Prze ksenonach i ledach to chyba obowiązek.Stenog pisze:Hmm,qrczak pisze: Lampy w porządku. Przy tym, jak sypało śniegiem, to i tak spryskiwacze reflektorów z automatu i z wyprzedzeniem poprawiały sytuację.
spryskiwacze reflektorów? To my mamy coś takiego?
TOURAN 2015 (5T1)
- Prusiak
- Początkujący
- Auto:: Nowy TOURAN 2.0 TDI 150KM
- Imię:: Paweł
- Otrzymał podziękowań: 10 razy
Re: TOURAN 2015
Nowy TOURAN 2,0 TDI BMT Highline 7-osobowy
- Cesarz
- Władca postów
- Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
- Imię:: Michał
- Podziękował: 629 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
Przy ksenonach to i owszem ale tez nie przy każdych, co do led to nie wiem...
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
- KriSSo
- Specjalista
- Auto:: Golf MK7.5 variant
- Imię:: Kris
- Podziękował: 26 razy
- Otrzymał podziękowań: 82 razy
- Kontakt:
Zgodnie z regulaminem 48 EKG ONZ, wszystkie te funkcje (samopoziomowanie i spryskiwacze) wymagane są dla reflektorów, których strumień światła jest silniejszy niż 2 tys. lumenów.
LAMPY 1
LAMPY 2
LAMPY 1
LAMPY 2
-
- Przeglądacz
- Auto:: 2.0 150KM '16
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Ja się tak zastanawiam, kiedy nowy Touran stanie na górze strony forumGandalf pisze:Bardzo się cieszę z kolejnych właścicieli nowego Tourana. Na pewno warto czekać... Zazdroszczę Wam tego co przeżywałem rok temu

A co do emocji... to jakoś dziwnie nie miałem żadnych. Chyba nawet do tej pory, po roku, nadal patrzę na samochód jako na narzędzie służące rodzinie. Ale, że się spisuje, to też i nie narzekam

- Gandalf
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.4 TSI HL 2016
- Imię:: Jarek
- Podziękował: 22 razy
- Otrzymał podziękowań: 49 razy
To dziwne bo masz przecież pakiet zimowy... Może zapomnieli zainstalować? Trzeba wrócić do zamówienia i sprawdzić czy spryskiwacze były wymienione na liście wyposażenia. Jeśli tak - to reklamacja u dilera.marcinde pisze:Ja mam full ledy z przodu a spryskiwaczy nie mam. Samopoziomowanie owszem.
-
- Początkujący
- Auto:: VW touran 2016 2.0TDI 150
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Tu możecie więcej poczytać o Ledach.
Od strony formalnej nie muszą mieć spryskiwaczy, stąd opłaca się dokupić pakiet zimowy
Od strony formalnej nie muszą mieć spryskiwaczy, stąd opłaca się dokupić pakiet zimowy
- Cesarz
- Władca postów
Może nie sa zakodowane? Chociaz zakładam że marcinde zauważył by zaslepki sprysków na zderzakuGandalf pisze:To dziwne bo masz przecież pakiet zimowy... Może zapomnieli zainstalować? Trzeba wrócić do zamówienia i sprawdzić czy spryskiwacze były wymienione na liście wyposażenia. Jeśli tak - to reklamacja u dilera.marcinde pisze:Ja mam full ledy z przodu a spryskiwaczy nie mam. Samopoziomowanie owszem.
-
- Kandydat
- Auto:: Touran III, 1.4 TSI, 2017
- Imię:: Tomek
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
A ja odbieram swoje nowe autko w najbliższy piątek.
Zamówienie złożyłem na początku września.
1.4 TSI BMT 150 KM (110 kW) DSG w wersji Highline
i do tego dodatkowe wyposażenie tj.:
- Lakier Caribbean blue
- Pakiet Business
- Pakiet Innowacyjny
- Pakiet Cargo
- Dwa dodatkowe siedzenia w trzecim rzędzie (2+3+2)
- Car-Net: App Connect
- System Park Assist
- Fotel kierowcy ergoActive z fotelami przednimi Top-Komfort
- Easy Open
Będę starał się dzielić swoimi spostrzeżeniami, uwagami i liczę na forumową pomoc w rozwiązywaniu - odpukać! - ewentualnych problemów.

1.4 TSI BMT 150 KM (110 kW) DSG w wersji Highline
i do tego dodatkowe wyposażenie tj.:
- Lakier Caribbean blue
- Pakiet Business
- Pakiet Innowacyjny
- Pakiet Cargo
- Dwa dodatkowe siedzenia w trzecim rzędzie (2+3+2)
- Car-Net: App Connect
- System Park Assist
- Fotel kierowcy ergoActive z fotelami przednimi Top-Komfort
- Easy Open
Będę starał się dzielić swoimi spostrzeżeniami, uwagami i liczę na forumową pomoc w rozwiązywaniu - odpukać! - ewentualnych problemów.

