TOURAN 2015 (5T1)
-
- Przeglądacz
- Auto:: 1.4 TSI DSG 7 HL 2016
- Imię:: Piotrek
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Re: TOURAN 2015
Witam, pytanie odnośnie świateł czy to może tylko odblaski a chodzi o drzwi na dole od wewnątrz znajduje się czerwona szybka i czy to tylko odblaskowe czy światło czerwone po otwarciu drzwi, jeżeli tak to jak to uruchomić i jak się włącza przeciw mgłowe przednie i tylne.
- Gandalf
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.4 TSI HL 2016
- Imię:: Jarek
- Podziękował: 22 razy
- Otrzymał podziękowań: 49 razy
W drzwiach są tylko odblaski. VW zaoszczędził i nie daje tam podświetlenia nawet za dopłatą.Yellowchina pisze:Witam, pytanie odnośnie świateł czy to może tylko odblaski a chodzi o drzwi na dole od wewnątrz znajduje się czerwona szybka i czy to tylko odblaskowe czy światło czerwone po otwarciu drzwi, jeżeli tak to jak to uruchomić i jak się włącza przeciw mgłowe przednie i tylne.
Można zrobić moda i sobie dołożyć światełka w drzwiach.
Przeciwmgłowe włącza się wyciągając włącznik świateł do siebie - pierwsza pozycja przeciwmgłowe przednie i druga: przeciwmgłowe przednie i tylne.
-
- Przeglądacz
No popatrz a mi w serwisie powiedziano że pojazd nie jest wyposażony w światłach mgłowe a z tymi drzwiami to oszczędność zrobili że ocho.
- Gandalf
- Użytkownik
Przeciwmgłowe tylne mają wszystkie bo taki jest wymóg homologacyjny.Yellowchina pisze:No popatrz a mi w serwisie powiedziano że pojazd nie jest wyposażony w światłach mgłowe a z tymi drzwiami to oszczędność zrobili że ocho.
Przeciwmgłowe przednie - zależy od wersji. W Trendline/Comfortline są opcjonalne, w Highline są w standardzie. Co ciekawe do R-Line nie da się przeciwmgielnych przednich domówić w ogóle.
-
- Przeglądacz
I jeszcze jedno pytanie, samochód a dokładniej tylni zderzak był malowany z powodu zarysowania, jak się dowiedziałem po 6 m-cach dość przypadkiem , Pan ,który mi wydawał auto w salonie jako nowe nic nie wspomniał, nie powiedział że takie coś miało miejsce - proszę napisać jakie by było wasze stanowisko w tej kwestii, Pan a dokładniej kierownik działu sprzedaży wyraża chęć do dogadania się, wstępnie ja zaproponowałem dywaniki gumowe plus matę do bagażnika Pan jest na tak no i co o tym sądzisz .
- Gandalf
- Użytkownik
Jeśli zderzak jest dobrze pomalowany to tragedii nie ma - w końcu to tylko plastik.Yellowchina pisze:I jeszcze jedno pytanie, samochód a dokładniej tylni zderzak był malowany z powodu zarysowania, jak się dowiedziałem po 6 m-cach dość przypadkiem , Pan ,który mi wydawał auto w salonie jako nowe nic nie wspomniał, nie powiedział że takie coś miało miejsce - proszę napisać jakie by było wasze stanowisko w tej kwestii, Pan a dokładniej kierownik działu sprzedaży wyraża chęć do dogadania się, wstępnie ja zaproponowałem dywaniki gumowe plus matę do bagażnika Pan jest na tak no i co o tym sądzisz .
Ja bym się dogadywał z dilerem. Dywaniki + mata pod warunkiem, że dadzą oryginalne VW. Może też naklejki ochronne na progi i zderzak tylny (np. transparentna)... Ekstremalnie można spróbować powalczyć np. o komplet felg stalowych na zimę.
-
- Przeglądacz
To wszystko już kupowałem wcześniej mam już to a te dywaniki i mata mają być orginalne z napisem touran a ja mam wersję Highline.
-
- Przeglądacz
discover media mam i jakiś czas się tym bawiłem no i coś tam pokazywało
-- Pt lis 25, 2016 10:30 --
O Car-Net mi chodziło, sorki.
-- Pt lis 25, 2016 11:34 --
Będę musiał to sprawdź koniecznie bo coś mi się wydaje że tak próbowałem i bez wieków a i Pan w serwisie mówił że niemaGandalf pisze:W drzwiach są tylko odblaski. VW zaoszczędził i nie daje tam podświetlenia nawet za dopłatą.Yellowchina pisze:Witam, pytanie odnośnie świateł czy to może tylko odblaski a chodzi o drzwi na dole od wewnątrz znajduje się czerwona szybka i czy to tylko odblaskowe czy światło czerwone po otwarciu drzwi, jeżeli tak to jak to uruchomić i jak się włącza przeciw mgłowe przednie i tylne.
