ja ładowałem 5 godzin, ale tylko dlatego że nie wyjmowałem aku z auta a nie chciałem na noc zostawiać kabla podłączonego. Normalnie jak ładowałem baterię do drugiego auta to na maxa czyli do momentu aż mi się kontrolka zapaliła. Mam prostownik procesorowy w związku z tym wiem kiedy naładowany.GASIOR997 pisze:co to znaczy?
I ile ładujecie akumulator 12H czy więcej ?
Akumulatory w Waszych autkach. Jaka pojemność, moc itd?
- Tomas
- Władca postów
- Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 438 razy
- Otrzymał podziękowań: 127 razy
- GASIOR997
- Specjalista
- Auto:: SHARAN 7N2
- Imię:: GASIOR
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 61 razy
Ja dzisiaj kupiłem tez VARTA SILVER DYNAMIC E44 77Ah 780A i dałem 389zł
I podzwoniłem sie po sklepach bo miałem zwieche jaki kupić i sie troszkę nasłyszałem i naczytałem i kupiłem ten . Co do BOSCH S5 to spadły na psy po produkcja teraz jest w krajach śmiesznych i nawet z Chin i dużo na niego teraz narzeka. Co do CENTRY FUTURA to każdy się łakomi na 3 lata gwarancji i na oczko o stanie akumulatora i ze w gwarancji niby jest jak nie odpalisz to dzwonisz i ci wymieniają aku lub odpalają.
Ale ile tam podpunktów napisane ze gość się śmiał w sklepie i nawet mówił ze odnoszą się do tych podpunktów i każą płacić jak nie to po władze dzwonią. I w sklepie widziałem stały tego dnia co kupowałem 4 CENTRY do zwrotu a co 2 dzień maja dostawę. A VARTĂ produkują nawet w Niemczech .
I podzwoniłem sie po sklepach bo miałem zwieche jaki kupić i sie troszkę nasłyszałem i naczytałem i kupiłem ten . Co do BOSCH S5 to spadły na psy po produkcja teraz jest w krajach śmiesznych i nawet z Chin i dużo na niego teraz narzeka. Co do CENTRY FUTURA to każdy się łakomi na 3 lata gwarancji i na oczko o stanie akumulatora i ze w gwarancji niby jest jak nie odpalisz to dzwonisz i ci wymieniają aku lub odpalają.
Ale ile tam podpunktów napisane ze gość się śmiał w sklepie i nawet mówił ze odnoszą się do tych podpunktów i każą płacić jak nie to po władze dzwonią. I w sklepie widziałem stały tego dnia co kupowałem 4 CENTRY do zwrotu a co 2 dzień maja dostawę. A VARTĂ produkują nawet w Niemczech .
Jak pomogłem to podziękowanie! - Pozdrawiam
- Tomas
- Władca postów
- Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 438 razy
- Otrzymał podziękowań: 127 razy
Moja bateria powoli dogorywa, po doładowaniu ok 2 tyg temu znowu wróciły problemy z podwyższonymi obrotami i tak powoli dojrzewam do zakupu nowego. Proszę o Wasze rady bo widzę że większość z Was ma Vartę, Boscha lub Centre i z tych trzech będę wybierał ale zdecydować się nie mogę. Rozważam 74, 77 A.
- Cesarz
- Władca postów
- Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
- Imię:: Michał
- Podziękował: 629 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
BOSCH S4Tomas pisze:marynarz a Ty na jakim jeździsz ?
[ Dodano: Nie Cze 10, 2012 11:23 ]
Fabrycznie to były VARTY, chyba ze od 2010 cos sie zmieniłozibi1961 pisze:Może Moll ,który zwyciężył w teście ADAC ? Drogi ale montowany ponoć fabrycznie do Tourana.
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm