TOURAN 2015 (5T1)
- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
Re: TOURAN 2015
i to mi się podobaPIOTREL pisze:

Klasa i szacun dla Ciebie.

Wracając do tematu bo z tego 500+ mi z głowy wyleciało.

Czy ktoś się zastanawiał z osób kupujących ostatnio auto ile faktycznie można zyskać kupując auta z końcówki rocznika itd?
VW chwali się w reklamach upustami nawet do 20 000 zł.
Czysty marketing czy realia? I jak to się ma do nowego Tourana?
Pozdrawiam!
- PIOTREL
- Expert
- Auto:: 2.0 173Ps BMM mod 2008
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 64 razy
- Otrzymał podziękowań: 108 razy
Nie ma powodów aby się droczyć i boczyć
Lepiej z uśmiechem piwko wypić
Również szacun dla Ciebie
Pozdrawiam

Lepiej z uśmiechem piwko wypić

Również szacun dla Ciebie
Pozdrawiam
-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.4 TSI DSG
- Imię:: Hubert
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Nowego Tourana praktycznie nie ma starego rocznika, schodzi jak ciepłe bułeczki. Jak chciałem coś zobaczyć w salonie w Warszawie to prawie nigdzie nie mieli, a salonów u nas sporo. Jak zamawiałem w październiku to przez chwilę była opcja egzemplarza z grudnia i w związku ze starym rocznikiem oferowali 3tys dodatkowego rabatu. Ale i tak szybko okazało się nieaktualne.Ciapek pisze:i to mi się podobaPIOTREL pisze:![]()
Klasa i szacun dla Ciebie.![]()
Wracając do tematu bo z tego 500+ mi z głowy wyleciało.![]()
Czy ktoś się zastanawiał z osób kupujących ostatnio auto ile faktycznie można zyskać kupując auta z końcówki rocznika itd?
VW chwali się w reklamach upustami nawet do 20 000 zł.
-
- Początkujący
- Auto:: Touran 2016, 1.8 DSG
- Imię:: Radek
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Realia są takie, że upust się należał 8000 z marszu z racji końca roku (umowę podpisałem 30.12). Mogłem jeszcze zyskać 5000 gdybym wziął leasing w salonie, ale jak policzyłem co i jak to i bez tego rabatu taniej wyniósł mnie mój leasing. Do tego dostałem opony Nokian 17' za 1540 PLN (taniej o 300 pln niż w uznanych sklepach internetowych).Ciapek pisze:VW chwali się w reklamach upustami nawet do 20 000 zł.
Fakt - auta schodzą, jak ciepłe bułeczki i takich wersji jak ja chciałem mało było (1.8 DSG+pakiet rodzinny). W Piasecznie powinien być jeden na dużym wypasie (ale bez pakietu rodzinnego), jeśli się nie sprzedał od czwartku.
- Cesarz
- Władca postów
- Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
- Imię:: Michał
- Podziękował: 629 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
Tourany i Tiguana schodzą że tak powiem na bieżąco / na zamówienie słabo żeby coś dopasować z placu te rabaty to raczej dotyczą Golfow i Passatow
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.4 TSI DSG
- Imię:: Hubert
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Pochwalisz się gdzie wziąłeś leasing?Maszyna pisze:Realia są takie, że upust się należał 8000 z marszu z racji końca roku (umowę podpisałem 30.12). Mogłem jeszcze zyskać 5000 gdybym wziął leasing w salonie, ale jak policzyłem co i jak to i bez tego rabatu taniej wyniósł mnie mój leasing. Do tego dostałem opony Nokian 17' za 1540 PLN (taniej o 300 pln niż w uznanych sklepach internetowych).Ciapek pisze:VW chwali się w reklamach upustami nawet do 20 000 zł.
Fakt - auta schodzą, jak ciepłe bułeczki i takich wersji jak ja chciałem mało było (1.8 DSG+pakiet rodzinny). W Piasecznie powinien być jeden na dużym wypasie (ale bez pakietu rodzinnego), jeśli się nie sprzedał od czwartku.
-
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.4 TSI HL. 2016
- Imię:: Mirosław
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Podpisywałem umowę 23.12 a odbierałem 27.12.2016 1.4 DSG HL i dodatki
Rabat wyniósł jakieś 16 tys.
A co do 500+. To jestem tylko z żoną bez dzieci i właśnie do niego przypadkowo wsiedliśmy i jest
))
Jesteśmy bardzo zadowoleni chociaż to pierwszy VW
Rabat wyniósł jakieś 16 tys.
A co do 500+. To jestem tylko z żoną bez dzieci i właśnie do niego przypadkowo wsiedliśmy i jest

