mam takie pytanie dla was i poprosze o odpowiec kazdego zainteresowanego
a mianowicie mam 1,9 TDI AVQ i po jakim odcinku drogi osiagacie pion?
nie pytam o temperature poniżej 5stopni i uruchomieniu sie dogrzewacza tylko o warunki jakie są teraz za oknem 8/10 st.
jestem po wymianie termostatu i wydaje mi sie ze samochód sie szybciej nagrzewał i odcinek z domu do pracy był juz pion...
jak jest u was ?????
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .
Jeżeli wyjeżdżam z podziemnego garażu (np. rano) i tam jest temp dodatnia i jadę od razu ekspresówką (S8) to tak za 4-5 kilometrów i mam 90 stopni, temp na zewnątrz 5-6 stopni.
Jeżeli auto stoi na dworku i ruszam z pracy do domu i ta sama trasa czyli ekspresówka S8 to muszę przejechać z 7-9 km.
Oczywiście mówimy o nie włączonym Webasto i temp. za oknem jaka jest teraz na dworku.
Jeżeli bardzo Ci zależy na pomiarach to mogę jutro wszystko spisać co i jak.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
powiem wam panowie ze mnie troszke zaskoczyliscie
wszedzie gdzie nie zadzwonilem czy na warsztat czy do sklepu to wdzyscy polecali wlasnie wahlera i moje wcześniejsze samochody tez jezdzily na nim i nie bylo problemu , a tu taka niespodzianka
nic trzeba bedzie wymienic jeszcze raz
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .
Behr i wahler to najlepsze termistaty ale pamietajmy ze to tylko czesci zamienne. Potrafia byc dziabniete juz nowe. Termometr garnek z woda i sprawdzamy termostat.
wesol pisze:Behr i wahler to najlepsze termistaty ale pamietajmy ze to tylko czesci zamienne. Potrafia byc dziabniete juz nowe. Termometr garnek z woda i sprawdzamy termostat.
90% mechaników taki by założyło i tak jak pisze wesol zdarzają się jakieś odchyły od normy które trzeba reklamować i tyle