Miałem wykonywaną renowację tylnej klapy ze zwględu na korozję przy lampkach rejestracji i drobną wgniotkę (przy okazji znlazłem dobrego lakiernika).
Mam jednak wątpliwości co do zamontowania ramienia wycieraczki.
Maskownica nie jest równolegle do szyby i pióro przy zewnętrznej stronie jest jakby bardziej dociśnięte i przy ruchu powrotnym charczy
Zerknijcie na swoje wycieraczki i okolice dyszy albo jak ktoś pamięta to niech powie czy mocowanie - czyli ta guma przy szybie która z jednej strony jest grubsza jest tak samo i maskownica czy od strony rejestracji odstaje bardziej jak u mnie.
Dzięki wreszcie za odzew super info pocieszające
Ogólnie ciekawe bo np. Passat ma bardziej równolegle a moje poczciwe Polo idealnie.
To jescze jedna sprawa. Guma ramienia czyli ta przylegająca do szyby(uszczelniająca) niezbyt idealnie przylega do szyby. Widać to w moim 1 poście na 3 zdjęciu od dołu w miarę możliwości uchwycenia to aparatem.
Widzę piasek nawet między nią a szyba u Was też idealnie nie przylega? (nie mam na myśli gumy pióra )
witam
Panowie, jak założyć maskownice do tylnej wycieraczki ? nie umiem założyć, w jednej już połamałem te zatrzaski w środku, i nie chce drugiej tak załatwić
Nalezy ja scisnac palcami zeby uzyskac ,, owal '' , jest zimno i plastik twardy wiec nalezaloby podgrzac suszarka. U mnie w Touranie jak i w Golfie V odleglosc maskownicy od szyby na gorze jak i na dole jest praktycznie taka sama.
Co do założenia maskownicy trzeba wcisnąć ten zaczep/kleszcze i wcisnąć na miejsce. Wchodzi na klik. Ja nic nie ściskalem.
Co do odległości od szyby skoro niektórzy mają podobnie to pewnie zależy od wersji. Było tak i tak.