Czujnik położenia wałka rozrządu
-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
Czujnik położenia wałka rozrządu
witam zapalila mi sie kontrolka zolty silniczek kolega zerknol kompem i okazalo sie ze czujnik położenia wałka rozrządu 19463 błąd, mam pytanko czy ktos ma fotke gdzie on jest silnik avq 1.9 tdi i jaka cena tego czujnika nowego jestem zagranica a tu ceny z kosmosu
-
- Specjalista
- Auto:: 2.0tdi AZV,2004r
- Imię:: andrzej
- Podziękował: 82 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
jeżu a masz taki czujnik do opylenia jesli tak to za ile??
[ Dodano: Wto Mar 06, 2012 20:55 ]
ponawiam pytanie
czy trzeba zdejmowac rurki od paliwa oraz gumowa rure od turba zeby sie dostac do tego czujnika szkoda ze nikt nie robi fotki
(a teraz auto nie ma mocy i przeplywka pokazuje zanizone wartosci czasel dziala normalnie a czasem silnik zamulony jest to odczuwalne )
[ Dodano: Nie Mar 11, 2012 17:44 ]
AUTO SIE NAPRAWILO!!!!!!!!!!!!!
czesci kupilem czyjnik i przeplywke sa w drodze do mnie do Danii jeszcze nic nie wymienilem a auto naprawilo sie samo - niechcacy zgasliem silnik puszczajac sprzeglo a mialem wcisniety 1 bieg autem szarpnelo i zdechł odpalajac go ponownie zolty silniczek znikl z wyswietlacza i problemu nie ma narazie auto chodzi od 3 dni bez problemowo a odpalalem go z 20 razy i nic
narazie wymienie tylko przeplywke na MAGNETI MARELI a czyjnika nie dotykam
pozdrawiam!!!!!
[ Dodano: Wto Mar 06, 2012 20:55 ]
ponawiam pytanie
czy trzeba zdejmowac rurki od paliwa oraz gumowa rure od turba zeby sie dostac do tego czujnika szkoda ze nikt nie robi fotki
(a teraz auto nie ma mocy i przeplywka pokazuje zanizone wartosci czasel dziala normalnie a czasem silnik zamulony jest to odczuwalne )
[ Dodano: Nie Mar 11, 2012 17:44 ]
AUTO SIE NAPRAWILO!!!!!!!!!!!!!
czesci kupilem czyjnik i przeplywke sa w drodze do mnie do Danii jeszcze nic nie wymienilem a auto naprawilo sie samo - niechcacy zgasliem silnik puszczajac sprzeglo a mialem wcisniety 1 bieg autem szarpnelo i zdechł odpalajac go ponownie zolty silniczek znikl z wyswietlacza i problemu nie ma narazie auto chodzi od 3 dni bez problemowo a odpalalem go z 20 razy i nic
narazie wymienie tylko przeplywke na MAGNETI MARELI a czyjnika nie dotykam
pozdrawiam!!!!!

-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran AVQ 1.9 2004
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 2 razy
Ja dzisiaj byłem u mechanika i mówił ze trzeba ściągać obudowę rozrządu pościemniał że trochę roboty przy tym jest bo trzeba się trochę naodkręcać i mówi że za 200 zł zrobi a pojechałem do innego gościa mówi że za80 zł.Skąd oni wogóle te cenniki biorą ??Jutro się okaże czy problem zniknie z tym odpalaniem na ciepłym po wymianie tego czujnika.
Thomas_81
- jeffik
- Użytkownik
- Auto:: Toyota Verso
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 10 razy
Witam!
@thomas_81 ten czujnik nie ma nic wspólnego z problemem odpalania silnika na ciepłym. Przy uszkodzonym czujniku wałka rozrządu trzeba długo kręcić rozrusznikiem zarówno na ciepłym jak i zimnym silniku, VCDS pluje też błędem. Więc dokładnie sprawdź zanim wtopisz kasę w czujnik i wymianę.
Pozdrawiam!
@thomas_81 ten czujnik nie ma nic wspólnego z problemem odpalania silnika na ciepłym. Przy uszkodzonym czujniku wałka rozrządu trzeba długo kręcić rozrusznikiem zarówno na ciepłym jak i zimnym silniku, VCDS pluje też błędem. Więc dokładnie sprawdź zanim wtopisz kasę w czujnik i wymianę.
Pozdrawiam!