TOURAN 2015 (5T1)

Nowości ze świata motoryzacji
Yellowchina
Przeglądacz
Auto:: 1.4 TSI DSG 7 HL 2016
Imię:: Piotrek
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: TOURAN 2015

Post autor: Yellowchina »

Witam, pytanie odnośnie świateł czy to może tylko odblaski a chodzi o drzwi na dole od wewnątrz znajduje się czerwona szybka i czy to tylko odblaskowe czy światło czerwone po otwarciu drzwi, jeżeli tak to jak to uruchomić i jak się włącza przeciw mgłowe przednie i tylne.
Awatar użytkownika
Gandalf
Użytkownik
Auto:: Touran 1.4 TSI HL 2016
Imię:: Jarek
Podziękował: 22 razy
Otrzymał podziękowań: 49 razy

Post autor: Gandalf »

Yellowchina pisze:Witam, pytanie odnośnie świateł czy to może tylko odblaski a chodzi o drzwi na dole od wewnątrz znajduje się czerwona szybka i czy to tylko odblaskowe czy światło czerwone po otwarciu drzwi, jeżeli tak to jak to uruchomić i jak się włącza przeciw mgłowe przednie i tylne.
W drzwiach są tylko odblaski. VW zaoszczędził i nie daje tam podświetlenia nawet za dopłatą.
Można zrobić moda i sobie dołożyć światełka w drzwiach.

Przeciwmgłowe włącza się wyciągając włącznik świateł do siebie - pierwsza pozycja przeciwmgłowe przednie i druga: przeciwmgłowe przednie i tylne.
Yellowchina
Przeglądacz

No popatrz a mi w serwisie powiedziano że pojazd nie jest wyposażony w światłach mgłowe a z tymi drzwiami to oszczędność zrobili że ocho.
Awatar użytkownika
Gandalf
Użytkownik

Yellowchina pisze:No popatrz a mi w serwisie powiedziano że pojazd nie jest wyposażony w światłach mgłowe a z tymi drzwiami to oszczędność zrobili że ocho.
Przeciwmgłowe tylne mają wszystkie bo taki jest wymóg homologacyjny.

Przeciwmgłowe przednie - zależy od wersji. W Trendline/Comfortline są opcjonalne, w Highline są w standardzie. Co ciekawe do R-Line nie da się przeciwmgielnych przednich domówić w ogóle.
Yellowchina
Przeglądacz

I jeszcze jedno pytanie, samochód a dokładniej tylni zderzak był malowany z powodu zarysowania, jak się dowiedziałem po 6 m-cach dość przypadkiem , Pan ,który mi wydawał auto w salonie jako nowe nic nie wspomniał, nie powiedział że takie coś miało miejsce - proszę napisać jakie by było wasze stanowisko w tej kwestii, Pan a dokładniej kierownik działu sprzedaży wyraża chęć do dogadania się, wstępnie ja zaproponowałem dywaniki gumowe plus matę do bagażnika Pan jest na tak no i co o tym sądzisz .
Awatar użytkownika
Gandalf
Użytkownik

Yellowchina pisze:I jeszcze jedno pytanie, samochód a dokładniej tylni zderzak był malowany z powodu zarysowania, jak się dowiedziałem po 6 m-cach dość przypadkiem , Pan ,który mi wydawał auto w salonie jako nowe nic nie wspomniał, nie powiedział że takie coś miało miejsce - proszę napisać jakie by było wasze stanowisko w tej kwestii, Pan a dokładniej kierownik działu sprzedaży wyraża chęć do dogadania się, wstępnie ja zaproponowałem dywaniki gumowe plus matę do bagażnika Pan jest na tak no i co o tym sądzisz .
Jeśli zderzak jest dobrze pomalowany to tragedii nie ma - w końcu to tylko plastik.

Ja bym się dogadywał z dilerem. Dywaniki + mata pod warunkiem, że dadzą oryginalne VW. Może też naklejki ochronne na progi i zderzak tylny (np. transparentna)... Ekstremalnie można spróbować powalczyć np. o komplet felg stalowych na zimę.
Yellowchina
Przeglądacz

To wszystko już kupowałem wcześniej mam już to a te dywaniki i mata mają być orginalne z napisem touran a ja mam wersję Highline.
hubertm
Przeglądacz
Auto:: Touran 1.4 TSI DSG
Imię:: Hubert
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Post autor: hubertm »

Czy nawigacja discover media pokazuje informacje o korkach czy tylko discover pro?
Yellowchina
Przeglądacz

discover media mam i jakiś czas się tym bawiłem no i coś tam pokazywało

-- Pt lis 25, 2016 10:30 --

O Car-Net mi chodziło, sorki.

