedynie wyłączyć i wina jest tylko i wyłącznie centralki telestart, sprawdziłem kilka pilotów pod t91r i też nie działają, generalnie sprawdziłem dużo rzeczy będę robił na pewno jakiegoś małego manuala co z czym działa ale dopiero jak ogarnę wszystko do końca. A telestart podpięty dobrze w termo top c w-bus jest na pierwszym pinie.
- hagio
- Expert
- Kontakt:
Hm...pin 1 programator pin 2 diagnoza a jak diagnoza to w-bus. Bo w WTT wybierasz konkretny piecyk? czy przez w-bus połączenie?.a może to piec analog?.porównaj płytkę jeśli taka sama to cyfryzacja jeśli nie to analog.
-
karolJ
- Przeglądacz
- Auto:: touran 2007
- Imię:: Karol
- Podziękował: 1 raz
Witam a ja mam pytanie odnośnie panela Climatronik czy zawsze po włączeniu przycisku webasto panel się podświetla i czy można to jakoś zmienić tak aby się podświetlał gdy czujnik zmierzchu informuje że jest ciemno i jeszcze jedno pytanie jak odpalę auto i włączę webasto to podgrzewa mi tylko płyn w silniku wentylatory z ciepłym powietrzem się nie włączają na zgaszonym silniku jest ok włączam webasto chwile pochodzi i włącza się nawiew do kabiny auta czy to jest prawidłowe działanie proszę o odp