Oferty sprzedaży Touranów - oceny, komentarze [2016]

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
OGr
Początkujący
Auto:: Audi A4
Imię:: Robert
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Re: Oferty sprzedaży Touranów - oceny, komentarze [2016]

Post autor: OGr »

Pod nosem coś takiego znalazłem. Prawie miesiąc wisi:

https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-to ... hHmTp.html

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
poldiver
Zaawansowany
Auto:: Caddy 1.6TDI 2011
Imię:: Kuba
Podziękował: 30 razy
Otrzymał podziękowań: 71 razy
Kontakt:

Post autor: poldiver »

I co Ci mamy napisać?
Zdjęcia byle jakie, prawego boku nie widać wcale.
Chcesz kupić samochód? To licz się z długim czasem poszukiwania, setkami przejechanych kilometrów, wieloma rozczarowaniami i wku.wieniami. I nie licz na to, że społeczność forum znajdzie ten Twój idealny samochód. Kupujesz używany - idź na kompromis. Ja mówiłem, że już przenigdy nie kupię czarnego. Wytrzymałem 4 lata. Teraz się usprawiedliwiam, że to auto dla żony. I co z tego, jak i tak to ja będę go co 3 dzień mył i raz w miesiącu woskował. Ale kupując używkę nie miałem złudzeń i ochoty wozić żonę do pracy i na zakupy przez kilka miesięcy.
Myślisz o leasingu - kup nowy. Wtedy będziesz mógł wybrać kolor, wyposażenie i zapach choinki przy lusterku.

A jak czytam niektóre komentarze typu felgi ze starego modelu, reflektory z nowego, wnętrze nie takie, kierownica wymieniona.... I co z tego? Każdy z nas modzi w swoich autach i wymienia wiele
podzespołów na nowsze, lepsze lub ładniejsze. Nie zawsze idzie to w parze ze zgodnością w roku modelowym, ba, nawet z modelem samochodu. Czy to ma dyskwalifikować taki samochód? Jeśli tak, to prawie każdy z nas będzie miał wielkie problemy ze znalezieniem kupca na nasze cacuszka.
OGr
Początkujący

Wychodziły polifty bez halo przednich ? Bogata wersja a halogenów nie ma.
Awatar użytkownika
bartez55
Auto:: Touran 2.0 TDI [CFHC]
Imię:: Bartek
Podziękował: 39 razy
Otrzymał podziękowań: 102 razy

Post autor: bartez55 »

Oczywiście ze wychodziły, ja w swoim nie mam pomimo dobrego wyposażenia.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
OGr
Początkujący

Oka, dzięki, może pojadę go dzisiaj chociaż zobaczyć.
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów
Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
Imię:: Michał
Podziękował: 384 razy
Otrzymał podziękowań: 325 razy

Post autor: niko02 »

poldiver pisze:I co Ci mamy napisać?
Zdjęcia byle jakie, prawego boku nie widać wcale.
Chcesz kupić samochód? To licz się z długim czasem poszukiwania, setkami przejechanych kilometrów, wieloma rozczarowaniami i wku.wieniami. I nie licz na to, że społeczność forum znajdzie ten Twój idealny samochód. Kupujesz używany - idź na kompromis. Ja mówiłem, że już przenigdy nie kupię czarnego. Wytrzymałem 4 lata. Teraz się usprawiedliwiam, że to auto dla żony. I co z tego, jak i tak to ja będę go co 3 dzień mył i raz w miesiącu woskował. Ale kupując używkę nie miałem złudzeń i ochoty wozić żonę do pracy i na zakupy przez kilka miesięcy.
Myślisz o leasingu - kup nowy. Wtedy będziesz mógł wybrać kolor, wyposażenie i zapach choinki przy lusterku.

A jak czytam niektóre komentarze typu felgi ze starego modelu, reflektory z nowego, wnętrze nie takie, kierownica wymieniona.... I co z tego? Każdy z nas modzi w swoich autach i wymienia wiele
podzespołów na nowsze, lepsze lub ładniejsze. Nie zawsze idzie to w parze ze zgodnością w roku modelowym, ba, nawet z modelem samochodu. Czy to ma dyskwalifikować taki samochód? Jeśli tak, to prawie każdy z nas będzie miał wielkie problemy ze znalezieniem kupca na nasze cacuszka.
Tylko mylisz nasze modowanie, które jest najczęściej udokumentowane choćby zdjęciowo z totalną reinkarnacją auta po dzwonie, bo ma inną tapicerkę, dechę, listwy bez chromu, bo tańsze, klamki bez koloru, czarne relingi itp itd.
Touran by niko02Obrazek
ZWzPD :mrgreen:
Obrazek
Awatar użytkownika
poldiver
Zaawansowany
Auto:: Caddy 1.6TDI 2011
Podziękował: 30 razy
Otrzymał podziękowań: 71 razy
Kontakt:

Post autor: poldiver »

niko02 pisze:
poldiver pisze:I co Ci mamy napisać?........
Tylko mylisz nasze modowanie, które jest najczęściej udokumentowane choćby zdjęciowo z totalną reinkarnacją auta po dzwonie, bo ma inną tapicerkę, dechę, listwy bez chromu, bo tańsze, klamki bez koloru, czarne relingi itp itd.
Tak na szybko wątpliwości odnośnie wyposażenia z tego wątku. A nasze modyfikacje? Ręka w górę ile osób czytających to forum zrobiło modyfikacje, a nie ma zdjęć. Tylko trzeba by nowy wątek założyć, bo ten odbiegłby od tematu:
WROC1975 pisze: Tego niebieskiego ktoś przerabiał pod ogrzewanie postojowe dlatego ma pewnie zmieniony panel klimatyzacji , kierownicę multi z polifta i pełen licznik - ogólnie biedna wersja
remi10 pisze:
b) ma pakiet zimowy - co stwierdzam po podgrzewanych fotelach - ale brak spryskiwaczy reflektorów ( być może zderzak wymieniony ale sprawdź czy nie wymieniony - zasadniczo z pakietem zimowym zawsze spryski są )
Dodi pisze: Felgi nie od wersji Highline... nawet nie od Tourana
marcyb3 pisze: Wedlug mnie to on ma tylko kierownice z R-line, ciekawe co sprzedający chce ukryć pod tymi listami na nadkolach ,pewnie rdze dach oklejony karbonem też daje dużo do myślenia,jak nie pojedziesz i nie zobaczysz to nie będziesz wiedział co jest z tym autem . Ja osobiscie bym sobie nim glowy nie zawracal. Tyle oddemnie
tomcio1600 pisze: Ogółem jakaś "biedna" wersja... fotele podstawowe (kolorystycznie mi coś nie pasują - może kwestia aparatu i zdjęcia). Wydaje mi się, że prawy przedni błotnik nie do końca dobrze spasowany. Lampa wydaje mi się inna.
Grill czarny (wymieniony lub pomalowany), brakuje w zderzaku halogenów - a wcześniej takowe były, gdyż włącznik jest od wersji z halogenami.
To pasuje do mnie - też mam włącznik z przednimi halogenami, z "AUTO" i w chromie, choć halogenów nigdy nie było. I czy świadczy to o fakcie wymiany zderzaka, lub kolizji przodem?
krzychu271 pisze:Na siedzeniach pokrowce, co może świadczyć o zużyciu tapicerki.
Wg mnie coś za tanio
kubbus5 pisze: Wersja Trendline a przedni grill od Highline. Także przyjrzałbym się dokładnie czy z przodem wszystko ok czy może miał małe kuku :)
Awatar użytkownika
kubbus5
Przeglądacz
Auto:: Touran 2.0TDI 2009
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 15 razy

Post autor: kubbus5 »

Kolego Poldiver w ogóle mylisz pojęcia. Nie odróżniasz auta po przeprowadzonych modach od auta kombinowanego, źle zrobionego spasowanego czy doposażonego. Daje przykład skoro ktoś widzi auto u handlarza całe w wersji Trendline a grill ma od Highline to można chyba przypuszczać ze coś mogło się dziać z przodem bo chyba nie myślisz ze handlarz robił sobie moda i wstawił grill od bogatszej wersji. Przeważnie chodzi tutaj o takie uwagi. Każdy tutaj z forumowiczów jeżeli ma pojęcie i coś widzi to daje wskazówkę kupującemu żeby się dokładniej przyjrzał tej rzeczy. Proponuje czytać ze zrozumieniem. Po to jest wątek żeby pisać swoje sugestie.

