To nie jest zły pomysł aby każdy nowy z automatu był przekierowywany na działy, tematy które musi odwiedzić, przywitać, przedstawić się. Skoro coś chce dać od siebie, uzyskać pomocy to tyle powinien zrobić. Jeśli dla nowego użytkownika to będzie za wiele do zrobienia to nie będzie korzystać z forum.swimmer pisze:tak, świat pędzi do przodu i zaczynamy zapominać o dobrym wychowaniu.
jakkolwiek temat powitalni będzie wyglądał, uważam, że powinien zostać i każdy nowy narybek powinien się jakoś przedstawić.
może należałoby usprawnić proces rejestracji i wprowadzić zautomatyzowane kroki - regulamin-> najważniejsze kwestie-> powitalnia ->szukajka - teraz witamy na forum.
i nie po to aby utrudniać życie, ale by uszanować to, że ktoś już kiedyś udzielił odpowiedzi i poświecił na to swój czas.
z uwagi na charakter pracy, mam do czynienia z dużą ilością osób i zauważam niestety, że nie tyle co świat idzie do przodu ile ludzie za bardzo się rozpędzają, zapominając czasami powiedzieć zwykłe cześć, dzień dobry. Od razu przechodzi się do "ja CHCĘ TO" - czytaj ty masz mi pomóc bo ja teraz tego oczekuje, ale mnie o nic nie pytaj bo ja nic (jeszcze lub nigdy) nie wiem.
Nie pamiętam na którym, ale na którymś forum związanym z motoryzacją jest coś takiego.