Ciapek pisze:Piszesz, że przy dsg zaleca się: tarcze, docisk i dwumasa.
To nie manual Panowie w jakim celu chcecie wymieniać w DSG sprzęgła (2szt)? Koło dwumasowe jest połączone wielowypustem z piastą wejściowa sprzęgła podwójnego, na którym jest osadzona tarcza zabierakowa, która z kolei napędza kosz sprzęgła K1, później piastę główną i kosz sprzęgła K2 Sprzęgła są mokre wielopłytkowe...Czy to podlega wymianie? Popatrzcie na koszta takiej wymiany Także dwumas wg mnie zupełnie wystarczy w DSG. Choć koszt w porównaniu do manuala jest nieco większy
Ciapek a ja ci powiem tak,na razie to pier.... to i w ogóle się nie przejmuj ,jak dwumas zacznie szaleć to nie tylko ty to będziesz słyszał i widział w aucie.Widzę że się zachowujesz tak jak ja każdy szmer i już sraczka olej to !!!
Jedno wyjście na impreze i tyle postów Widać forum zaczyna działać coraz prężniej
jeżu pisze:Ciapek napisał/a:
Piszesz, że przy dsg zaleca się: tarcze, docisk i dwumasa.
To nie manual Panowie w jakim celu chcecie wymieniać w DSG sprzęgła (2szt)? Koło dwumasowe jest połączone wielowypustem z piastą wejściowa sprzęgła podwójnego, na którym jest osadzona tarcza zabierakowa, która z kolei napędza kosz sprzęgła K1, później piastę główną i kosz sprzęgła K2 Sprzęgła są mokre wielopłytkowe...Czy to podlega wymianie? Popatrzcie na koszta takiej wymiany Także dwumas wg mnie zupełnie wystarczy w DSG. Choć koszt w porównaniu do manuala jest nieco większy
jeżu, dobrze opisałeś i się z tobą zgadzam
Ciapek pisze:zrozumiałem, że w dsg wygląda inaczej niż w manualy czyli... arcza,docisk i dwumas są częściami współpracującymi
sory, sory
Spoko Możliwe,że ja też to trochę zagmatwale napisałem
A co do tematu-ja bym zrobił tak... Zależy do kiedy masz gwarancje.Jeżeli np. jeszcze rok,to na razie(jakieś 2-3mies) bym katował,aż koło zacznie bardziej dawać znać o sobie i wtedy pojedziesz. Jak masz mniej czasu to jedź jak znajdziesz czas
jak masz gwarancje to zmienia postać rzeczy,tylko żeby ci gościu nie zaczął sapać że gwarancja nie obejmuje tego i tego.... ,dał ci na piśmie jakaś gwarancje?
Czy oznaka kołysania lekko budą auta to też oznaka dwumasy?
A dokładniej na postoju kiedy dam lekko gazu do kreski 10 000 obrotów czuje że lekko kołysze.
I czasem zakołyszę bez dodawania gazu jak ten dźwięk który się sporadycznie pojawiał.
Przy 10 000 obrotów to ma prawo nawet sie rozpasc....
a tak serio to chyba o 1000 obrotów ci chodziło no u mnie jak dwumasa padła to dało sie to odczuc w wewnatrz takim nie wiem czy "bujaniem" ale napewno wibracjami
Ciapek powiem ci tak... wiem co u mnie sie dzało... wibracje wewnatrz itd. A ze marynarz to ogolna nazwa mojego zawodu to mysle ze pora na dwumase poki jest na gwarancji... Ja od 15 lat mam pod opieka różne diesle z turbo generalnie z tak zwanymi tłumikami drgań skretnych (po ludzku dwumasa) wiec mam jako takie pojecie co sie dzieje z silnikem jak sie gto posypie...