-- 15 paź 2016, o 16:48 --
OGr pisze:Pod nosem coś takiego znalazłem. Prawie miesiąc wisi:

Co do auta z linku to moim zdaniem jest po taxi :mrgreen:
OGr
Początkujący

kubbus5 pisze:Kolego Poldiver w ogóle mylisz pojęcia. Nie odróżniasz auta po przeprowadzonych modach od auta kombinowanego, źle zrobionego spasowanego czy doposażonego. Daje przykład skoro ktoś widzi auto u handlarza całe w wersji Trendline a grill ma od Highline to można chyba przypuszczać ze coś mogło się dziać z przodem bo chyba nie myślisz ze handlarz robił sobie moda i wstawił grill od bogatszej wersji. Przeważnie chodzi tutaj o takie uwagi. Każdy tutaj z forumowiczów jeżeli ma pojęcie i coś widzi to daje wskazówkę kupującemu żeby się dokładniej przyjrzał tej rzeczy. Proponuje czytać ze zrozumieniem. Po to jest wątek żeby pisać swoje sugestie.

Czemu po taxi? Jadę go właśnie zobaczyć

Awatar użytkownika
turek
Specjalista
Auto:: Alhambra 7n,Ibiza 6j
Imię:: Michal
Podziękował: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 118 razy

Post autor: turek »

OGr pisze:
kubbus5 pisze:Kolego Poldiver w ogóle mylisz pojęcia. Nie odróżniasz auta po przeprowadzonych modach od auta kombinowanego, źle zrobionego spasowanego czy doposażonego. Daje przykład skoro ktoś widzi auto u handlarza całe w wersji Trendline a grill ma od Highline to można chyba przypuszczać ze coś mogło się dziać z przodem bo chyba nie myślisz ze handlarz robił sobie moda i wstawił grill od bogatszej wersji. Przeważnie chodzi tutaj o takie uwagi. Każdy tutaj z forumowiczów jeżeli ma pojęcie i coś widzi to daje wskazówkę kupującemu żeby się dokładniej przyjrzał tej rzeczy. Proponuje czytać ze zrozumieniem. Po to jest wątek żeby pisać swoje sugestie.

Jedź obejrzeć na własne oczy, może i po taxi ale może i też bezwypadek i w dobrym stanie
OGr
Początkujący

turek pisze:
OGr pisze:

Jedź obejrzeć na własne oczy, może i po taxi ale może i też bezwypadek i w dobrym stanie
Gość mówił że rok temu wymieniał rozrząd, a jak się dopytalem co konkretnie to że pasek :-)

Awatar użytkownika
turek
Specjalista
Auto:: Alhambra 7n,Ibiza 6j
Imię:: Michal
Podziękował: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 118 razy

Post autor: turek »

OGr pisze:Gość mówił że rok temu wymieniał rozrząd, a jak się dopytalem co konkretnie to że pasek :-)
A co jak gość pyta się kiedy wymienić filtr oleju ( oczywiście przyjechał na wymiane oleju) tak to już bywa :mrgreen:
OGr
Początkujący

Byłem go oglądać i silnik to ma BLS, skrzynia automatyczna sucha czyli 7 biegów. Lakierniczo wszędzie jest 240, tylko przy przednim lewym błotniku przy kole coś nie łapie miernik, ale za to wyżej jest już gites. Skrzynia zmienia płynnie biegi, żadnych szarpniec czy coś. Zapocone jest kapke pod uszczelka głowicy ale to dosłownie delikatnie. Zrobiłem logi to mogę później wstawić.

Poniżej vin

Obrazek

Awatar użytkownika
kubbus5
Przeglądacz
Auto:: Touran 2.0TDI 2009
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 15 razy

Post autor: kubbus5 »

Jeżeli jest ma całym aucie 240 czyli ma druga warstwę lakieru. Pewnie jest cały przemalowany. Do tego spójrz ma wklejkę z vinem która wkleiłeś nie widzisz ze jest ona odmalowana na około. A czemu taxi bo po pierwsze tapicerka i boczki ze skaju imitującego skórę jak w każdym Touranie w taxi, 7 miejsc itd. Skrzynia jest 6 biegowa, 7 biegów jest dopiero w modelu 1T3. Ale jak ci wszystko pasuje to bierz :mrgreen:
OGr
Początkujący

Skrzynia jest 7 biegow jak nic. Nawet na liczniku bylo 7 przelozen. Kurka moze I masz racje, ciekawe ile realnie ma przejechane.

Ostatnio zmieniony sob paź 15, 2016 21:40 przez OGr, łącznie zmieniany 1 raz.
Zablokowany