-- Pt lis 25, 2016 11:34 --
Gandalf pisze:
Yellowchina pisze:Witam, pytanie odnośnie świateł czy to może tylko odblaski a chodzi o drzwi na dole od wewnątrz znajduje się czerwona szybka i czy to tylko odblaskowe czy światło czerwone po otwarciu drzwi, jeżeli tak to jak to uruchomić i jak się włącza przeciw mgłowe przednie i tylne.
W drzwiach są tylko odblaski. VW zaoszczędził i nie daje tam podświetlenia nawet za dopłatą.

Przeciwmgłowe włącza się wyciągając włącznik świateł do siebie - pierwsza pozycja przeciwmgłowe przednie i druga: przeciwmgłowe przednie i tylne.
Będę musiał to sprawdź koniecznie bo coś mi się wydaje że tak próbowałem i bez wieków a i Pan w serwisie mówił że niema
terex
Auto:: Touran 2016 1,4 TSI DSG
Imię:: Grzegorz
Podziękował: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 11 razy

Post autor: terex »

Panowie czy wy tez macie problem z zaparowanymi szybami w waszych touranach. u mnie to wyglada tak ze bez klimy przy yej wilgotnosci jaka panuje teraz to caly czas zaparowane
Yellowchina
Przeglądacz

Ja nie odnotowałem takiego przypadku w swoim aucie, bynajmniej jak narazie, a zastanawiałeś czym może być to spowodowane, jaka jest tego przyczyna?
Awatar użytkownika
Gandalf
Użytkownik

terex pisze:Panowie czy wy tez macie problem z zaparowanymi szybami w waszych touranach. u mnie to wyglada tak ze bez klimy przy yej wilgotnosci jaka panuje teraz to caly czas zaparowane
Tylko w jednym przypadku tak miałem. Jak się włączył obieg zamknięty przy cofaniu. Wtedy na chwilę zaparowały szyby. Poza tym nie parują. Ale ja mam klimę włączoną cały czas - znaczy automat.

Z poprzedniego samochodu (skoda octavia II z dwustrefową automatyczną klimą) pamiętam, że jak klima się zepsuła to zwykły nawiew ledwo wystarczał do osuszenia szyb.

-- Pt lis 25, 2016 19:34 --
Yellowchina pisze:discover media mam i jakiś czas się tym bawiłem no i coś tam pokazywało

-- Pt lis 25, 2016 10:30 --

O Car-Net mi chodziło, sorki.

-- Pt lis 25, 2016 11:34 --
Gandalf pisze:

Będę musiał to sprawdź koniecznie bo coś mi się wydaje że tak próbowałem i bez wieków a i Pan w serwisie mówił że niema
]

Przeciwmgielne tylne masz na pewno. Przednie też bo masz wersję Highline. No chyba, ze wziąłeś pakiet R-Line.

Tak przy okazji i nie w temacie - jest już dostępna listopadowa aktualizacja nawigacji. Był mail już o tym ale dla zainteresowanych pewnie warto przypomnieć.
bastek1281
Początkujący
Auto:: VW Touran1,9TDI 2005r
Imię:: Sylwek
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: bastek1281 »

Yellowchina pisze:I jeszcze jedno pytanie, samochód a dokładniej tylni zderzak był malowany z powodu zarysowania, jak się dowiedziałem po 6 m-cach dość przypadkiem , Pan ,który mi wydawał auto w salonie jako nowe nic nie wspomniał, nie powiedział że takie coś miało miejsce - proszę napisać jakie by było wasze stanowisko w tej kwestii, Pan a dokładniej kierownik działu sprzedaży wyraża chęć do dogadania się, wstępnie ja zaproponowałem dywaniki gumowe plus matę do bagażnika Pan jest na tak no i co o tym sądzisz .
A czy później nie wpłynie to na cenę sprzedaży ? Moim zdaniem Servis powinien opisać to w histori auta .
Awatar użytkownika
pkk
Przeglądacz
Auto:: Touran 1.8 TSI 2016
Imię:: PKK
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: pkk »

Szyby zawsze będą parować przy wyłączonej klimatyzacji. Fizyka! Klimatyzacja posiada osuszacz powietrza i wtedy nic nie będzie parować. Wyłączanie klimatyzacji na zimę jest błędem bo bardziej jej szkodzi niż ja oszczędza. Pozdrawiam.
Yellowchina
Przeglądacz

bastek1281 pisze:
A czy później nie wpłynie to na cenę sprzedaży ? Moim zdaniem Servis powinien opisać to w histori auta .
Jest w historii wpis, że był malowany tylni zderzak i to wszystko nic więcej, a Twoim zadaniem powinno być coś więcej ? A czy wpłynie to na cenę czy już jego cena jest trochę niższa, nad tym się już niezastanawiałem, bo co to teraz zmieni czy to ma jakieś znaczenie poprostu okłamali nie powiedzieli prawdy, a pamietam , że się pytałem czy wszystko jest z autem ok itp.,sądzili że nie wyjdzie temat z tym zderzaki.
ODPOWIEDZ