- KriSSo
- Specjalista
- Kontakt:
Zawsze się zastanawiam, dlaczego niektórzy zamawiają 3 rząd siedzeń, czy raczej desek do pseudo siedzenia w kucki. Tzn jaka jest argumentacja? Wozicie tam dzieci? Bo dorosły przecież nie ma szans sensownie usiąść. Z kolei nawet gdyby ktoś miał tam usiąść, to bagażnika wtedy zupełnie brak, to gdzie włożyć bagaż dla tylu osób? W jaki sposób korzystacie z tych foteli, zachodzę w głowę.
- Cesarz
- Władca postów
Sporo widze bedzie sie krecić carraiben Blue, ale fakt ten kolor pasuje do tego auta
KriSSo w moim przypadku 7 miejsc było podyktowanych... przez moją żonę... i nie drążyłem, lubie mieć spokój w domu...
KriSSo w moim przypadku 7 miejsc było podyktowanych... przez moją żonę... i nie drążyłem, lubie mieć spokój w domu...

-
- Kandydat
- Auto:: Touran III, 1.4 TSI, 2017
- Imię:: Tomek
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
1. Miejsca w bagażniku, gdy nie używamy tego 3. rzędu siedzeń, aż tak wiele nie ubywa.Zawsze się zastanawiam, dlaczego niektórzy zamawiają 3 rząd siedzeń, czy raczej desek do pseudo siedzenia w kucki.
2. Zawsze można kogoś "podwieźć po imprezie" czy "do kościoła", "na imieniny" itp.

3. Jak jedzie się w 6 a nie 7 osób, to tego bagażnika jednak troszkę zostaje.
4. Jedziemy w 5 osób i musimy przewieźć jakiś dłuższy przedmiot? Siadamy w układzie 2-2-1.

5. Zawsze można dołożyć największy bagażnik dachowy, a wtedy już nawet na kilkudniowy wyjazd idzie się spakować.
6. Miejsca nie ma aż tak mało. Bawi mnie jak we wszystkich testach próbują usiąść w 3. rzędzie, zostawiając drugi maksymalnie odsunięty do tyłu. Trzeba iść na kompromis - tak poprzesuwać pierwszy i drugi rząd, aby w trzecim była sensowna przestrzeń.
- KriSSo
- Specjalista
- Kontakt:
Dzięki za wytłumaczenie. Ja naprawdę się głowiłem o co chodzi, nie było w tym pytaniu ani grama ironii czy coś .... Rozumiałem ideę 3 rzędu foteli np w S-Maxie czy w Galaxy, czy w Sharanie, bo tam te fotele to porządne miejsca siedzące i jeszcze zostaje sporo bagażnika. Ale w Touranie? Czyli musi zajść warunek, że jednak kogoś tam będziemy próbować wieźć.
Np do kościoła jadę z Żoną i Dziećmi (2 synków), więc wciąż mam zapas jednego miejsca. Na imieniny jadę taksówką, a do knajpy na obiad też mieścimy się na 5 miejscach, nawet jeśli zabrałbym z nami moją mamę. Ciotka z wujem (jeśli planujemy większy obiad w knajpie) pojadą swoim samochodem. No i tym sposobem po prostu nigdy bym ich nie użył.
No ale w sumie wypunktowałeś i już rozumiem. Trzeba mieć wiele okazji, aby kogoś zawieźć w tym trzecim rzędzie. Ja po prostu nie mam kogo.
-- 1 lut 2017, o 00:00 --
Jest jeszcze jedna kwestia, o której nie pomyślałem .....
1T5 ma inny rozstaw osi !! i być może tutaj 3 rząd ma zupełnie inne parametry, niż w Touranach poprzedniej generacji.
Np do kościoła jadę z Żoną i Dziećmi (2 synków), więc wciąż mam zapas jednego miejsca. Na imieniny jadę taksówką, a do knajpy na obiad też mieścimy się na 5 miejscach, nawet jeśli zabrałbym z nami moją mamę. Ciotka z wujem (jeśli planujemy większy obiad w knajpie) pojadą swoim samochodem. No i tym sposobem po prostu nigdy bym ich nie użył.
No ale w sumie wypunktowałeś i już rozumiem. Trzeba mieć wiele okazji, aby kogoś zawieźć w tym trzecim rzędzie. Ja po prostu nie mam kogo.
-- 1 lut 2017, o 00:00 --
Jest jeszcze jedna kwestia, o której nie pomyślałem .....
1T5 ma inny rozstaw osi !! i być może tutaj 3 rząd ma zupełnie inne parametry, niż w Touranach poprzedniej generacji.
- Prusiak
- Początkujący
- Auto:: Nowy TOURAN 2.0 TDI 150KM
- Imię:: Paweł
- Otrzymał podziękowań: 10 razy
U mnie podobnie, wymóg drugiej połówki. Czasami się przydaje jest się w posiadaniu dzieciaków, teściowej, szwagierki itp. itp. Dojazdy i powroty z imprez też weselsze w 3 paryCesarz pisze: KriSSo w moim przypadku 7 miejsc było podyktowanych... przez moją żonę... i nie drążyłem, lubie mieć spokój w domu...

Nowy TOURAN 2,0 TDI BMT Highline 7-osobowy