Przeciwmgłowe włącza się wyciągając włącznik świateł do siebie - pierwsza pozycja przeciwmgłowe przednie i druga: przeciwmgłowe przednie i tylne.
-
- ____________________
- Auto:: Touran 2016 1,4 TSI DSG
- Imię:: Grzegorz
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
Panowie czy wy tez macie problem z zaparowanymi szybami w waszych touranach. u mnie to wyglada tak ze bez klimy przy yej wilgotnosci jaka panuje teraz to caly czas zaparowane
-
- Przeglądacz
Ja nie odnotowałem takiego przypadku w swoim aucie, bynajmniej jak narazie, a zastanawiałeś czym może być to spowodowane, jaka jest tego przyczyna?
- Gandalf
- Użytkownik
Tylko w jednym przypadku tak miałem. Jak się włączył obieg zamknięty przy cofaniu. Wtedy na chwilę zaparowały szyby. Poza tym nie parują. Ale ja mam klimę włączoną cały czas - znaczy automat.terex pisze:Panowie czy wy tez macie problem z zaparowanymi szybami w waszych touranach. u mnie to wyglada tak ze bez klimy przy yej wilgotnosci jaka panuje teraz to caly czas zaparowane
Z poprzedniego samochodu (skoda octavia II z dwustrefową automatyczną klimą) pamiętam, że jak klima się zepsuła to zwykły nawiew ledwo wystarczał do osuszenia szyb.
-- Pt lis 25, 2016 19:34 --
]Yellowchina pisze:discover media mam i jakiś czas się tym bawiłem no i coś tam pokazywało
Będę musiał to sprawdź koniecznie bo coś mi się wydaje że tak próbowałem i bez wieków a i Pan w serwisie mówił że niemaGandalf pisze:W drzwiach są tylko odblaski. VW zaoszczędził i nie daje tam podświetlenia nawet za dopłatą.Yellowchina pisze:Witam, pytanie odnośnie świateł czy to może tylko odblaski a chodzi o drzwi na dole od wewnątrz znajduje się czerwona szybka i czy to tylko odblaskowe czy światło czerwone po otwarciu drzwi, jeżeli tak to jak to uruchomić i jak się włącza przeciw mgłowe przednie i tylne.
Przeciwmgielne tylne masz na pewno. Przednie też bo masz wersję Highline. No chyba, ze wziąłeś pakiet R-Line.
Tak przy okazji i nie w temacie - jest już dostępna listopadowa aktualizacja nawigacji. Był mail już o tym ale dla zainteresowanych pewnie warto przypomnieć.
-
- Początkujący
- Auto:: VW Touran1,9TDI 2005r
- Imię:: Sylwek
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
A czy później nie wpłynie to na cenę sprzedaży ? Moim zdaniem Servis powinien opisać to w histori auta .Yellowchina pisze:I jeszcze jedno pytanie, samochód a dokładniej tylni zderzak był malowany z powodu zarysowania, jak się dowiedziałem po 6 m-cach dość przypadkiem , Pan ,który mi wydawał auto w salonie jako nowe nic nie wspomniał, nie powiedział że takie coś miało miejsce - proszę napisać jakie by było wasze stanowisko w tej kwestii, Pan a dokładniej kierownik działu sprzedaży wyraża chęć do dogadania się, wstępnie ja zaproponowałem dywaniki gumowe plus matę do bagażnika Pan jest na tak no i co o tym sądzisz .
- pkk
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.8 TSI 2016
- Imię:: PKK
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Szyby zawsze będą parować przy wyłączonej klimatyzacji. Fizyka! Klimatyzacja posiada osuszacz powietrza i wtedy nic nie będzie parować. Wyłączanie klimatyzacji na zimę jest błędem bo bardziej jej szkodzi niż ja oszczędza. Pozdrawiam.
-
- Przeglądacz
Jest w historii wpis, że był malowany tylni zderzak i to wszystko nic więcej, a Twoim zadaniem powinno być coś więcej ? A czy wpłynie to na cenę czy już jego cena jest trochę niższa, nad tym się już niezastanawiałem, bo co to teraz zmieni czy to ma jakieś znaczenie poprostu okłamali nie powiedzieli prawdy, a pamietam , że się pytałem czy wszystko jest z autem ok itp.,sądzili że nie wyjdzie temat z tym zderzaki.bastek1281 pisze:A czy później nie wpłynie to na cenę sprzedaży ? Moim zdaniem Servis powinien opisać to w histori auta .Yellowchina pisze:I jeszcze jedno pytanie, samochód a dokładniej tylni zderzak był malowany z powodu zarysowania, jak się dowiedziałem po 6 m-cach dość przypadkiem , Pan ,który mi wydawał auto w salonie jako nowe nic nie wspomniał, nie powiedział że takie coś miało miejsce - proszę napisać jakie by było wasze stanowisko w tej kwestii, Pan a dokładniej kierownik działu sprzedaży wyraża chęć do dogadania się, wstępnie ja zaproponowałem dywaniki gumowe plus matę do bagażnika Pan jest na tak no i co o tym sądzisz .