Cesarz pisze:Taki sliczny i "hamerykanski" a juz klocki do wymiany...
lekko zazdraszam, fajne auto
tak, Niemiec zaoszczędził na serwisie i sprzedał przed wymianą klocków,oleju, filtrów (pewnie dlatego nie płakał jak sprzedawał )
Ale już wszystko ogarnięta.
W poniedziałek w serwisie wymieniony olej w DSG i Haldexie oraz płyn hamulcowy. W trakcie wymiany oliwy miły pan w serwisie udostępnił mi całą historię wizyt w serwisie. Po wpisach widać, że Niemiec nie umiał otworzyć pokrywy silnika bo nawet na dolewkę płynu do spryskiwaczy jeździł na VW
Był Touran 1,9TDI/77KW + DSG
Jest Tiguan 2,0TDI/130KW + DSG
Dokładnie.
Jeździłem nowym Tiguanem na test-drive z czarną skórą i czarnym sufitem to czułem się trochę jak w katafalku a czarny kolor aż przygniatał takie odniosłem wrażenie. Wsiadam do mojego jaśniutkiego i widzę światłość dodatkowo efekt daje odsłonięta panorama.
Jak to się mówi "jeden lubi rybki a drugi akwarium"
FreeStyle pisze:Po wpisach widać, że Niemiec nie umiał otworzyć pokrywy silnika bo nawet na dolewkę płynu do spryskiwaczy jeździł na VW
To akurat może być czysta ekonomia . Kupiec, który kupi mojego Tourana również znajdzie w historii wpis (a nawet kilka wpisów) o płynie do spryskiwaczy z bardzo prostego powodu. Płyn np na stacji Orlen kosztuje 22 pln. W ASO płaciłem 19 pln, więc przy okazji prosiłem o zalanie zbiorniczka. Ot i cała filozofia. ASO nie zawsze oznacza zło. Maskę podnieść jednak umiem i nie raz dolałem również sam.
oja ...ale śliczny - ja też w przyszłości planuję zamienić swojego Turka na Tiguana . Ale tak finansowo uwzględniając możliwości to koło 2010 roku - byleby po lifcie . No i 2.0 140KM z manualem. Ale wnętrze śliczne - uwielbiam takie jasne. W Turku niestety takiego nie znalazłem jak szukałem. Ostatni raz w passacie z 1999 miałem.
W wolnym czasie podziel się wrażeniami. Jak to jeździ w porównaniu do Turka, jak spalanie po Warszawie Cie wychodzi a jeśli będziesz gdzies na bezdrożach to zobacz czy gdzies dalej wjedzie niż Turek
ale super auto. Naprawdę śliczne
remi10 pisze: a jeśli będziesz gdzies na bezdrożach to zobacz czy gdzies dalej wjedzie niż Turek
raczej na bezdroża nie będę się pchał bo to nie jest prawdziwa terenówka. Ale jakiś większy śnieg to z chęcią. Nowe Nikiany już założone i czekają na białe szaleństwo.
Freestyle gratulacje
Piękne auto. Szybko się przekonasz jaka jest różnica jazdy na Haldexie w porównaniu z jedną ośką. I nie trzeba jechać w teren. Mam porównanie od 1,5 roku.