Nierówna praca silnika na wolnych obrotach
-
adam293
- Kandydat
- Auto:: Touran
- Imię::
Nierówna praca silnika na wolnych obrotach
witam
prosze
o pomoc
co robić auto zapala idealnie ale na wolnych obrotach na luzie kuleje nie równo pracuje silnik trochę spada z obrotów i wraca pomóżcie co to może być?
dopiero co je kupiłem przejechałem 1000 km i nic sie nie działo silnik i cała reszta pracowały idealnie więc co to może być przebieg ok 200000km
może zna ktos dobry warsztat w mojej okolicy czyli Elbląg...
prosze
o pomoc
co robić auto zapala idealnie ale na wolnych obrotach na luzie kuleje nie równo pracuje silnik trochę spada z obrotów i wraca pomóżcie co to może być?
dopiero co je kupiłem przejechałem 1000 km i nic sie nie działo silnik i cała reszta pracowały idealnie więc co to może być przebieg ok 200000km
może zna ktos dobry warsztat w mojej okolicy czyli Elbląg...
-
seba244
- Expert
- Imię:: .......
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
adam293, my naprawde rozumiemy że masz problem i chcesz jak najszybciej go rozwiązać ale, może najpierw z grzeczności wejdź tu 
masz vcds-a znasz błędy jakie pokazuje? może to tylko czujnik
masz vcds-a znasz błędy jakie pokazuje? może to tylko czujnik
-
adam293
- Kandydat
Byłem na kompie na ul. Morszyńskiej w Elblągu tam pan Dominik zdjagnozowal 2 pompowtryski do kibla,dwumasa kibel jestem załamany czeka mnie dużo wydatków a budżet mocno ograniczony czu wtryski od tego auta można zregenerować? Bo ten pan mowi że to kiepsko wychodzi wtryski z koncówką w numerze 73 G a dwumasr gdzies regeneruja czy trzeba nową,pomóżcie świerzakowi koledzy
Pozdrawiam
Adam
Pozdrawiam
Adam
- Marko_77_
- Przeglądacz
- Auto:: Touran, 1.9 TDI BXE, 2007
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 1 raz
adam 293 odnośnie pompek dzwon do pana Pawła nr 512 484 995. Gość z Gdańska Swibno. Możesz poczytać sobie o jego zakładzie na stronie www.diesel-gdansk.pl
To tylko 50 km od nas. Ja u niego kupiłem nowy bo moich AG nie opłacało sie regenerowac bo trochę tylko mniej kosztuje regeneracja.
Byłem u niego osobiście i jestem pod wrażeniem.
Pozdrawiam
To tylko 50 km od nas. Ja u niego kupiłem nowy bo moich AG nie opłacało sie regenerowac bo trochę tylko mniej kosztuje regeneracja.
Byłem u niego osobiście i jestem pod wrażeniem.
Pozdrawiam
Pozdrawiam Piórek
-
motyl
- Początkujący
witam mam problem mój turanek faluje na wolnych obrotach i puszcza niebieski dymek na diagnostyce pokazal 55 militra przelewu pierwszego pompowtrysku i szarpie jak sie rozpedzam na miejszych obrotach kupilem uzywke i dalej to samo dodam ze jak odepne wezyk od zaworu egr auto pracuje na wolnych obrotach normalnie
- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
kolego, przydałoby się "zlogowanie" auta, bo tak bedzie cieżko... przyczyn może być wiele...motyl pisze:witam mam problem mój turanek faluje na wolnych obrotach i puszcza niebieski dymek na diagnostyce pokazal 55 militra przelewu pierwszego pompowtrysku i szarpie jak sie rozpedzam na miejszych obrotach kupilem uzywke i dalej to samo dodam ze jak odepne wezyk od zaworu egr auto pracuje na wolnych obrotach normalnie
- m73
- Początkujący
- Imię:: Mirosław
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Re: Nierówna praca silnika na wolnych obrotach
adam293 ja z tym problemem borykałem się jakiś czas temu i u mnie nierówna praca na jałowym objawiła się uszkodzeniem czwartej pompki, kupiłem na allegro używkę od bdb sprzedawcy za 215 pln i działa od ponad 10 mcy lepiej jak trzy pozostałe :-)
ale problem powrócił tydzień temu tzn dokładne objawy jak przy uszkodzonej pompce tzn przerywanie i spadki obrotów na jałowym i stawiałem, że może padła kolejna... ale dzisiaj mechanik odpiął czujnik temp paliwa, który był juz walnięty (vcds pokazywał od -5 do +65 stopni) i jak ręką odjął, czujnik ok 45-50 pln ufff :-) pzdr
ale problem powrócił tydzień temu tzn dokładne objawy jak przy uszkodzonej pompce tzn przerywanie i spadki obrotów na jałowym i stawiałem, że może padła kolejna... ale dzisiaj mechanik odpiął czujnik temp paliwa, który był juz walnięty (vcds pokazywał od -5 do +65 stopni) i jak ręką odjął, czujnik ok 45-50 pln ufff :-) pzdr
-
czarek452
- Auto:: VW Touran
- Imię:: Czarek
Mam ten sam problem. Wymieniłem dwumasę, sprawdzone na kompie pompowtryski - wzorowa praca, i nadal mam ten objaw. Jak dotąd nikt nic nie wie co może być tego przyczyną. Jutro jadę sprawdzić "mapę" do gościa od tuningów diesla. Jesli uda się coś zrobić to na pewno podzielę się z moim problemem jak go rozwiązać. Pozdrawiam.
-
kyniek
- Początkujący
- Auto:: Touran 2,0 BMN170 km 2007
- Imię:: Krzysztof
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Witam u mnie mam taki problem silnik BMN 170 KM DSG niestety czasami (nie regularnie )na wolnych obrotach tak jak by nie palił na wszystkie garki trwa to kilka sekund i znów równa praca byłem u mechanika i sprawdzał pompki stwierdził że pracują idealnie są bardzo blisko zera błędów nie ma proszę o jakąś pomoc