Wiem co na czym polega i wiem jakie są plusy i minusy zaslepienia egr taki zielony to ja nie jestem

mówisz ze nie rozwali, jeżeli to przez np niedokrecony kolektor albo chlodniczke spalin to za chwilę kolejne rurki pekna, zawsze może coś się dalej popsuć ;p cos poluzowac itd. Egr ogólnie jest dla mnie troszkę zbędny ale ze dbam o środowisko to lepiej żebym miał ciut większe spalanie i mniej mocy a była mniejsza emisja spalin a tak wgl wie ktoś o ile mniej więcej się zwiększy emisja spalin ? Glownie chyba tam o azot chodzi.
-- Pt maja 19, 2017 20:35 --
wesol pisze:Nie ma sily musza byc drgania. Moze to luzne jest a moze tez i masz ta rurke napieta mocno.
No tak ale jeśli kolektor jest dobrze przykrecony a rurka od tego samego modelu to powinno być wszystko ok a jednak cuda się zdarzają

za tydzień wszystko porozbieram sprawdzę do jakiej temp się nagrzewaja spaliny w rurce może zbyt duza temp. A tak nie N temat dziś zaswiecila mi kontrolka esp i nie chce zgasnac;/
-- Wt maja 23, 2017 12:59 --
Kontrolka zgasnela po ponownym wytuszeniu w droge, na dniach będziemy sprawdzać czy coś luźne nie jest, że pęka
-- Pt maja 26, 2017 08:17 --