Jesteśmy bardzo zadowoleni chociaż to pierwszy VW
-
- Początkujący
Piękny rabat - u Krotoskiego, czy poza Poznaniem braliście?MrCairo22 pisze:Rabat wyniósł jakieś 16 tys.
-
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.4 TSI HL. 2016
- Imię:: Mirosław
- Podziękował: 5 razy
PORSCHE KrańcowaMaszyna pisze:Piękny rabat - u Krotoskiego, czy poza Poznaniem braliście?MrCairo22 pisze:Rabat wyniósł jakieś 16 tys.
- Ciapek
- Expert
magia VW przetrwa wszystko. Ile się mówiło co teraz będzie z VW po aferze spalinowej...
i co się dzieje?
Od 1962 roku VW wyprzedził w sprzedaży Volvo w Szwecji jeżeli chodzi o popularność danego modelu (Golf). W Szwecji gdzie działa patriotyzm narodowy do marki Volvo.
Dzięki za szczegółowe info. Trzeba się targować, szukać i tyle.
i co się dzieje?
Od 1962 roku VW wyprzedził w sprzedaży Volvo w Szwecji jeżeli chodzi o popularność danego modelu (Golf). W Szwecji gdzie działa patriotyzm narodowy do marki Volvo.
Dzięki za szczegółowe info. Trzeba się targować, szukać i tyle.
Pozdrawiam!
-
- Początkujący
I tutaj pozwolę się z Tobą nie zgodzić - mam wrodzoną awersję do aut zza naszej zachodniej granicy (bo brzydkie, kradną je i są drogie - tak, jeździłem tylko francuzami). Dla mnie nie ma czegoś takiego jak magia - produkt jest dobry, albo nie.Ciapek pisze:magia VW przetrwa wszystko
Wciąż wziąłbym francuskie auto, gdyby nie byłoby tak przekombinowane - za dużo elektroniki, niestety. Dla mnie auto ma działać i przewieźć mnie z punktu A do punktu B w bezpieczny sposób. Tego wymagam od każdego samochodu, a w szczególności od nowego.
Na plus VW mogę powiedzieć, że jeździłem Touranem 2.0 TDI, B8 1.8 DSG oraz Talismanem (który w razie czego też wchodził w grę) i VW prowadzą się dużo lepiej (no i 1.8 DSG to dobra kombinacja). Więc może się okazać, że przekonam się do Das Auto.
- Ciapek
- Expert
przekonasz się i się zgodzisz 
VW to coś więcej niż tylko samochód, ale trzeba to poczuć.
Historia, zamiłowanie do samej marki.
Nie bez znaczenia jest także fakt, że to taka marka którą jednak "każdy" chciałby jeździć.
Ja dla odmiany powiem, że kiedy jako dziecko zacząłem swoją przygodę z motoryzacją byłem właśnie fanem aut francuskich, głównie Renault.
To jednak się zmieniło kiedy kupiłem swój pierwszy samochód.
Wydaje mi się także, że łatwiej przesiąść się z frnacuza na niemca, a nie odwrotnie.
Aczkolwiek zauważa się większe zainteresowanie autami francuskimi.
Renault zaskakuje ostatnio pozytywnie linią. Citroen trzyma fason już jakiś czas co do awaryjności i elektroniki to jak piszesz.

VW to coś więcej niż tylko samochód, ale trzeba to poczuć.
Historia, zamiłowanie do samej marki.
Nie bez znaczenia jest także fakt, że to taka marka którą jednak "każdy" chciałby jeździć.
Ja dla odmiany powiem, że kiedy jako dziecko zacząłem swoją przygodę z motoryzacją byłem właśnie fanem aut francuskich, głównie Renault.
To jednak się zmieniło kiedy kupiłem swój pierwszy samochód.
Wydaje mi się także, że łatwiej przesiąść się z frnacuza na niemca, a nie odwrotnie.
Aczkolwiek zauważa się większe zainteresowanie autami francuskimi.
Renault zaskakuje ostatnio pozytywnie linią. Citroen trzyma fason już jakiś czas co do awaryjności i elektroniki to jak piszesz.
Pozdrawiam!
-
- Przeglądacz
- Auto:: 1.4 TSI DSG 7 HL 2016
- Imię:: Piotrek
- Podziękował: 3 razy
Witam, mam problem, który mnie irytuje w czasie jazdy, wiadomo, że po nie idealnej drodze ale wystarczą małe nie równości, których u nas nie brakuje i z tylnej części auta dochodzą, wydobywają się delikatne, ciche przytłumione stukanie, stuki byłem z tym w serwisie pan pojeździł zemną i potwierdził że coś puka i powiedział, że powodem tych odgłosów jest nie dociążone auta ( to ja na to, więc czy ja mam jeździć z workiem cementu w bagażniku by pozbyć się problemu, przemilczał ), mówi też, że to jest wina naszych dróg, dużo ludzi skarży się na takie objawy, którzy przyjeżdżają z Niemiec i zaczynają jeździć po naszych drogach, dodam, że auto ma tylko 4 tyś. i te stukanie słyszalne są praktycznie od samego początku jak dobrze pamiętam.
Proszę o jakieś sugestie, rady w tej sprawie.
- Gandalf
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.4 TSI HL 2016
- Imię:: Jarek
- Podziękował: 22 razy
- Otrzymał podziękowań: 49 razy
Hmmm... - u mnie z tyłu nic nie stuka zarówno jak auto jest obciążone/nieobciążone.Yellowchina pisze: z tylnej części auta dochodzą, wydobywają się delikatne, ciche przytłumione stukanie
Samochód ma przejechane 9,5 tys. km.
Może masz coś w bagażniku lub w schowkach, kole zapasowym/ pod podłogą luzem? Wywal wszystko z bagażnika łącznie z roletą i sprawdź czy dalej stuka.