mam u siebie tryb skandynawski i posiadam czujnik zmierzchu i mam zapytanie da sie zrobic zeby auto jezdzilo na samych pozycyjnych a gdzy sie z ciemni przelaczalo sie automatycznie na mijania?
... halogeny ori, czy dokładane ? , jeśli wykodujesz byte 0 bit 0, to nadal święcą w "trybie halogenów" ?xmientus pisze:Wykodowałem na próbę rain/light sensor byte 0 bit 6 i nic nadal ciemność. Najbardziej zastanawia mnie, że po każdorazowym zakodowaniu 17 bit 4 wyskakuje błąd spalonej żarówki. A w 18 bit 2 jest odhaczony. Tak więc Panowie nadal bez sukcesu
... jak je ściemnisz całkiem, czyli o 100 %, będziesz jeżdził na samych pozycjachgordon pisze:Artur możesz przecież ustawić tryb Ameryka Południowa, gdzie świecą Ci tylko dwie żarówki, czyli światła mijana i zmniejszyć moc do np.: 50%.
... jakie 'drutować' ? jeden przewód do borda ? sorrki dwa, drugi od przełącznika światełwesol pisze:Ja u siebie bede wlasnie montowal halogeny i zrobie to raczje po analogu ani mi si enie usmiecha wymieniac borda ani tez drutowac to bo pewnei instalacji brak. Doloze albo osobny jakis pstryczek w kabinie albo sprzegne z tylnym przeciwmgielnym.
... nie bardzo kumam o co chodzi, ale jesli masz DRL zakodowane w halogenach, to włacznik w pozycji "0" halogeny swiecą, jeśli masz RLS to włącznik w pozycji "auto" i wtedy RLS steruje światłami-halogenami-drl, jak widno świecą jak ciemno gasnąwesol pisze:Poza tym nie wiem jak to jest w przypadku jak ktos ma swiatla z automatu wlaczane i jak jedziemy to mimo ze wlacznik jest na 0 to chyba nie wlaczymy halogenow puki nie przekrecimy chocby na pozycje tak??