W zawiązku z pytaniami kolegów, postanowiłem stworzyć dla potomnych (jak to określił jeden z kolegów) mini tutorial dorobienia przycisku otwierania klapy w panelu z 4 przyciskami:
Wzór piktogramu skopiowałem ze zdjęcia przycisku klucza i przerobiłem w Corelu, aby uzyskać "oryginalny" odpowiednik. Następnie sam piktogram został wycięty w ploterze.
2#
Jako docelowy przycisk otwierania klapy można użyć przycisku "SET" bądź "ESP" lub "W", z tymże ten ostatni ze względu na kształt będzie musiał być w panelu jako ostatni.
Papierem drobnoziarnistym pozbyłem się oryginalnego lakieru i następnie nakleiłem wyploterowany piktogram.
3#
Kolejny etap to naklejenie piktogramu i trzykrotne pomalowanie przycisku. Użyłem zwykłego spray'u czarny mat bez nakładania podkładu. Trudniejszym momentem jest odklejenie piktogramu.
Przy użyciu igły delikatnie podnosząc naklejkę pozbywamy się jej i osiągamy finalny efekt.
4#
Podłączenie instalacji wg opisu z pierwszego postu kolegi yox'a i możemy się cieszyć nową funkcjonalnością bez konieczności wymiany półki
Zmotywowany podłączyłem przy okazji zestaw do TPMS i przyciski prezentują się tak
Pozdrawiam