Problem ze sterownikiem komfortu

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
Awatar użytkownika
Gerardos
Użytkownik
Auto:: Touran 1.6 mpi + LPG 2004
Imię:: Gerard
Podziękował: 56 razy
Otrzymał podziękowań: 67 razy

Problem ze sterownikiem komfortu

Post autor: Gerardos »

Witam
może ktoś podpowie co może być przyczyną ,że nie można nic zmienić w tym sterowniku ? chciałem zmienić kodowanie lusterek z zsynchronizowanych na niezsynchronizowane i niestety sterownik nie chce tego przyjąć ,vcds pokazuje informacje sukces lecz po ponownym sprawdzeniu nie ma żadnych zmian .Było to robione dwoma różnymi kablami , jeden nie wszedł wogóle do komfortu drugi nic nie zmieniał .
Awatar użytkownika
poldiver
Zaawansowany
Auto:: Caddy 1.6TDI 2011
Imię:: Kuba
Podziękował: 30 razy
Otrzymał podziękowań: 71 razy
Kontakt:

Re: Problem ze sterownikiem komfortu

Post autor: poldiver »

Miałem takie przypadki. U mnie okazało się, że VCDS nie chciał pracować na komputerze z Win8 na pokładzie. Zachowywał się dokładnie tak, jak opisujesz. Mogłem wchodzić w kodowanie, zmieniałem kodowanie, zapisywałem w sterowniku. Komputer wyświetlał, że sterownik przyjął kodowanie, a w rzeczywistości nic w sterowniku się nie zmieniało.
Zmiana komputera na Win7 ostatecznie usunęła problem.
Skrzyniu21
Użytkownik
Auto:: Touran
Imię:: Krzysztof
Podziękował: 11 razy
Otrzymał podziękowań: 15 razy

Post autor: Skrzyniu21 »

ja na win10 mi vcds 12.12 śmiga kodowania itp:)
Posiadam VCDS 12.12.
Awatar użytkownika
Gerardos
Użytkownik
Auto:: Touran 1.6 mpi + LPG 2004
Imię:: Gerard
Podziękował: 56 razy
Otrzymał podziękowań: 67 razy

Post autor: Gerardos »

Witam
Więc sprawa wygląda tak :
za pierwszym razem Vincent83 na jego starym kablu nie mógł wejść w sterownik komfortu
za drugim podejściem hagio wszedł do sterownika ale działo się jak w pierwszym poście - nie zapisywał
za trzecim podejściem u Vincent83 z jego nowym kablem nie ma najmniejszych problemów z wejściem i kodowaniem .

Wielkie podziękowania dla Vincent83 i hagio za bezinteresowną pomoc i poświęcony czas :piwo: :piwo:
ODPOWIEDZ