masz jakiś numer żeńskich wtyczek?Paweł.F pisze:Do podłączenia, żeby nie ciąć instalacji, zrobiłem prostą złączkę. Kable włożyłem w oploty z tworzywa sztucznego i wykończyłem rurkami termokurczliwymi:
Moje cztery kółka :D
- Mefju
- Użytkownik
- Auto:: OCTAVIA III CKFC
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 57 razy
Re: Moje cztery kółka :D
- Paweł.F
- ____________________

- Auto:: TOURAN 1,9 TDI, 2007
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 28 razy
To przede wszystkim tak:
1. Kupując nie powoływałem się na konkretne numery katalogowe czy coś, tylko w sklepie człowiekowi pokazałem to, czego potrzebuję (wtyki). I do czego (tzn. żeby dał mi też gniazda, w które będę mógł wpiąć wtyczki).
Nie mniej jednak poniżej przedstawiam to, czego użyłem - razem z oznaczeniem, które spisałem z elementów:
Numerów (oznaczeń) pinów (męskich czy żeńskich) nie jestem w stanie podać - były w komplecie z gniazdem/wtykiem.
Mam nadzieję, że jakoś pomogłem
PS.
Teraz właśnie sprawdziłem, że wtyki, które miałem na "wzór" też mają oznaczenie 1J0 971 972
1. Kupując nie powoływałem się na konkretne numery katalogowe czy coś, tylko w sklepie człowiekowi pokazałem to, czego potrzebuję (wtyki). I do czego (tzn. żeby dał mi też gniazda, w które będę mógł wpiąć wtyczki).
Nie mniej jednak poniżej przedstawiam to, czego użyłem - razem z oznaczeniem, które spisałem z elementów:
Numerów (oznaczeń) pinów (męskich czy żeńskich) nie jestem w stanie podać - były w komplecie z gniazdem/wtykiem.
Mam nadzieję, że jakoś pomogłem
PS.
Teraz właśnie sprawdziłem, że wtyki, które miałem na "wzór" też mają oznaczenie 1J0 971 972
Paweł
- Paweł.F
- ____________________

Wczoraj dotarła do mnie z polecanej przez Kolegów firmy przesyłka z modułami LED, przeznaczonymi do zastąpienia zwykłych żarówek w oświetleniu samochodu:
Zamówiłem "kompleksowo" cały komplet, tj:
- oświetlenie bagażnika (w tym dwie dodatkowe do tego, co zamontowałem w listwie);
- oświetlenie "sufit przy kierowcy"
- oświetlenie "sufit tył"
- dwie lampki "makijażowe"
- 4x oświetlenie nóg
- 4x oświetlenie ostrzegawcze drzwi
- tablica rejestracyjna
- postojówki
Co prawda nie mam jeszcze zrobionej instalacji do drzwi i do oświetlenia nóg, ale trzeba myśleć przyszłościowo
Wszystko z czasem będzie zrobione. Co do jakości to nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń. Zrobione jest ładnie i estetycznie, płytki zabezpieczone lakierem. Dla przykładu:
1. Moduły oświetlenia przestrzeni kierowcy: w dolnym rzędzie moduły ostrzegawcze drzwi dwukolorowe (biało-czerwone): 2. Moduły lampek makeup: Dzisiaj na pierwszy rzut poszła wymiana w bagażniku. Różnica w oświetleniu (jasności) jest widoczna nawet w dzień. Chciałem jeszcze dziś zrobić fotkę wieczorową porą, ale niestety - u mnie leje i nie uśmiecha mi się wychylać nosa z domu. Jak tylko pogoda pozwoli, to fotki się pojawią
- oświetlenie bagażnika (w tym dwie dodatkowe do tego, co zamontowałem w listwie);
- oświetlenie "sufit przy kierowcy"
- oświetlenie "sufit tył"
- dwie lampki "makijażowe"
- 4x oświetlenie nóg
- 4x oświetlenie ostrzegawcze drzwi
- tablica rejestracyjna
- postojówki
Co prawda nie mam jeszcze zrobionej instalacji do drzwi i do oświetlenia nóg, ale trzeba myśleć przyszłościowo
1. Moduły oświetlenia przestrzeni kierowcy: w dolnym rzędzie moduły ostrzegawcze drzwi dwukolorowe (biało-czerwone): 2. Moduły lampek makeup: Dzisiaj na pierwszy rzut poszła wymiana w bagażniku. Różnica w oświetleniu (jasności) jest widoczna nawet w dzień. Chciałem jeszcze dziś zrobić fotkę wieczorową porą, ale niestety - u mnie leje i nie uśmiecha mi się wychylać nosa z domu. Jak tylko pogoda pozwoli, to fotki się pojawią
Paweł
- wujo_sam
- Specjalista
- Auto:: Touran 2.0
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 68 razy
- Otrzymał podziękowań: 70 razy
Będziesz zadowolony. U mnie już ponad 2 lata śmiga ja 
Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
-
Skrzyniu21
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię:: Krzysztof
- Podziękował: 11 razy
- Otrzymał podziękowań: 15 razy
- Paweł.F
- ____________________

