BKD nie odpala

czester-11
Początkujący
Auto:: Touran,BKD,2005
Imię:: sylwester

BKD nie odpala

Post autor: czester-11 »

witam
przeszukalem duzo postow ale nie moge znalezc rozwiazania . probowalem juz wielu podpowiedzi.
Sprawa wyglada tak:
Mialem zbyt duzy pobor pradu wiec podpiolem miernik i zaczelem w komorze silnika odpinac bezpieczniki. Po odpieciu f13 pobor spadl do 0.00 A
sprobowalem odpalic auto ale na fis nie wyswietlalo mi sie nic i auto nie odpalilo. Bezpiecznik wrocil na miejsce , kolejna proba i nic.Podlaczylem VCDS wykryl jakies bledy on immo wykasowalem i nadal brak rezultatu.
Od wczoraj zaden blad nie powrocil brak bleduw w silniku brak w skrzyni DSG.
Auto ma paliwo filtr jest pelny pompka podaje paliwo ale nie wiem czy podczas rozruchu idzie ono na wtryski. Na plaku alto lapie ale slychac ze nie chodzi na ON tylko dopuki mu plak aplikuje. wszystkie bezpieczniki sprawne zarowno w komorze silnika jak i w srodku.
Dodam ze podczas odpalania siweci sie kontrolka silnika i jak krece zaczyna mrogac razem z kontrolka swiec i sluchac ze cos pstryka (czyzby to przekaznik) .
Przekaznik w komorze mam jeden wyjmowalem go i nie widac zadnych upalen na stopkach. To cykanie dobiega jakby zza kontrolki- licznika.

touran 2005 r
bkd
dsg
Awatar użytkownika
Lewik
Zaawansowany
Auto:: BKC 1,9
Imię:: Darek
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 35 razy

Re: BKD nie odpala

Post autor: Lewik »

a jest szansa ,że nie wsadziłeś bezpiecznika we właściwe miejsce tylko zamieniłeś któryś miejscami. Weź garść bezpieczników oznacz kropką z korektora lub markerem i powsadzaj w wolne miejsca jak zapali to bedziesz wiedział co namieszałeś.
Miałem raz taki przypadek auto po naprawach blacharskich nie pali okazało się ze ktoś pożyczył sobie bezpiecznik
Awatar użytkownika
rzutnik
Specjalista
Auto:: Touran 1,6TDI 2012 manual
Imię:: Wojtek
Podziękował: 24 razy
Otrzymał podziękowań: 133 razy

Post autor: rzutnik »

Miejsca w których nie powinno być bezpieczników w gnieździe przynajmniej z jednej strony nie mają blaszek (złączy). Jeśli po obu stronach są blaszki to coś tam jest podłączone i powinien być jakiś bezpiecznik.
czester-11
Początkujący
Auto:: Touran,BKD,2005
Imię:: sylwester

Post autor: czester-11 »

wydaje mi sie ze nie w sumie w komorze zbyt duzo ich nie ma.Ale sprawdze jutro rano.

-- Śr lis 16, 2016 10:46 --

Sukces!! odpalil od strzala
Naladowalem akumulator bo mial juz tylko 12,4 V
Pod maska mialem 5 pustych miejsc w ktore moglem wlozyc bezpieczniki wiec wlozylem we wszystkie i touran odpalil na pol strzala. ;p
Zostawilem tak .
Dzieki za rade
w sumie nie wiem czy to bezpiecznik czy poprostu juz aku slabe ale wazne ze dziala
ODPOWIEDZ