Proszę o wypowiedzenie się użytkowników forum

Tu zgłaszamy wszelkie propozycje zmian odnośnie działania forum.

Powitalnia

Czas głosowania minął ndz lut 09, 2014 10:51

jestem za jednym tematem wspólnym dla wszystkich
15
45%
każdy wita się osobno
13
39%
wali mi to, nie przeszkadza mi 403 posty nie przeczytane
5
15%

Liczba głosów: 33

Awatar użytkownika
PIOTREL
Expert
Auto:: 2.0 173Ps BMM mod 2008
Imię:: Piotr
Podziękował: 64 razy
Otrzymał podziękowań: 108 razy

Re: Proszę o wypowiedzenie się użytkowników forum

Post autor: PIOTREL »

swimmer pisze:tak, świat pędzi do przodu i zaczynamy zapominać o dobrym wychowaniu.
jakkolwiek temat powitalni będzie wyglądał, uważam, że powinien zostać i każdy nowy narybek powinien się jakoś przedstawić.
może należałoby usprawnić proces rejestracji i wprowadzić zautomatyzowane kroki - regulamin-> najważniejsze kwestie-> powitalnia ->szukajka - teraz witamy na forum.
i nie po to aby utrudniać życie, ale by uszanować to, że ktoś już kiedyś udzielił odpowiedzi i poświecił na to swój czas.

z uwagi na charakter pracy, mam do czynienia z dużą ilością osób i zauważam niestety, że nie tyle co świat idzie do przodu ile ludzie za bardzo się rozpędzają, zapominając czasami powiedzieć zwykłe cześć, dzień dobry. Od razu przechodzi się do "ja CHCĘ TO" - czytaj ty masz mi pomóc bo ja teraz tego oczekuje, ale mnie o nic nie pytaj bo ja nic (jeszcze lub nigdy) nie wiem.
To nie jest zły pomysł aby każdy nowy z automatu był przekierowywany na działy, tematy które musi odwiedzić, przywitać, przedstawić się. Skoro coś chce dać od siebie, uzyskać pomocy to tyle powinien zrobić. Jeśli dla nowego użytkownika to będzie za wiele do zrobienia to nie będzie korzystać z forum.
Nie pamiętam na którym, ale na którymś forum związanym z motoryzacją jest coś takiego.
Awatar użytkownika
Zyndram
Użytkownik
Auto:: CFJA, 2.0, 2011
Imię:: Zyndram
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Post autor: Zyndram »

jarry pisze:oczekuję na deklaracje 5 osób zgodnie z postem viewtopic.php?p=230111#p230111
Przeczytałem tą informację dziś jeszcze raz i tak mi się zdaję iż zgłoszenie tych 5 osób nie ma sensu, skoro i tak dobrodzieje mają brać tylko udział w ankiecie.

To w takim razie pięciu dobrodziejów powinno się wypowiedzieć, czy chcą ankiety czy nie. Bo co to da iż 5 forumowiczów z rocznym stażem wyrazi ochotę powstania ankiety, która to powstanie tylko w dziale dobrodziejów i to dobrodzieje będą o tym decydować i mogą temat zignorować lub też odrzucić jako mało istotny dla forum (bo przecież są sprawy ważniejsze :) ). Albo w głosowaniu na (strzelam) 300 dobrodziejów, w ankiecie wezmą udział 3 osoby i dwa z tych głosów będą negatywne.

A każdy kto jest min rok na forum, a nie jest dobrodziejem nawet się nie dowie o tym czy ów ankieta powstała czy też nie :)

Mimo wszystko postanowię oficjalnie to napisać

"Jestem za utworzeniem przez dobrodziejów ankiety odnośnie działu Powitalnia"
1. Zyndram
2.
3.
4.
5.
tom12
Początkujący
Auto:: Caddy 1,9 BLS 2010
Imię:: Marek
Podziękował: 11 razy
Otrzymał podziękowań: 9 razy

Post autor: tom12 »

Forum to jest forum , można zawsze zrobić tajną grupę i nic nie pokazywać ani pomagać potrzebującym .

Pozdro
PPD
ODPOWIEDZ