Powiem tak:
1. Efekt na zdjęciach jest słabszy, niż w rzeczywistości - naprawdę, to nie tylko jakiś bajerek
2. A ile wyszło?.... U mnie 390 PLN. Ale razem z modułami w drzwiach i oświetleniem stóp (to i to będzie zrobione na wiosnę - teraz warunki nie pozwalają) + tablica rej. + postojówki + schowek + makeup (osłony p.słoneczne) Oczywiście jeszcze doświetlenie bagażnika (lampki w górnej listwie bagażnika). Czy warto? Mniemam, że tak. Ale to trzeba samemu (subiektywnie) ocenić...
Ja nie żałuję 
1. Efekt na zdjęciach jest słabszy, niż w rzeczywistości - naprawdę, to nie tylko jakiś bajerek
2. A ile wyszło?.... U mnie 390 PLN. Ale razem z modułami w drzwiach i oświetleniem stóp (to i to będzie zrobione na wiosnę - teraz warunki nie pozwalają) + tablica rej. + postojówki + schowek + makeup (osłony p.słoneczne) Oczywiście jeszcze doświetlenie bagażnika (lampki w górnej listwie bagażnika). Czy warto? Mniemam, że tak. Ale to trzeba samemu (subiektywnie) ocenić...
Paweł
- Paweł.F
- ____________________

Dzisiaj pogoda sprzyjała, więc wsadziłem kolejne moduły z prolumo:
- schowek - pozycyjne
Troszkę jeszcze "mało czysty" Turanek
, ale już na dniach... 
- schowek - pozycyjne
Troszkę jeszcze "mało czysty" Turanek
Paweł
- Paweł.F
- ____________________

Obudowa kluczyka wymieniona. Kupiona tutaj:
https://www.olx.pl/oferta/pilot-obudowa ... hZRnh.html
Jakość, tak pod względem jakości jak i wykonania naprawdę porządna. Płytka elektroniki elegancko weszła na swoje miejsce.
Wymieniałem tak jak tutaj:
https://www.youtube.com/watch?v=3z_j10YTvqE - dzięki wielkie Tomasz W-wa -
W sumie robota prosta - do momentu próby rozdzielenia części obudowy z ostrzem i potrzeby wyjęcia chipu. Połówki obudowy poza połączeniem wkręcikiem były ze sobą sklejone, a i sam chip był przyklejony czymś cyjanoakrylowopodobnym (kropelka czy coś). Wyciąganie go na siłę nie wchodziło w grę, więc starą obudowę maksymalnie, ile tylko się dało, pociąłem Dremelem, a później nożykiem. Dość pracochłonne zajęcie - ok. 2. godz. Po tych zabiegach "bańka" praktycznie sama wyskoczyła, ku mojej radości i zadowoleniu
Tyle zostało ze starej obudowy (po lewej):
W nową obudowę chipu już nie wklejałem. Włożyłem go na miejsce w kawałeczku porowatej gąbki:
Drugą sprawą było zamontowanie ostrza kluczyka. Główka niestety jest troszkę inna w nowej obudowie i nie dało się użyć starej. Ale wystarczyło lekko podpiłować ostrze w części wchodzącej w główkę.
Wszystko elegancko pasuje i działa, przy samochodzie również 
https://www.olx.pl/oferta/pilot-obudowa ... hZRnh.html
Jakość, tak pod względem jakości jak i wykonania naprawdę porządna. Płytka elektroniki elegancko weszła na swoje miejsce.
Wymieniałem tak jak tutaj:
https://www.youtube.com/watch?v=3z_j10YTvqE - dzięki wielkie Tomasz W-wa -
W sumie robota prosta - do momentu próby rozdzielenia części obudowy z ostrzem i potrzeby wyjęcia chipu. Połówki obudowy poza połączeniem wkręcikiem były ze sobą sklejone, a i sam chip był przyklejony czymś cyjanoakrylowopodobnym (kropelka czy coś). Wyciąganie go na siłę nie wchodziło w grę, więc starą obudowę maksymalnie, ile tylko się dało, pociąłem Dremelem, a później nożykiem. Dość pracochłonne zajęcie - ok. 2. godz. Po tych zabiegach "bańka" praktycznie sama wyskoczyła, ku mojej radości i zadowoleniu
Paweł
- Paweł.F
- ____________________

No i trafiła do mnie dojazdówka od Dlugi-ego74. Razem z wkładem styropianowym do 16". Powiem szczerze, że w tym wkładzie jest potencjał
. Ale wszystko wymaga przemyślenia (a więc i czasu). Najważniejsze, że stres w czasie podróży w temacie "oryginalny zestaw (czyli spray)" vs. "co dalej po użyciu zestawu..." został zażegnany
Fotki w późniejszym czasie, jak tylko coś wymyślę z tym wkładem, co i jak podciąć - zmienić, i czy, przede wszystkim, jest to warte zachodu i kombinowania 
Paweł
- rzutnik
- Specjalista
- Auto:: Touran 1,6TDI 2012 manual
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 133 razy
Ostatnio rozwaliłem oponę na krawężniku - dziura 3-4cm. Gdyby nie dojazdówka to autko musiałoby zostać na mieście na jakimś chodniku lub parkingu. Ponadto stalo się to wieczorem i jeszcze w strefie płatnego parkowania. Ten "spray" na nic by się przydał. Dzięki yemu że wcześniej dokupiłem dojazdówkę zmieniłem koło i pojeździłem tak 2 dni zanim wymieniłem uszkodzoną oponę.
Był Touran 1T2 był 2 Touran 1T3